BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  09 – 13 mei

Dit jaar gingen de traditiedag en algemene vergadering door op 10 mei in de kazerne van de 11e Genie te Burcht. Zo besloten we om er een verlengd weekend van te maken en te logeren op camperplaats Vogelzang. We konden al op donderdagavond vertrekken en zo de ochtendspits  vermijden. Onze Mobil II werd klaargezet op woensdag, zo konden we snel na het werk vertrekken

Donderdag 09 mei: We reden de staanplaats af om 17u50, we hadden geen vertraging tot aan de tunnel waar we een twintigtal minuten moesten aanschuiven. Zo stonden we tegen 19u15 voor de slagboom van de cp. Fie ging ons aanmelden en betaalde €40, zo konden we blijven tot maandag. Het plaatsje waar we graag staan was nog vrij, het eerste stekje op het beton. Vlak zetten is er niet nodig, en de stroomdraad is net lang genoeg om aan de paal te kunnen. Onderweg hadden we een paar regenbuien over ons dak gehad, maar eens ter plaatse was het droog. De camperplaats was veranderd, een groot stuk werd ingenomen door de Expo,maar de rest was wel al veel mooier opgeruimd. We aten een broodmaaltijd en vulden de rest van de avond met wat tv kijken.
Vrijdag 10 mei: De wekker stond op 6u30, maar Phil was deze voor. Nadat de koffie was gezet volgde Fie en konden we ontbijten met lekkere pannenkoeken. Philippe De Saert zou ons komen ophalen, zo konden we onze Mobil II mooi laten staan. Phil DS belde iets voor zeven dat hij een kwartier later zou vertrekken vanuit Niel. Wij maakten ons ondertussen klaar, voordat Phil DS eraan kwam. We warmden nog een paar pannenkoeken op voor hem en vertrokken omstreeks 8u30 naar “Kwartier 1ste Luitenant Victor Thoumsin” in Burcht waar de vergadering en maaltijd plaats vonden. We waren mooi op tijd en konden er nog rustig een kop koffie drinken, voordat we door Kol. Roger Housen het “bevel” kregen om ons naar de zaal te begeven waar de vergadering zou plaats vinden. Na het welkomstwoord kregen we een volledige uitleg van alle materialen die gebruikt worden bij de Genie, een eenheid met de grootste diversiteit aan voertuigen van het Belgisch Leger. Na deze kregen de aanwezigen, die het wilden, de kans om een begeleid bezoek te brengen aan de traditiezaal van deze eenheid. Volgens Fie meer dan de moeite om deze eens te bezoeken. De anderen namen deel aan de Algemene Vergadering. Na deze activiteiten werden we terug allen verwacht op het ereplein, waar er een korte plechtigheid met bloemneerlegging plaats had, nadien was het aperitieftijd. Toen we gevraagd werden om terug naar de zaal te gaan voor het middagmaal, konden we niet naar buiten, een bui als een gordijn hield ons tegen. Na een tiental minuten was het iets verminderd en gingen we er dan toch door, maar kregen toch een korte douche voor we over het ereplein waren. Gerookte zalm, soep, varkenshaasje en een dame blanche vormden het menu en met wijn of water konden we alles doorspoelen. Na de maaltijd kregen we nog een speech van de voorzitter en werd Hugo Peeters tot ere-sergeant benoemd, de tranen vloeiden bij Hugo. Omstreeks 17u. werden we verwacht de kazerne te verlaten, die mensen die ons bedienden deden toen al overuren. We besloten met Willy en Hugo Peeters met hun dames en Phil DS nog iets te gaan drinken in de Captains Lounge op linkeroever. Toen we eraan kwamen zat ere-Kol. Lambrigts een bolleke te drinken, we nodigden hem uit om bij ons te komen zitten, wat hij dan ook deed. Hugo trakteerde de compagnie voor zijn erkenning binnen de vereniging, Phil zette er nadien eentje tegen. Op die manier was het al vlug 19u15 toen we terug naar de Vogelzanglaan reden. Met ons drieën, Phil DS en Phil & Fie,  dronken we nog iets in onze Mobil II en besloten nog een kleinigheid te gaan eten in de Colmar. We aten daar eens een hamburger en die was lekker, zeker voor herhaling vatbaar. 22u10, terug in onze overnachtingsplaats, Phil DS was direct naar huis vertrokken. Fie ging snel slapen, Phil keek nog kort wat tv en volgde tegen 23u20.
Zaterdag 11 mei: Phil was koffie aan het zetten omstreeks 7u50, het was een rustige zalige nacht geweest. Fie volgde kort daarop en als ontbijt eten we de rest van de pannenkoeken. We hadden niet echt haast, maar Fie was toch snel klaar voor vertrek, ze had namelijk nieuwe schoenen nodig. We vertrokken via de Desguinlei om te zien of er op de parking geen rommelmarkt was, niet dus. Van daaruit stelden we onze GPS in naar de Meir, waar we tegen 10u30 reeds waren. Eerst was het wat zoeken naar een schoenwinkel, er zijn er blijkbaar niet zoveel op de Meir zelf. Fie vond snel haar goesting in de eerste winkel, maar we deden er toch nog enkele andere. Zo kwamen we uit in het centrum en gingen eens kijken naar de werken aan de Kaaien. Ondertussen was het middag en zochten we een plaatsje voor het aperitief, deze vonden we uit de wind, maar wel in