BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  06 – 07 aprili

Een kort weekend tussenin moet niet altijd ver zijn. Onze keuze is dan snel gemaakt, we trekken naar Langemark-Poelkapelle. Mobil II stond van vrijdagavond in zijn startblokken, maar moest nog wachten tot zaterdagmiddag om te kunnen vertrekken.

Zaterdag 06 april: Na een kleine broodmaaltijd konden we omstreeks 13u20 vertrekken naar de sporthall in Langemark-Poelkapelle. 33Km. verder konden we ons parkeren op plaats 3, de plaats waar we graag staan was bezet door een auto, die hoorde daar wel niet te staan, maar wat doe je eraan. Vlak zetten was niet nodig en stroom vonden we nadat we de stekker eens in een ander stopcontact staken. We gingen eerst eens naar het Eleven Café, een goeie dag zeggen aan Geert, de uitbater. Fie dronk er een soepje, Phil een koffie. Er was niemand in het secretariaat, zo konden we nog niet afrekenen. We vertrokken dan maar op boodschap, groenten en aardappelen hadden we mee, dus hadden we enkel vlees nodig. Omdat we in de Colruyt geen Pepsi Max meer kunnen kopen gingen, we eens kijken naar de Carrefour Market, maar deze was aan het uitverkopen, de winkel was bijna leeg. Door alle straatwerken in de gemeente zijn er blijkbaar veel zelfstandigen die er de brui aan geven. We gingen dan eens in de Aldi-winkel, maar hadden er in principe niks nodig, maar Phil wilde er met lege handen niet buiten. Zo stonden we aan de kassa met een fles champagne en rode wijn… Fie ging vlees halen bij Renmans. Nadat het vlees in de koelkast zat, ging Fie gaan afrekenen in het secretariaat. Ondertussen stelde Phil onze zetels buiten, zodat we wat van het zonnetje konden genieten. Na de pauze gingen we dan samen nog iets drinken in het Eleven Café en daar waren Lucien en zijn vrouw ook. We dronken er samen nog een paar glaasjes en vertrokken omstreeks 18 naar onze Mobil II. Fie begon met de aardappelen te schillen. Terwijl deze kookten, warmde ze de reeds bereide suikerbonen en bakte de Zwitserse schijven, Phil nam achteraf de vaat voor zijn rekening. Nog wat tv kijken, Fie ging door haar verkoudheid reeds om 21u. slapen, Phil volgde omstreeks 22u40.
Zondag 7 april: Wat een rustige nacht, zonder te weten hoe laat het was, verhoogde Phil de verwarming en kroop terug onder het donsdeken. Toen het warm genoeg was kon de koffie gezet worden en eens naar het uur gekeken, 9u05, van een lange rustige nacht gesproken. Fie kwam kort nadien ook vanonder haar dons en maakte haar klaar om koffiekoeken te halen. De appeltaartjes en croissants smaakten voortreffelijk, de rest van de ontbijtkoeken waren reeds uitverkocht. Daar ze van regen spraken na de middag, besloten we om dan maar direct te vertrekken op wandeling, zodat we in onze zetel zaten tegen dat de ronde van Vlaanderen echt begon. Ze hadden ons verteld dat er in Poelkapelle een Spar-winkel was, we gingen daar eens naartoe. Zo hadden we een doel op onze wandeling. Het was/is ongeveer 3Km van de cp tot aan het rondpunt waarop het monument van de “Georges Guynemer Memorial” staat. Op een hoek aan het rondpunt is er nu ook een Museum over Guynemer en ook nog het “tank memorial ypres salient”. Iets verder in deze straat is dan de Spar-winkel. Na een wandeling rond de kerk keerden we op onze stappen terug met nog een kleine omweg naar de cp. Het middaguur was net voorbij toen we terug waren, we dronken een aperitief, terwijl Fie zorgde voor ons middagmaal. Voor elk een Filet Pure met gestoofd witloof en aardappelen. De vaat deden we samen. De rest van de namiddag was het genieten van de Ronde. Een tiental renners kregen de naam favoriet, maar een minder bekende Italiaan, Alberto Bettiol, verraste iedereen met zijn  laatste exploot op de oude Kwaremont en kwam nog met een kleine voorsprong over de eindmeet. Na de aankomst gingen we nog eens naar het Eleven Café waar Phil was afgesproken met Lucien, hij had voor Phil wat kogenhulzen en loden scrapnels mee. We dronken er nog een laatste glaasje en gingen ons dan klaarmaken voor vertrek. Nog wat water vullen en het toilet ledigen waren de laatste werken. De terugweg verliep vlot, we konden, wel in de regen, onze Mobil II ledigen voor de deur, Phil reed hem dan naar zijn stalplaats. Op naar Volgende.
Kilometerstand 64.121Km., Trip 86,2Km., Verbruik 9,7L., Reistijd 1u22

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019