BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  22 – 21 juni

Een week voor het groot verlof konden we nog net een korte uitstap meenemen. In combinatie met een rommelmarkt kan je het best in Doornik zijn. Zo was de keuze snel gemaakt en Mobil II in paraatheid gebracht.

Zaterdag 20 juli: Alles verliep vlot in de voormiddag, zo konden we reeds om 12u30 vertrekken naar Camping de l’Orient. Iets na 13u. reden we de camping op, Phil reed direct naar plaats 30, onze lievelingsplaats. Vlak zetten is er niet nodig en terwijl Fie naar de receptie ging, sloot Phil de stroomdraad aan. We vertrokken direct naar “Les Bastions” om ons middagmaal te nuttigen in de “Lunch Garden”. Daar viel ons oog op een varkenshammetje wat we dan beiden ook namen en dit met een glaasje wijn vervolledigde ons middagmaal. Nadien gingen we op zoek naar nog wat vakantie kledij. We brachten dan eerst onze aankopen naar onze Mobil II en vertrokken direct terug naar het winkelcentrum. We moesten nog onze inkopen doen, op zondag hadden we bezoek van Fie haar moeder en stiefvader. Wat BBQ vlees en groenten en wat ontbijtkoeken, zodat we de hongerige hun honger konden stillen J. Geen bezoek aan het centrum zonder dat we een stop deden in “St Brice” om een Karmeliet te drinken. Van de buien die waren voorspeld, hebben we niks gezien, maar toen we aan het genieten waren van de zon, kwam er een West-Vlaamse dame met ons spreken. Die wist ons te vertellen, dat er een zware bui was voorbij gekomen terwijl we weg waren. Wij hadden er in ieder geval niks van gemerkt. Onze overburen kwamen ook vragen of we een diepvries in onze Mobil II hadden en of we er een fles water in wilden steken, geen enkel probleem. Na het aperitief konden we buiten onze pistolets met charcuterie opeten. De vaat bleef staan, zodat we nog van de buitenlucht konden genieten tot omstreeks 22u. Tegen 22u30 was alles stil ten huize van.
Zondag 21 juli: Nationale feestdag, maar voor ons was het na het ontbijt tijd om naar de rommelmarkt te vertrekken. Net zoals bij ons vorig bezoek waren niet alle plaatsen bezet, maar er stonden nu wel wat kramen met mooie dingen. We hielden deze keer ons geld in onze zakken. Met de gedachte aan onze bezoekers in het achterhoofd, bleven we niet te lang slenteren en keerden omstreeks 10u30 terug naar plaats 30. Eens daar rolde Phil de luifel uit, haalde tafel en stoelen buiten en zette de twee party grills klaar voor gebruik. Er werden reeds enkele aardappelen gekookt, zodat deze tegen het middagmaal waren afgekoeld. Ondertussen kwamen de overburen hun fles ijs halen. Het was 11u30 toen onze gasten eraan kwamen en niet met lege handen. Een heel lekkere fles wijn en de nodige groenten voor bij de BBQ. Anderhalf uur later konden we genieten van ons middagmaal en het mooie weer. Terwijl Werner zijn siësta nam, deden de dames de vaat, Phil kwam terug in actie om alle borden en bestek terug op hun plaats te steken. Na de koffie gingen we eens tot aan de Lourdesgrot, staken een kaars aan en genoten wat van de stilte aan de grot. Er was een persoon wat bladeren aan het opruimen en die kwam een babbeltje slaan en wilde ook weten hoe we daar kwamen. Werner was namelijk met zijn elektrische rolstoel en dit was geen gemakkelijke afdaling geweest. Toen we aan deze persoon vroegen of we met de rolwagen een andere weg konden nemen, was dit blijkbaar niet mogelijk. Maar hij beloofde wel om te helpen en ons nog een geschenk te geven. En inderdaad, bij ons vertrek hielp hij Phil de rolstoel de helling op te duwen en liep dan vlug nog achter twee novene kaarsen van de Heilige St. Rita. Hij gaf iedereen een zoen en stond ons nadien nog een hele tijd uit te wuiven. Eens terug aan de wagen en toen de rolstoel terug weg zat en vastgesjord, vertrokken onze gasten huiswaarts.  Wij bleven nog een tijdje nagenieten om dan tegen 18u. te beginnen opruimen, Fie ging nog het toilet ledigen, terwijl Phil onze vers watertank nog bijvulde. We reden huiswaarts zonder snelwegen en reden onze Mobil II voor ons huisje om 18u50.
Kilometerstand 67.242Km., Trip 78,9Km., Verbruik 10,4L., Reistijd 1u22

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019