BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 22 – 24 januari

In de kazerne van de Bevrijding – 5de Linie was er voor het tweede jaar een Nieuwjaarsdrink, vorig jaar konden we er niet bij zijn, we waren naar Tâbor. Dit jaar paste het wel, Phil sloot zijn kapsalon en Fie nam een dagje verlof. Er moest per persoon €15 gestort worden, wat we dan ook deden. Op donderdagavond was onze Mobil II volledig klaargezet.

Vrijdag 22 januari: We stapten uit ons bed op het uur van een gewone werkdag, we hadden dan nog tijd om ons toilette in orde te brengen. Iets voor 9u. vertrokken we richting tankstation en met een volle tank en 24.275Km. op de teller moesten we ongeveer 162Km. afleggen. Het was druk op de weg, maar enkel net voor de tunnel ging het iets trager, maar we stonden nooit echt stil. Toen we de parking jachthaven opreden, zagen we dat de doorgang naar de cp versperd was door een manitou, maar na 5min. was de baan vrij en konden we onze plaats uitkiezen, we stonden alleen. Toen we tenslotte onze plaats hadden bepaald, restte er ons nog enkel vlak zetten en stroom aan te sluiten, het was toen 11u30. Fie begon direct aan ons middageten, zodat we klaar waren tegen dat Philippe ons kwam halen om ons mee te nemen tot in de kazerne en het lukte.

Omstreeks 14u kwam Philippe er aan, na een korte babbel reden we naar ons doel. Zonder veel gepalaver konden we het domein oprijden. Net voor ons waren ook Hugo en Alphonsine aangekomen en kort daarop de Kolonel. Philippe moest een traditie kostuum gaan aanpassen in het kleine magazijn met een verzameling van het vroegere 5de Linie. Jawadde, daar staat een schat aan verzamelobjecten. Om 15u. begon de nieuwjaarsdrink, door al het paswerk waren we de eersten niet. Enkele mensen die we reeds kenden waren al aanwezig. Van water tot Duvel was er te krijgen met allerlei versnaperingen, de één al beter dan de andere. Nadat er een groepsfoto van de aanwezige vijfde linie mannen was gemaakt, begon iedereen huiswaarts te keren. Het was ongeveer 18u. toen we terug aan de cp waren, Philippe kwam nog iets drinken en een babbel slaan, die uitliep tot na 20u. Ondertussen was er nu en dan reeds wat regen gevallen. Nadat we nog wat tv hadden gekeken gingen we slapen omstreeks 21u30.
Zaterdag 23 januari: We hadden een rustige nacht zonder regen, enkel tegen het ochtendgloren begon er nogal wat verkeer op de straat aan de overkant van de vaart storende geluiden te maken. We versaagden niet en bleven liggen tot bijna 9u. Na de koffie en ontbijt konden we vertrekken op boodschap. Eerst gingen we eens kijken naar onze vroegere cp “De Lido”, we wilden weten of het restaurant nog open was zodat we er eens konden gaan eten. Toen we dit wisten, wandelden we via een omweg naar het winkelcentrum, daar belandden we in Blokker, we kochten er een paar Tefal pannen, enkele kledijbeschermers en een pureestamper. De rugzak zat vol, we moesten terug naar de cp, zodat we deze konden ledigen om naar de Aldi en de kringloopwinkel te gaan. Eens daar bedachten we ons en kochten enkele kleinigheden. We gingen eten in De Lido, nadat we onze bagage hadden achtergelaten in Mobil II. Er waren maar drie tafels bezet en hadden dus keuze te over. Ze stelden een dagschotel voor, deze selectie was goed voor ons. We dronken een Karmeliet en genoten van de kip & curry schotel. Na een korte sanitaire stop in onze Mobil, vertrokken we nog eens naar het centrum. Op weg kwamen we enkele vluchtelingen tegen, zo dachten we toch. Toen we aan een fietswinkel stonden te kijken, staken ze ons terug voorbij. Toen zagen we op het einde van de straat dat er daar containers stonden. Nieuwsgierig zoals we zijn, gingen we eens kijken en warempel, het vluchtelingendorp was daar. Foto’s durfden we niet te nemen, maar we gaven onze ogen de kost, ze hebben daar sportvelden, velen staan er te telefoneren, ze hebben veel meer dus dan velen bij ons. Toen gingen we op zoek naar de eerste cp waar we stonden in Leopoldsburg, Reigersvliet. Dit was een rustige plaats waar wel iets heel aangenaam van te maken was, maar de gemeente besliste er anders over, nu is het daar een ramp… Iets verder kwamen we aan de mess van de Cavalerie waar er enkele jaren geleden brand was uitgebroken. Deze gingen we eens nader bekijken. Langs de schaduwkant gleed Phil uit en viel op handen en knieën. Fototoestel in stukken, broek vuil en splinter glas in zijn hand. Terug was het niet versagen, we wandelden verder, terug aan de cp hadden we net geen 20Km gewandeld, niet slecht voor een zaterdag. Na de wandeling nog het toilet ledigen, terwijl het rustig en nog klaar was. We dronken nog een flesje bubbels, terwijl we bekwamen van onze wandeling. Wat later op de avond aten we nog brood met wat charcuterie, na de vaat was het rustig genieten. Fie ging slapen omstreeks 23u. Phil volgde omstreeks middernacht.
Zondag 24 januari: Deze keer een heel rustige nacht, pas wakker om 8u40, Fie volgde om 9u toen de koffie klaar was. Ons stevig ontbijt bestond uit eieren en brood, altijd een lekkere combinatie. Omstreeks 11u10 waren we klaar om te vertrekken voor een volgende wandeling. Geen probleem met de benen, die deden gewoon wat we er van verwachtten. We vertrokken deze keer via een weg net voor het strooiendorp en kwamen verassend uit aan de militaire visvijver, waar we zelfs mooie rode vissen zagen zwemmen. Via de militaire Garage (werkplaats) wandelden we rond de kazerne van Bevrijding – 5de Linie om zo terug op de Hechtelsesteenweg uit te komen. Via het centrum, waar het toen begon te regenen, terug richting jachthaven. Fie begon direct aan ons middageten, biefstuk, broccoli en aardappelen. Ondertussen dronk Phil een lichte aperitief, Hij moest later op de dag nog naar huis rijden. Na ons middagmaal deden we samen de vaat. Het was toen reeds 15u voorbij en we besloten ons voorzichtig klaar te maken om huiswaarts te vertrekken. Phil was nog graag eens bij zijn vriend Veyske een pint gaan drinken, deze werd net 50 jaar. Het was nog net geen 16u. toen we de camperplaats afreden, net zoals de vorige keer namen we onze vuilzak mee naar huis, daar zagen we niet direct een plek waar we deze kwijt konden. Het was druk verkeer maar nergens file, we deden het rustig aan met de cruise control op 92p/u. Nog aan het thuisfront eens gaan tanken zodat onze Mobil II terug in de startblokken staat voor volgende uitstap. We konden onze Mobil niet op zijn vaste plaats zetten, er waren ons andere voor. Nadat we alles uitgehaald hadden, wat niet bij het vaste hoort, vertrokken we met de gewone wagen naar Vichte waar Veyske woont.
Kilometerstand 24.612Km., Trip 337.4Km., Verbruik 10.5L., Reistijd 4u41.

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2016