BELGIň 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  24 Ė 27 januari

Jaarlijks organiseert het Bataljon Bevrijding - 5 Linie een Nieuwjaarsdrink. Fie moest voor haar werk naar Angers en kwam pas op donderdagavond thuis. Phil daarentegen wilde ook op donderdag na 17u. vertrekken naar Leopoldsburg. Zo maakte Phil onze Mobil II klaar om alleen een weekendje Leopoldsburg te beleven.

Donderdag 24 januari: Phil kon zijn zaak een 10-tal minuten voor 17u. sluiten. Zo was het nog maar 17u20 toen Phil op weg was. Normaal is de 163Km. in twee uur af te bollen, maar op dit uur is het vanaf Kruibeke de traditionele file dus en was het daar ongeveer 45min. aanschuiven. Net na 20u. parkeerde Phil zich op een voor de rest lege camperplaats, dewelke nog mooi wit lag van de sneeuw. Vlak zetten was niet nodig en met de stroom nog aan te sluiten was de Mobil II klaar voor de eerste nacht. Phil nam nog een broodmaaltijd en keek nog tot rond 23u tv.
Vrijdag 25 januari: Om 6u40 wakker en koffie zetten, ontbijt was niet beschikbaar, dan maar een kop koffie meer drinken. Omstreeks 8u45 vertrok Phil richting centrum om in de Spar-winkel wat inkopen te doen, enkele pistolets en wat charcuterie. Onderweg kwam Phil de havenmeester tegen, maar deze zou later in de voormiddag terugkomen om af te rekenen. Om 10u. was Phil terug, kort daarop kwam de havenmeester ontvangen, Ä30 voor 3 nachten en kon Phil na zijn vertrek beginnen aan het middageten. Nadat de spaghetti klaar en de vaat gedaan was, was het wachten op Philippe De Saert die tussen eten en vaat had laten weten omstreeks 14u30 Phil te komen halen, zodat ze samen naar de Nieuwjaarsdrink konden gaan. Phil DS was stipt, een kwartier later waren we op weg naar het Bataljon. Nadat we aangemeld waren en parking hadden gevonden, konden we ons nogmaals melden in de zaal waar de drink door ging. Iedereen die lid was van de vriendenkring kreeg 5 drankbonnen, maar bij onze aankomst kwamen we twee Kolonels tegen van het 5e Linie die zouden vertrekken. Terwijl Phil stond te praten tegen de voorzitter, stak de secretaris nog hun rest bonnen in Phil DS zijn handen. Met deze erbij konden we zeker de rest van de namiddag weg. Hier en daar konden we wat contacten vernieuwen, zowel met het Bataljon of met de vereniging. Het was een aangename, leerrijke namiddag. Pas om 19u15 vertrokken we richting Lido waar we ons avondmaal gingen nemen. Ons aperitief was een rode martini, Phil DS at vol-au-vent, Phil hespenrolletjes met witloof en kaassaus in de oven. 21u20 waren we terug in Mobil II en na nog een babbel vertrok Phil DS naar zijn Anja. Phil was moe en viel omstreeks 23u in slaap in de zetel, maar ging om middernacht toch in zijn lekker bed slapen.
Zaterdag 26 januari: Na een rustige nacht was Phil wakker om 7u30, zette de koffie en begon wat aan deze tekst te typen. Om 9u at hij een pistolet als ontbijt om dan tegen 10u. naar de wekelijkse markt te trekken. Via een omweg langs nog enkele militaire gebouwen kwam Phil aan het stadhuis uit, waar de wekelijkse markt begint. Na de wandeling langs de kramen werd er verder gewandeld naar het Belgisch militair kerkhof, waar Phil nog enkele fotoís nam. 100m. verder is het gemenebest kerkhof waar er 798 gesneuvelden begraven liggen waaronder 31 Polen. Het jammere aan dit kerkhof is, dat het reeds veel last heeft gehad van de everzwijnen (zie fotoís). Via het vredesplein en na nog eens langs het Bataljon te zijn voorbij gewandeld, kwam Phil omstreeks 12u15 terug op de cp en had hij reeds een 12.000 stappen gezet en moest dan nog zijn eten koken. De aardappelen werden geschild, de Cordon bleu werd gebakken en de spruiten opgewarmd. Dit alles werd vervolledigd met een lekker glaasje wijn. Na de vaat en een korte siŽsta vertrok Phil nog voor een korte wandeling en niet vergeten, een bezoek aan de kringloopwinkel. Een uurtje later waren er nog een 6.000 stappen bijgekomen, een goeie beweging dus. Het was wel wat beginnen regenen onderweg, Phil besloot dan maar, nadat zijn natte kledij hing te drogen, voor de rest van de dag binnen te blijven. Als avondeten nog een paar pistolets met charcuterie en wat tv kijken. 26 januari zat er op.
Zondag 27 januari: Doordat er veel minder verkeer is op zondag, was het een heel rustige nacht en kon Phil slapen tot 7u45.
Na een stevige kop koffie met een halve baguette die net uit het oventje kwam, kon Phil er terug tegen. Phil had beslist om reeds deze voormiddag huiswaarts te rijden en wilde nog ter plaatse het toilet ledigen, maar de weersomstandigheden deden hem van idee veranderen. Het regende namelijk al heel de morgen. Toen Phil binnen wat aan het opruimen was, kreeg hij een telefoon van een vriend die nog wat bierpotten en een tinnen soldaatje van het 5e linie wilde verkopen. Zo werden de plannen veranderd en reed Phil naar huis via Schoten. Wel nog eerst in de regen de stroomdraad oprollen en de emmer met grijs water ledigen en uitkuisen. De GPS werd ingesteld naar Schoten, zo reed Phil om 10u10 de cp aan de jachthaven te Leopoldsburg af. Een dik uur later reed Phil de Mobil II de parkeerplaats aan de vriend zijn huis op. Na nog een babbel kon de rit naar huis verder worden gezet en was Phil 4 bierpotten en een tinnen soldaat rijker, maar ook enkele Äís armer. Een dik uur later kon Mobil II geledigd, het water afgelaten worden en naar zijn staanplaats gebracht.
Kilometerstand 63.200Km., Trip 341Km., Verbruik 10,2L., reistijd 5u06.

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019