BELGIË 2019

Ieper Ieper Leopoldsburg Leopoldsburg Ieper Boom
Ieper Langemark-Poelkapelle Boekhoute Antwerpen Doornik Ieper
Wichelen Doornik Herenthout - Leopoldsburg Rotselaar Ieper Herenthout
Antwerpen - Boom Leopoldsburg Boekhoute Antwerpen Antwerpen  
           

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  25 – 28 mei

Een mens verandert al eens zijn plannen, wij dus ook. We konden vertrekken op zaterdagmiddag tot en met woensdag en waren van plan om eens naar de champagnestreek te rijden, maar de weersvoorspellingen deden ons de plannen aanpassen. We keken rond in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg en zagen overal druppels op de voorspellingen staan. Zo besloten  we niet ver weg te rijden en belandden zo in Doornik. Daar de eerste plannen Frankrijk waren, hadden we voor de verkiezingen volmacht gegeven aan de buren.

Zaterdag 25 mei: We konden snel na de middag vertrekken richting camping L’Orient in Doornik. Het was 12u40. 40Km. verder en 40min. later stonden we aan de receptie van de camping. Fie ging vragen of we mochten wachten om af te rekenen, we hadden graag de weersomstandigheden afgewacht. Bij slecht weer konden we reeds op dinsdag vertrekken, het was geen probleem. De dame stelde voor dat we ons niet direct links plaatsten, omdat er daar veel kleine kinderenwaren, het stond daar vol met Franse caravans. Het konden “des gens de voyage” zijn. Wij konden ons plaatsje, terug innemen waar we al veel gestaan hadden, plaats 30. Er stonden nog twee andere campers op dit deel van de camping. Vlak zetten was niet nodig, enkel de stroom aansluiten en ons broodje opeten, dan konden we op boodschap vertrekken. Eerst gingen we binnen bij AS Adventure op zoek naar enkele wandel-kousen van Falke, we kwamen er buiten met 2 paar voor Fie en drie paar voor Phil. We kochten er eten en drinken voor een paar dagen in Delhaize en gingen een pint drinken in St Brice. Rond 16u. waren we terug op de camping en genoten wat van de zon tot we beseften dat we nog prei nodig hadden voor de st jakobsschelpen en groenten voor op maandag bij de BBQ. Tegen dat we dan terug waren was het reeds 19u, tijd voor ons avondmaal, de traditionele spaghetti. De vaat gingen we samen doen in de sanitaire blok. Daar het te fris werd gingen we binnen en keken nog wat tv. Fie ging omstreeks 22u. slapen, Phil volgde een half uur later.
Zondag 26 mei:
We hadden een heel rustige nacht, pas wakker om 7u30. Phil zette de koffie, eens Fie wakker konden we ontbijten, lekkere pannenkoeken met een heerlijke kop koffie. Zondagmorgen in Doornik = rommelmarkt, we vertrokken omstreeks 8u45 naar Les Bastions.
Er waren door de verkiezingen veel minder standen dan normaal, Phil kon er een vork van A.B.L. op de kop tikken, Fie een klein schaaltje van Cointreau. Op het terras van “Le Gambrinus 2.0” gingen we onze dorst lessen en hadden er een gezellige babbel met mensen uit Wervik. Het was tegen 13u. We liepen nog eens rond de resterende standjes om dan richting camping te wandelen. Tijdens het aperitief werden tafel en stoelen buitengezet en werd alles klaargemaakt voor het middagmaal.

