BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  13 – 14 april

Er zijn veranderingen op til in de zaak van onze vrienden in Boekhoute, daardoor moesten we ook enkele dingen gaan aanpassen. Daar regelen we dan een weekend voor. Veel moesten we niet laden in onze Mobil II, eten en drinken hebben we daar.

Zaterdag 13 april: Bij Phil zijn thuiskomst moest Fie’s haar nog gebrusht worden en aten we een broodmaaltijd. Zo reden we de staanplaats af tegen 13u15 richting Boekhoute. Fie stuurde nog een bericht om te weten waar we best parkeerden. Blijkbaar hadden ze op de verkaveling naast hun huis reeds een baan en parking gelegd en konden we daar parkeren. Na 1u15 reden we de nieuwe weg op, keken een hoe we ons best plaatsten en klaar was kees. We stonden vlak voor de rest van het weekend. We gingen direct eens naar de kledingwinkel van Ann, daar was het een drukte van jewelste. Pieter, de zoon, wist ons te vertellen dat Dirk, de vader, wat ziekjes in zijn bed lag. We besloten dan maar een korte wandeling te maken rond het centrum en rustig een kop koffie te gaan drinken in onze Mobil II. Ondertussen de schotel het signaal laten zoeken, er begon net een leuke film op VTM, zo bleven we kijken. Plots klopte er iemand aan de deur, Dirk was blijkbaar uit zijn bed gekomen en kwam ons verwelkomen. Na een korte babbel gingen we eens naar het huis in aanbouw kijken van de oudste zoon, Tim. Een heel mooi gelegen stuk grond met achteraan de wijde natuur als uitzicht. Daarna gingen we naar het kantoor om nog enkele dingen te regelen. Bij het voorbijkomen aan de winkel was het nog altijd heel druk. We dronken ondertussen een verse kop koffie. Omstreeks 18u. was de winkel normaal gesloten, we gingen eerst eens kijken in de winkel, maar Ann was nog aan het opruimen. We besloten dan maar eerst de papieren naar onze overnachtingsplaats te brengen. Een half uurtje later vertrokken we, Ann, Fie, de Sharon van de winkel, Dirk en Phil  vanuit Boekhoute naar “Brasserie Niveau” te Watervliet waar we van ons avondmaal gingen genieten. We aten er asperges met zalm en mousselinesaus met een glaasje wijn. Na het dessert vertrokken we terug naar Boekhoute, Sharon ging slapen en we gingen met ons vieren nog iets drinken in “de gouden appel”. Na één glaasje ging Dirk ook slapen, Ann, Phil & Fie dronken nog iets en gingen om 23u30 ook naar ons bed. Phil zag dit nog niet zitten en keek nog een film tot 01u30.
Zondag 14 april: Phil was toch wakker om 7u30 en zette de koffie, Fie volgde toen die klaar was, maar Ann was blijkbaar ook al wakker en kwam net op de deur kloppen. We namen dan maar onze koffie mee in huis en genoten van de lekker koffiekoeken. Ann vertrok na deze direct naar de winkel. Sharon had daar ook geslapen en kwam kort daarop ook ontbijten en vertrok samen met Fie naar de winkel nog net voor het openingsuur. Op deze momenten is het nog rustig in de winkel en zijn er zeker nog paskamers vrij J
. Phil trok met Dirk naar de bank en kon eens de beveiliging van een bancontactmachine in het plaatsje bekijken waar dit in gemonteerd is. Er werden dan nog enkele papierzaken afgehandeld, deze waren net afgewerkt, toen Fie eraan kwam en zij kon ook nog een paar zaken regelen. Door de drukte in de winkel werd Dirk opgeroepen om te gaan helpen. Wij gingen nog een wandeling maken en gingen tegen 11u45 naar de winkel om Fie’s aankopen van ’s morgens op te halen. We gingen deze ophangen in de garage en wachtten tot Dirk ons kwam halen om eens bij Tim een kijkje te gaan nemen. Kort daarop vertrokken we voor ons middagmaal, maar Dirk bleef thuis, hij voelde zich niet goed. Tim en zijn vriendin reden wel mee met hun eigen wagen. Ann had een tafel besproken in “Brasserie Middenstandshuis”. We aten er een steak Americain met frietjes, Phil met een Karmeliet, Fie met een glaasje wijn. Nadien gingen we te voet nog eens kijken naar de haven, waar we reeds ook enkele weekends doorbrachten. Terug aan de markt gingen we een dessert eten in “Kupid O”, Fie koos voor een moelleux, Phil voor een coupe met advocaat. De magen waren alweer overvol en het was de moment om naar de finale kilometers van Parijs-Roubaix te gaan kijken. Dirk was al terug present, we dronken er nog een koffie terwijl Philippe Gilbert op een sterke manier deze koers kon winnen. Kort daarop vertrokken we met onze Mobil II huiswaarts. Een uurtje later, het was toen 18u40, parkeerden we ons thuis en kon alles uitgehaald worden. Phil haalde de schijven van de wielen, de dag nadien werden de zomerbanden terug gemonteerd.
Kilometerstand 64.276Km., Trip 153.8Km., Verbruik 10,1L., Reistijd 2u18

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019