BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  24 – 26 augustus

Vorig jaar op het WK wielrennen te Innsbruck leerden we Janine en Jos kennen. Daar werd besloten, dat we dit jaar de oversteek naar Yorkshire in England met de camper niet zouden maken. Met het geld van de overzet kunnen we in eigen land een mooie samenkomst houden. Janine en Jos stelden dan ook voor om dit bij hen te doen, ze hadden blijkbaar plaats genoeg. Net om enkele dingen af te spreken, spraken we eens af bij hen thuis, zo zagen we wat de mogelijkheden waren. Omdat Phil op maandag een vergadering had in Leopoldsburg, reed Fie met de auto mee, zodat ze op zondagmorgen huiswaarts kon rijden en Phil naar Leopoldsburg.

Zaterdag 24 augustus: Na de gewone werken en de thuiskomst van Phil kon Fie reeds vertrekken. Phil ging onze Mobil II halen op de cp aan het Forestierstadion. Er was namelijk kermis in het dorp, dan slapen we niet thuis. Na het afrijden van de cp ging Phil eerst nog tanken. Onderweg verliep het vlot, enkel wat trager rijden, waar ze de snelweg aan het herstellen zijn. Tegen 14u30 waren we dan beiden aangekomen bij Janine en Jos. Het was een aangenaam terugzien, ondanks dat het bijna een jaar geleden was dat we deze mensen leerden kennen. Na enkele pintjes en wat hapjes vertrokken we naar Bevel-dorp, daar zouden we Makke zien. Makke baat een café “De Max” uit en is iemand die we leerden kennen  op het WK wielrennen in Varese(I) waar Phil zijn tent opzette. Jammer genoeg was hij niet aanwezig, maar we werden toch vriendelijk bediend door een jonge dame. Van daar reden we naar “Cruysbergin Bevel voor ons avondmaal, blijkbaar goed weggestopt in het groen. Een gezellig pand zonder scrupules, aangenaam en gezellig en last but not least, het eten is er héél lekker. Zo was het reeds 20u50, toen we terug in Herenthout waren en nog eens door het dorp op de braderij en kermis wandelden, om tenslotte dan nog een slaapmutsje bij Janine en Jos te gaan drinken. Zo was het 23u30 toen we gingen slapen.
Zondag 25 augustus: De wekker stond om 6u45, koffie zetten was niet nodig, we waren uitgenodigd bij Janine en Jef. Om 7u15 gingen we dan langs achter binnen, Janine was al de was aan het uithangen en
Jef zat te supporteren. We kregen daar een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld om U tegen te zeggen. Na nog een korte babbel vertrok Phil naar Leopoldsburg. 45Km. verder was hij reeds ter plaatse, na het vlak zetten en stroom aangesloten te hebben, vertrok hij direct naar de rommelmarkt. Fie liet ondertussen ook weten, dat ze ook naar de rommelmarkt gingen, maar in Heist-op-den-berg. Het was rond 10u, toen Phil aan de rommelmarkt kwam en liep er zo drie kwartier rond. Nadien ging de wandeling rond het dorp om uit te komen op de Belgische begraafplaats. Daar ging Phil eens kijken of zijn kruisjes nog aan de graven stonden. Enkelen waren al gehalveerd door de grasmachine, maar de meesten hadden alles doorstaan. Phil had bij zijn terugkomst reeds meer dan zijn 10.000 stappen, deed snel droge kledij aan en leste zijn dorst. Fie liet weten dat ze nog een belegd broodje at bij Janine en Jos en dan naar huis zou rijden. Phil hield het heel de namiddag rustig, maar kookte wel aardappelen en eieren, deze waren dan tegen het avondmaal afgekoeld. Als middagmaal was het een halve baguette met charcuterie. Door het warme weer was er geen actie op de cp, maar wel waren er veel voorbijkomende fietsers. Er waren namelijk havenfeesten en ze konden niet verder op het jaagpad rijden. Phil las een boek en probeerde in de schaduw te blijven, door de draaiende zon moet hij op het laatst achter onze Mobil II plaats nemen. Als avondmaal was het een koude schotel, maar zonder mayonaise, die was vergeten. Ramen en deuren bleven open zodat het zoveel mogelijk zou afkoelen en het lukte nog ook. Enkel de verduisteringen werden neer getrokken, maar de ramen bleven omhoog staan toen Phil ging slapen omstreeks 23u30.
Maandag 26 augustus: Doordat de vensters allemaal open stonden, kwamen er veel geluiden binnen en was van lang en vast slapen geen sprake. Phil was opgestaan en zette de koffie omstreeks 6u30. Na een kop koffie ging hij nog voor 8u. eens kijken om een douche te nemen, maar alles was nog gesloten. Dan maar douchen in onze Mobil II. Het sanitair blok kreeg nadien een beurt. De rest van het interieur werd ook niet gespaard. Door de vergadering was hij heel de namiddag niet ter plaatse.
Voor het geval dat er een windvlaag zou opkomen, zette Phil de half uitgerolde luifel vast aan de wanden. Na de opkuis was het nog een uurtje rustig aan, om zich dan klaar te maken voor de afspraak in “Au Prince Royal”. Reeds om 11u10 was Phil aanwezig, maar was niet de eerste van de vereniging. Samen dronken we een koffie en hadden een goeie babbel. Om 12u waren we voltallig en konden na een aperitiefje genieten van een halve kip met frieten en een lekker glas wijn. Om 14u moesten we in het Bataljon zijn, Phil kon met iemand meerijden, 5min. later reden we het Bataljon Bevrijding - 5e Linie binnen. Na het aanmelden reden we tot aan de zaal waar de vergadering doorging. De vergadering werd tenslotte met een positieve noot afgesloten en konden we nog een afsluitende pint drinken. Kolonel Van Hoeck stelde voor om Phil tot aan de haven te voeren, Phil nam dit aan. Het was veel te warm om nog een half uur te wandelen. Eens terug op de cp, werd het toilet geledigd, het grijs water weggebracht, alle ramen gesloten, de verduistering opgevouwen en weggestopt en tenslotte ook de keggen op hun plaats gestoken, klaar voor vertrek. Om juist 18u reed Phil weg van de cp en kwam 2u20min later thuis en kon onze Mobil II geledigd worden.
Kilometerstand 70.893Km., Trip 341Km., Verbruik 9,6L., Reistijd 4u54.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2019