Een roomsausje met st. Jacobsschelpen en tagliatelle met een heel lekkere fles wijn bezorgden ons een heerlijke maaltijd. Na een siësta gingen we samen de vaat doen en verlengden nadien de siësta nog een beetje. Omstreeks 17u deden we nog een wandeling van een uurtje, eens terug aan onze Mobil II gingen we beiden douchen en bleven nog wat buiten tot 19u. De rest van de avond was het dan tv kijken, nog een broodje eten en gingen we slapen na Mission impossible.
Maandag 27 mei: Door wat regen tegen de morgen was Phil reeds wakker omstreeks 6u30 en zette de koffie. Fie volgde tegen 7u. We ontbeten met de rest van de broodjes en wat confituur en charcuterie. Tegen 9u. vertrokken we naar het centrum maar niet zonder eerst nog eens naar de “Pont Des Trous” te gaan dewelke ze van plan zijn af te breken om grotere boten op de schelde te laten varen. Net over de brug konden we door een park lopen en kwamen we uit in de Rue de la Madeleine. Daar zagen we een oude kerk staan, maar volgens een werkman waren ze die ook aan het slopen in plaats van te restoreren. We gingen dan op zoek naar de markt, we dronken een koffie op het terras van “Le Central” en Fie nam een sanitaire stop. Van de markt wandelden we naar “Le Carré”, een kringloopwinkel, we vonden daar nog een viertal koffietassen van Douwe Egberts aan 0,5 euro. Na nog eens een goeie 2Km. waren we terug aan de camping. Zoals de dag voordien werd onze veldkeuken opgesteld, maar ook de tafel en stoelen. Er werden aardappelen geschild, sla gekuist en spek en ribbetjes gebakken, terwijl we een aperitiefje dronken. Het was prachtig weer, na ons middagmaal deden we het heel rustig aan, maar deden tenslotte de vaat terug samen. We genoten van onze vrijheid buiten, maar moesten nog op boodschap. We vertrokken tegen 16u45 naar het winkelcentrum, Phil wilde eerst naar de Brico-winkel op zoek naar een aluminiumplaat. Deze zou dienen om de wind uit de kookstoof te houden bij het koken. Ze hadden de juiste maat niet, ze was iets groter, daardoor moesten we eerst terug naar de camping om deze eerst op te bergen. Dan nog maar eens naar het winkelcentrum, meer bepaald naar Delhaize waar we nog wat eten en drinken kochten. Om 18u10 waren we terug aan onze Mobil II, na het opbergen van de aankopen bleven we nog een tijdje buiten. Toen de wolken alsmaar verdikten en de koude wind kwam opsteken, trokken we naar binnen. Phil begon wat aan deze tekst te typen en we aten nog een broodje. Fie ging slapen rond 22u. Phil volgde een uurtje later.
Dinsdag 28 mei: Het was nog maar eens een rustige nacht, maar eens het klaar komt, wordt Phil ook wakker en kwam zo omstreeks 7u15 vanonder het donsdeken. Eens de koffie klaar was Fie ook wakker. We ontbeten met de rest van de baguette en een gebakken eitje. Nu en dan vielen er enkele druppels regen, zo kwam het dat we besloten niet ver te lopen. Op de weerberichten zagen we dat het later op de dag zou verbeteren. Tussen de druppels in begon Phil onze Mobil II te kuisen. Bijna klaar hoorde hij twee West-Vlamingen aankomen, het waren controleurs van ACSI. Na een gezellige babbel kreeg Phil een puzzelboekje en een balpen. De vrouw zou nog terugkomen met een korte vragenlijst, wat ze dan ook deed. We kregen de vragenlijst, maar ook nog wat nuttige uitleg over een systeem in Frankrijk speciaal voor campers en kregen ook nog eens een balpen.. Voor we het eens uitleggen, gaan we het zelf eens uittesten. Nadat de mensen van ACSI vertrokken waren, was het apero-time. Ondertussen had Fie alles klaargezet voor ons middagmaal, kaasburgers, erwten en aardappelen. De vaat gingen we samen doen in het sanitair gebouw, daar was een Engelsman zijn was aan het doen in de afwasbakken, we namen dan maar de bakken die bedoeld waren voor de was. Na de vaat wachtten we nog kort om eens naar het winkelcentrum te wandelen. Toen we halverwege waren, moesten we onder een boom schuilen, we kregen een bui van jewelste over ons heen. Er restte ons enkel nog terug te wandelen naar de camping. Daar trokken we droge kleren aan en onze natte kledij hingen we op om te drogen. Na een uurtje was de hemel wat opgeklaard en besloten we nog een kans te wagen. We gingen naar Delhaize en kochten er nog wat charcuterie en baguette en wat ontbijtkoeken. Nadat onze aankopen gedaan waren, gingen we nog wat drinken in de St. Brice. De zon was ondertussen terug van de partij, de stoelen werden buiten gezet en het was genieten. Het was tegen 19u toen er terug enkele druppels vielen, alles werd vlug opgeruimd en we trokken binnen. De deur konden we nog een tijdje open laten, tot het te koud werd. Na een aperitief aten we een stuk baguette met charcuterie en kraakten we een fles rode wijn. De rest van de avond verliep rustig, Fie ging slapen omstreeks 22u30, Phil volgde 45min. later.
Woensdag 28 mei: Wat een nacht, geen regen en stilte, zo sliepen we tot 8u10 de dag van ons vertrek. Fie was ook snel van de partij, eens de koffie klaar konden we ontbijten. De koffiekoeken van de dag voordien smaakten nog voortreffelijk. Nadat Fie was gaan afrekenen, €61,20 voor 4 nachten, reden we een uurtje later de camping af. Richting Kortrijk waar we onze nieuwe steunzolen moesten gaan afhalen. Zo was het 10u15 toen we voor ons huis, Mobil II konden ledigen zodat Fie met de was en de plas kon beginnen.
Kilometerstand 65.499Km., Trip 82,7Km., Verbruik 10,1L., reistijd 1u32.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2019