BELGIň 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  01 Ė 03 oktober 2016

Na een weekend familieverplichtingen konden we er terug op uit en dit net in het weekend van de grote rommelmarkt in Eeklo. Voor de vijfde maal konden we er naartoe, ťťn minpunt, ze spraken van veel regen.

Zaterdag 01 oktober: Na de gewone werken en een korte maaltijd konden we met 32908Km op de teller vertrekken voor 55Km naar de cp in Eeklo. Onze Garmin GPS had blijkbaar weer zijn kuren. Ondanks de juiste instellingen vermeed die toch de snelwegen, op die manier kregen we terug nogal smalle wegen voorgeschoteld.

Vorige jaren was het soms moeilijk om daar nog een plaatsje te vinden, nu waren er nog enkele plaatsen vrij, misschien door het voorspelde slechte weer. Na een babbel met onze buur en nadat de stroom was aangesloten, vertrokken we naar het centrum. We hadden geluk met het weer en konden het droog houden. Na onze wandeling trokken we het Middenstandshuis binnen, Phil dronk er een Karmeliet, Fie een cappuccino. Na een korte wandeling kwamen we terug aan onze Mobil II waar we een korte pauze hielden om nadien in de kantine onze aperitief te gaan nemen. Fie nam Gin Tonic, Phil hield het bij zijn Karmeliet. Het tafeltje naast ons zaten mensen van Geraardsbergen, zo hadden we ook nog een aangename babbel. Na onze aperitief was het tijd voor onze spaghetti, Fie zorgde dat deze warm en zacht op tafel kwam. Na de vaat, die we samen deden, was het rusten en wat tv kijken met nu en dan wat lichte regen op ons dak. We gingen slapen, 22u30.
Zondag 02 oktober: Tijdens de nacht viel de regen mee, maar tegen de ochtend kwamen er deftige buien over en deze duurden tot 10u30.
Dan pas konden we vertrekken naar de rommelmarkt. We waren wel voorzien van de nodige regenvesten als er regen zou vallen. En gelukkig dat we deze hadden, we waren amper weg van de cp en het begon terug, maar niet te hevig. Phil vond snel een Engelse helm die de eerste Belgische miliciens na WW2 moesten dragen bij gebrek aan beter. We slenterden tussen de kraampjes op zoek naar?? Tegen 11u45 hadden we ongeveer 1/3 van de markt gezien, tijd om naar ons middagmaal op zoek te gaan. We belandden terug op het terras van Het Middenstandshuis, bestelden ons een aperitief, achteraf at Fie een mixed grill met een glaasje rode wijn, Phil at steak Americain met daarbij een Karmeliet. Na al dit lekkers dronken we nog een kop koffie. Dan maar terug op weg, regen of geen regen, wij erdoor. Phil botste nog op een kleine klaroen en drie miniatuur Willy jeeps die hij nog niet bezat, zijn dag was goed. Veel rommelmarkters waren niet  opgedoken en de rest ruimde hun waar veel vroeger op dan voorzien. Nadat we nog een brood hadden gekocht wandelden  we zo een kleine twee uur vroeger dan normaal terug naar de cp. Om alles goed te laten drogen werd de verwarming iets hoger gezet. Een buur van de andere kant kwam een babbeltje slaan, het waren mensen van Bissegem, het dorp waar Phil zijn jeugd doorbracht. Toen ze vertrokken waren gingen we iets drinken in de kantine, Phil een Karmeliet, Fie verkoos een glas rode wijn, maar die beviel haar niet. Eens de glazen leeg waren, gingen we terug naar onze Mobil II. Phil wilde de verwarming wat hoger zetten, maar deze stond in alarm. Afleggen, 5 minuten wachten en terug aanleggen was goed voor een paar minuten, maar toen sloeg ze terug af. Tenslotte lukte het toch om ze te laten werken. Als avondmaal nog een boterham met charcuterie, de vaat lieten we staan tot ís morgens. Na nog wat tv kijken gingen we omstreeks 22u gaan slapen.
maandag 03 oktober: Op een werkdag is de cp in Eeklo geen aanrader door de straatgeluiden. Aan de overkant van de vaart is er heel veel zwaar verkeer dat reeds vroeg in de morgen voorbijraast. Dus, vroeg wakker, proberen terug in slaap te raken, maar voor Phil lukt dat niet meer. Dan maar de verwarming terug aanleggen. Fie hoorde direct dat er iets niet klopte, het was alsof er wind in de brander speelde. Zo sloeg de verwarming kort nadien terug af, blijven proberen in de hoop dat het terug lukte, maar deze keer niet. Na ons ontbijt met spiegeleitjes en het aangekochte brood, maakten we ons dan maar klaar voor vertrek. We moesten enkel nog ons grijs water lozen en het toilet ledigen en wij op weg. De GPS stelden we in naar Heule, naar Campirama, daar gingen we eens van de verwarming praten. Het was werkdag, druk op de wegen, maar we hadden nergens vertraging. Zo reden we omstreeks 10u45 reeds de parking van Campirama op en werden direct geholpen, maar oplossen was iets anders. Ze vroegen of we hem in deze week konden missen om zo het probleem deftig te kunnen aanpakken. Eens thuis moest Fie gaan werken, Phil ledigde de garage zodat ze overal gemakkelijk aankonden Als haar werk erop zat, reden we terug naar Heule en lieten onze Mobil II achter met de hoop deze in herstelde toestand terug te zien.
Kilometerstand 33.041Km., Trip 132.1Km., Verbruik 10.3L., Reistijd 2u34.

Fotoís


 

© Phil en Fie 19/12/2016