de zon op het terras van Den Uilenspiegel. Fie dronk er een Prosecco, Phil een Karmeliet. Tijdens ons aperitief besloten we om iets te eten in het centrum en kwamen terug uit bij “Da Giovanni” Met een flesje Chianti at Fie Pasta Linguine Vongole en Phil Torteloni Parmigiano. Na de lekkere maaltijd belandden we terug in de eerste winkel en werd de koop van de schoenen afgesloten. Net toen we op de Meir kwamen, werden we aangesproken door een Boeddhistische pater die ons een amulet aanbood, we gaven hem een kleine vergoeding voor de mooie “Kai Guang Amulet” Toen we bij het wandelen aan het Theaterplein uitkwamen, was er wekelijkse markt en we waren op zoek naar asperges. Daarvoor waren we dus op de gedroomde plaats. We liepen er eens rond om de prijzen en kwaliteit eens te vergelijken en kochten tenslotte voorverpakte, deze zagen er best uit. Van daaruit trokken we terug naar de cp waar we de zetels uithaalden om wat van de zon te genieten, maar de strakke wind zorgde voor een onaangenaam gevoel, daarbovenop begon het na een kwartier wat te druppelen. Op die manier zaten we binnen omstreeks 17u. en nadat het toilet eens was geledigd, bleven we binnen. We hadden namelijk nog wat slaap in te halen. Later op de avond aten we nog een boterham en vulden de avond met wat tv kijken. Fie ging slapen tegen 21u. Phil volgde omstreeks 22u40.
Zondag 12 mei: Negen uur later was Phil wakker en zette de koffie, Fie volgde. Als ontbijt een lekkere Franse Baguette die de avond voordien uit de diepvries werd gehaald met een likje confituur. We zochten uit of er ergens in Antwerpen een rommelmarkt zou zijn, we vonden er eentje op de Dageraadplaats. De zon was alweer van de partij en het weerbericht voorspelde geen regen. Phil vertrok in zijn hemd, Fie met een lichte trui, het was 9u35. Toen we aan de Mechelse Steenweg waren, begon het wat te regenen. Fie was zo slim geweest om een regenvestje mee te nemen, Phil liep gewoon in zijn hemd door. Een goeie 3Km. verder kwamen we aan de plaats waar de markt was. +/- een 120 kramen en veel volk. Fie vond er een klein boekje met verhaaltjes, Phil zag niks waar hij interesse in heeft. Als we rond waren, gingen we richting centrum, waar we uitkwamen op de Vogelmarkt, waar we ook nog eens rond liepen. Het was tegen het middaguur, Fie moest naar het toilet en we hadden dorst. In de Café – restaurant “Fabrik” dronk Fie een soep en Phil een Karmeliet. Nadat de dorst gelest was, kwamen we aan een kraampje waar ze aan het demonstreren waren met silicone deksels voor op kookpotten, we kochten er daar twee van, 1 voor in onze Mobil II en 1 voor thuis. Het was bijna 14u. toen we terug op de cp aankwamen. Fie schilde de aardappelen en Phil de asperges. Terwijl deze op het vuur stonden, dronken we een aperitiefje met toastjes met foie gras. Er werden nog twee eitjes gekookt en met een pak gerookte zalm erbij hadden we een heerlijk middagmaal. Na een korte siësta gingen we nog eens kort wandelen. Ze hadden ons verteld, dat er aan de andere zijde van de ring een goeie brasserie was, we gingen eens kijken. Goed weggestoken tussen het groen vonden we “Dikke Mee”. Phil kreeg spontaan zin in een ijsje, op het terras bestelden we voor Fie appeltaart met ijs en voor Phil een Dame Blanche, beiden met een koffie. Meer dan voldaan keerden we terug naar onze abri, waar we de rest van de avond rustig wat tv keken, Fie ging terug wat vroeger slapen, Phil volgde om 23u.
Maandag 13 mei: Zonder wekker wakker om 7u10, na de gewone activiteiten en ontbijt met de rest van de in de oven verwarmde baguette en lekkere spiegeleitjes konden we ons beginnen klaarmaken voor vertrek. Het toilet werd nog eens geledigd en de stroomdraad opgeruimd. Fie stelde ondertussen binnen alles op zijn plaats. Tegen 9u20 reden we Camperplaats Vogelzang af met de GPS ingesteld naar Sluis, Fie had wat producten nodig. Zonder veel problemen kwamen we aan in Sluis en dachten van ons op de bus parking te zetten. Toen we te voet vertrokken, kwam er iemand ons verwittigen, dat ze er veel controle doen en direct een boete van €110 uitschrijven. Hij verwees ons wel naar een andere kleine parking die ook gratis was. We deden vlug onze boodschappen en kochten er ook een kabeljauwfilet. Het was de bedoeling om eens langs Fie haar moeder te passeren, maar die liet juist weten dat ze met eters zaten op de middag, het was bijna middag toen we op weg waren en besloten dan maar huiswaarts te rijden. Zo kwam het dat we nog voor 13u thuis waren, maar niet getreurd, we konden in de namiddag nog enkele boodschappen doen zodat de werken thuis wat verder konden gezet worden. We parkeerden onze Mobil II op zijn vaste stek, en staken alles in onze Nissan zo moesten we niet veel heen en weer lopen.
Kilometerstand 65.417Km., Trip 267,2 Km., Verbruik 9L., Reistijd 4u07

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2019