BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  23 – 25 november

Een weekendje Expo-bezoek in ’t stad, op zaterdag en zondag rommelant en op zondag verzamelbeurs en kattenshow. Phil kon het combineren met op maandag een vergadering in het Provinciecommando. We konden op vrijdagavond onze herstelde Mobil II afhalen en die zag er terug goed uit. Op vraag van Phil had John Ceule (Hulste)reeds de koelkast aangelegd, zodat deze direct na thuiskomst kon opgevuld worden. Tegen vrijdagavond 19u. stond Mobil II in de startblokken.

Zaterdag 23 november: Fie voerde Phil naar het kapsalon, zo kon ze onze Nissan voltanken en omstreeks 11u terug komen om haar kapsel in orde te brengen. Fie moest namelijk op maandag werken en we hadden besloten om met Mobil II en met de Nissan naar Antwerpen te rijden. Mooi op het middag uur kon Phil stoppen met werken en na nog een kort bezoek thuis konden we omstreeks 12u45 vertrekken richting Antwerpen. Fie was iets sneller ter plaatse en stond Phil aan de poort op te wachten, zodat alles vlot verliep en we onze stek op de cp Vogelzang konden innemen. Toen pas beseften we, dat bij vorst onze Mobil II wel zijn water had laten lopen. Er zat niks ander op dan terug naar de ingang te rijden, om water te tanken. Eens de tank voor ¾ vol, konden we terug naar onze stek. Na een kleine maaltijd van baguette en charcuterie, vertrokken we naar de Expo voor rommelant. Het was 15u toen we er waren en liepen er rond en na een drankje tot ongeveer 18u30. We hadden besloten om iets te gaan eten  bij Colmar, maar daar hadden ze pas na 20u een tafeltje vrij, we trokken verder. Net voor het drukke verkeerspunt aan het Koning Albertpark in de Generaal Lemanstraat zagen we een Italiaans restaurant “Il Carpaccio”, daar kregen we een tafeltje en waren we heel vriendelijk ontvangen. We dronken eerst een aperitief en bestelden beiden risotto carciofi bottarga met een karafje rosé en rood. Als dessert at Fie een Torta Mela en Phil een sorbetto Limoncello. Toen we de rekening vroegen, kregen we nog een digestief aangeboden. Tegen 20u20 waren we er buiten. Tegen dat we Vogelzang hadden bereikt, was ons avondmaal reeds wat gezonken. Fie ging slapen tegen 21u30, Phil volgde een klein half uurtje later.
Zondag 24 november: Phil was wakker omstreeks 7u. na een heel rustige nacht. Fie volgde, toen de koffie klaar was. Als ontbijt aten we pannenkoeken. Tot 10u. bleven in onze Mobil II, om dan tegen openingstijd te vertrekken naar de verzamelbeurs.  Deze was eigenlijk meest computer- en fotomateriaal met hier en daar iets voor miniatuurauto verzamelaars. Nog voor 11u waren we er buiten en gingen nog eens naar rommelant kijken. Fie vond er een klein schilderijtje op een mini ezeltje, een aansteker van Remi Martin en een thermometer met barometer met kwik. Net voor het buitengaan vond Phil een speldje van een militair sportbrevet. Nadat Phil een duveltje en Fie een witteke hadden gedronken, gingen we kijken naar de poezenshow. Het was daar drummen om eens deftig naar een poes te kunnen kijken, zo waren we er vlug rond en trokken naar de cp, het was toen 14u30. Terwijl Fie ons middagmaal klaarmaakte, dronk Phil een aperitiefje. De kippengyros met room en rijst ging vlot binnen en was heel lekker. Fie wilde thuis zijn voor het donker werd en vertrok omstreeks 16u. Phil zou de vaat wel voor zijn rekening nemen. We keken nog naar het einde van de cyclocross in Koksijde, waarin Van Der Poel terug boven iedereen uitstak. Phil wandelde nog eerst mee naar de uitgang en hielp Fie veilig vertrekken vanuit haar parkeerplaats. Phil begon direct aan de vaat en toen alles terug op zijn plaats zat, was het wachten op een teken van leven van Fie. Ze belde om 17u10 dat ze veilig thuisgekomen was. Nadien was het vlug donker en restte er enkel nog wat tv kijken, nog een boterhammetje eten en omstreeks 22u15 te gaan slapen.
Maandag 25 november: Een beetje een woelige nacht, pijn aan de keel en neus verstopt, wel wakker om 6u15, maar nadat de verwarming aanlag, direct terug onder de wol tot 7u. Fie was blijkbaar ook al wakker. Koffie zetten en dan een drietal eitjes bakken, maar samen waren er wel 6 dooiers in de pan. Dit samen met een stukje stokbrood was een ferm ontbijt. Na de vaat begon Phil met de ruiten van de cabine langs buiten te wassen en dan de cabine langs binnen stofvrij maken. De badkamer kreeg een beurt en overal werd het stof afgenomen, om te eindigen met de vloer uit te vegen en te stofzuigen. Terug alles proper, het was toen al 10u30, het toilet werd ook nog geledigd. De vergadering voor Phil was om 14u en het was een dik half uur wandelen van de cp. Zo kon Phil niet te laat zijn middagmaal nuttigen en warmde de linguiné met hesp en kaassaus op tegen 12u. Zo restte er nog genoeg tijd om de vaat te doen en alles klaar te zetten voor vertrek na de vergadering. Het lukte om iets na 13u naar het Militair provincie commando in de Belgiëlei te vertrekken. Na een half uurtje en dus iets te vroeg kwam Phil aan zijn bestemming, maar wandelde wat door en terug. Maar het was nog wat te vroeg en keek wat naar de passages. Ondertussen dacht een bestelwagen, dat hij wat smaller was en schramde langs een geparkeerde bestelwagen. Beide spiegels hingen los en volgens de schade aan de rijdende moet er nogal wat aan de geparkeerde geweest zijn ook. Kort daarop kwam Hugo Peeters eraan met de fiets en zo glipte Phil mee naar achteren van het gebouw. Eens daar kan men vlug binnen. Amper onze vest af gedaan, belde Mon Havermans aan. Mon deed tot nu het secretariaatswerk voor de vereniging van de verbroederingen, dit werk kreeg Phil nu te doen. De uitleg en vergadering duurde tot 16u. Er volgde terug een wandeling van een half uurtje in een flinke pas. Terug op camperplaats Vogelzang was het voor Phil nog enkel de stroomdraad oprollen en klaar voor vertrek, het was 16u45. Het was een drukker uur, maar door een ongeval in Kruibeke was het aanschuiven van net voor de schelde tunnel tot na de parking in Kruibeke. De rest verliep vlot, maar het was toch 1u40 rijden, tot onze Mobil II op zijn vaste stek was geparkeerd. Phil belde Fie op, zodat alles in 1 keer kon worden meegenomen. De trip naar Antwerpen en de vergadering zaten erop, tijd voor de volgende plannen.
Kilometerstand 74.997 Km., Trip 192 Km., Verbruik 10,1L., Reistijd 2u45

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2019