BELGIň 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  16 Ė 18 februari

Phil had terug op maandag een vergadering binnen het Bataljon, zo ging het weekend nog eens naar Leopoldsburg. Op vrijdag hadden Phil & Fie zich geŽngageerd om cocktails te bereiden op een fuif voor KOTK, zo was het al een paar uur na middernacht toen we gingen slapen. Gelukkig stond Mobil II reeds klaar van donderdagavond. Fie kon niet mee, daar het veel te druk was op het werk.

Zaterdag 16 februari: Nadat Phil in de voormiddag had gewerkt met amper 5u. slaap, had Fie een lekker middagmaal klaargemaakt tegen dat hij thuis kwam. Na de maaltijd en verse kledij aan kon Phil net voor 13u. vertrekken richting Jachthaven in Leopoldsburg. Net 2 uur later reed Phil de cp op, maar moest vaststellen dat alle gewone plaatsen bezet waren, dan maar een plaats onder de bomen, niet zo leuk, maar wel met de hoop dat er op zondag enkele vertrekken. Vlak zetten was niet nodig, enkel stroom aansluiten en vertrekken naar het centrum. Via de markt naar het vredesplein om zo naar het station te wandelen, om tenslotte terug op de cp te komen. Phil dacht van nog wat van de zon te kunnen genieten, maar ze was net achter de andere campers verdwenen en het was reeds heel wat frisser. Dus toch binnen blijven, maar wel met de deur open. Het was 16u45 toen de havenmeester kwam innen, voor Ä20 stonden we veilig tot maandagavond. Voor de rest hield Phil het rustig, de vermoeidheid van de fuif speelde hem parten. Gelukkig had Fie op de middag gekookt, zo moest Phil geen werk meer doen voor zijn avondmaal. Een baguette met wat charcuterie vulde zijn maag. Voor de rest een gewoon rustige avond met wat tv kijken en aan deze tekst werken. Slapen kon pas omstreeks 23u.
Zondag 17 februari: Een heel rustige nacht kwam goed van pas na een korte vrijdagnacht,
Phil kon slapen tot 8u15. Koffie zetten en lekker ontbijten met een halve baguette met ham. Het was op dit uur net 0į Celsius, iets te fris om direct op wandel te vertrekken. Phil wachtte tot 10u30 om te vertrekken naar het Belgisch Militair kerkhof. Phil had namelijk een kruisje met een margriet-bloem ontworpen. De kruisjes, dewelke Fie haar neef met de lazer kon uitsnijden met het 5e Linie erop, waren prachtig. Phil boorde dan een gaatje waar hij het bloemetje kon vastzetten. Op het kerkhof in Leopoldsburg liggen er 21 gesneuvelden van het 5e Linie, na 45min. hadden allen een kruisje voor hun steen staan, Phil gelukkig. Phil ging ook nog eens naar het gemenebest kerkhof kijken die een maand geleden nog omgewoeld was door everzwijnen. Ze hadden daar blijkbaar al wat werk aan gedaan. Sommige perken, waar de stenen in staan, werd een wat breder gemaakt en beplant, de gemakkelijkste oplossing. Om 12u30 was Phil terug op de cp en zag dat er een plaatsje vrij was gekomen met zicht op de vaart. Snel de stroomdraad afkoppelen en onze Mobil II op een betere plaats zetten. Phil haalde ook direct een zetel en voetbankje uit, zo kon hij rustig genieten van de zalige zon. Tegen 14u was het tijd om het middagmaal klaar te maken. Een potje hutsepot opwarmen en nog twee chipolataís en twee merguesen bakken, de vaat nadien was meer werk dat het bakken zelf. Na de vaat was het cyclocross vanuit Hulst, de laatste voor Van der Poel die dan ook zijn laatste overwinning in dit crossseizoen behaalde. Nadat de zetel terug in de garage zat, vertrok Phil nog eens op wandeling, nu richting Bataljon. Dit om de dag nadien juist te weten hoe laat hij moet vertrekken vanaf de cp. Na een wandeling van 70min. was Phil terug aan de jachthaven en besefte dat hij brood voor het avondeten was vergeten uit de diepvries te halen. Door het late middagmaal kon het geen kwaad om ís avonds ook wat later te eten. Na wat tv kijken en aan deze tekst te werken was het brood eindelijk ontdooid. Met de koud gebakken resten van de worstjes en een stuk baguette was de maag terug gevuld. Voor de rest een rustige avond, wat typen en tv kijken, hopelijk is de nacht ook rustig. Gaan slapen om 23u.
Maandag 18 februari: Een minder rustige nacht, de wind kwam van over het kanaal, zo hoorde Phil de rijdende autoís op de steenweg dubbel zo sterk. Om 7u. dan maar opgestaan, nadat de verwarming een kwartier voordien iets hoger was gezet. Nadat de koffie klaar was en van het ontbijt was genoten, ruimde Phil al wat op.


Zo kon er na de vergadering snel vertrokken worden. Tegen 9u30 zat Phil reeds op wacht, al het nodige was gedaan en opgeruimd. De stroomdraad en het toilet konden wachten tot net voor vertrek. De rest van de tijd werd gevuld met wat tv kijken en een lekkere kop koffie. Omstreeks 10u30 vertrok Phil en nam ondertussen het vuilzakje en PMD mee naar de containers. Phil wandelde rustig met hier en daar een kleine omweg om tenslotte om 11u15 aan de poort van het Bataljon te staan. Nadat de pas werd ingewisseld voor een bezoekers badge was de samenkomst voorzien in de bar van de Onder Officieren. Na een kop koffie kregen de aanwezigen een broodje met soep aangeboden, tegen 12u30 begon de Raad van Bestuur. Het was voor sommige onderwerpen lang discuteren, vooraleer tot een oplossing werd gekomen. Omstreeks 15u werd er zelfs een break ingelast. De vergadering liep uit tot 16u15 en na een afsluitend glas kon Phil terug naar de cp wandelen. Eens terug was het enkel nog het toilet ledigen en de stroomdraad oprollen. Om 17u35 reed de Mobil II zijn overnachtingplaats af en met enkel wat vertraging op de ring rond Antwerpen en 2u15 later stond hij op zijn staanplaats klaar voor de volgende uitstap.
Kilometerstand 63.533Km., Trip 330Km., Verbruik 9,1L., Reistijd 4u13

Fotoís


 

© Phil en Fie 19/12/2019