BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  27 – 29 februari

Onze vaste uitstap op het einde van de tweede maand is Langemark-Poelkapelle, om dan op zondagmorgen naar Staden te rijden en daar te genieten van de koers Gent-Staden. Na twee weken familie verplichtingen verlangden we alweer naar deze uitstap. Jammer, Fie zat net met een ontsteking op een pees in haar voet, wandelen moesten we daardoor minimaliseren.

Zaterdag 27 februari:  Na onze gewone werken, een kleine hap en nog Fie’s haar in de plooi te hebben gelegd, konden we omstreeks 13u vertrekken met 25.190Km op de teller en 41Km te rijden. Niet druk op de baan, zo stonden we reeds om 13u45 op onze stek aan het sportcentrum in Langemark-Poelkapelle. Naar vaste gewoonte gingen we ons eerst aanmelden en dronken we er een goeie karmeliet. We betaalden €12 met alles erop en eraan. Na deze maakten we een korte wandeling naar het centrum en gingen bij Family Pizza een tafeltje bespreken om ’s avonds tegen 19u iets te gaan eten. In de Carrefour gingen we nog enkele inkopen doen. Terug aan de cp, waar we het volledige plein voor ons alleen hadden, waren we op tijd terug om de koers, Omloop van het Nieuwsblad, te zien, dewelke Greg Van Avermaet won. Na de aankomst trokken we terug naar de bar van het sportcentrum om nog een pint te drinken, deze keer kozen we voor een Passchendaele, maar deze was niet fris, jammer. Tegen 18u45 vertrokken we dan naar Family pizza waar Phil eerst een picon van het huis dronk en Fie een fles wijn bestelde om deze dan samen met onze Pizza Rolly uit te drinken. We hadden een goeie keuze gemaakt, zowel van eten en drank, na het afrekenen van €44 konden we terug naar ons warm nestje gaan. De rest van de avond was het wat tv kijken om tenslotte redelijk vroeg in ons bedje te kruipen, we hadden de dag voordien een korte nacht gehad…
Zondag 28 februari: Wakker iets na 8u. Phil zette koffie en overlegde ondertussen met Fie wat te doen. Naar de koers gaan kijken en Fie terug te actief voor haar voet of ter plaatse blijven en het eens een dag heel rustig aan doen, Fie koos het laatste. Het was tenslotte het beste voor die ontstoken pees, wat enkel op te lossen viel met rusten. We besloten dan ook om maar op maandagmorgen naar huis te rijden. Ons ontbijt waren lekkere Diksmuidse pannenkoeken, deze moeten we onthouden, de beste die we tot nu toe al gegeten hadden. Het was iets na 10u30 toen we nog een korte wandeling gingen doen, in de verte hoorden we muziek. Tot aan de kerk zagen we niks, maar eens we een stukje in de Statiestraat waren, zagen we een circus staan. Toen we het eens van dichterbij gingen bekijken, zagen we enkel dieren buiten lopen. Een kameel, een dromedaris, pony’s,  een paard en een paar soorten geiten. Via de kasteelvijver kwamen we terug aan de kerk en terug naar het sportcentrum. Het was tijd voor een aperitief, onze keuze viel op een picon van het huis, en dat hij smaakte, we dronken er elk twee. We betaalden ook onze tweede overnachting bij en gingen dan terug naar onze Mobil II. Fie bereidde onze spaghetti waarna we samen de vaat deden. Terwijl Phil dan naar Kuurne Brussel Kuurne keek, rustte Fie een beetje tot een tiental Km vaan de aankomst waar Jasper Struyven solo aankwam. We besloten om niet meer buiten te gaan, maar Phil moest op zeker moment toch ingrijpen voor kinderen die bezig waren met glas stuk te werpen tegen de muur van het sportcomplex. Die mannen speelden wat later dan op de aardehopen en wierpen stenen in de plassen aan de kant iedere keer er auto’s passeerden. Phil ging nog het toilet ledigen, maar kon het niet spoelen, het water buiten was blijkbaar nog afgesloten, geen probleem, we hadden genoeg water mee. Na ons avondmaal was het rustig, Fie ging reeds om 21u30 slapen, Phil volgde haar voorbeeld maar om 23u.
Maandag 29 februari: Om 6u30 liep de wekker af, koffie moest er niet gezet worden. We begonnen direct met alles vast te zetten, stroom afsluiten, keggen en verduistering wegstoppen, we waren klaar voor vertrek tegen 6u50. Op de terugweg was het drukker dan op zaterdagnamiddag, we reden toch vlot door en parkeerden onze Mobil iets na 7u30. voor de deur.

Op naar volgende.
Kilometerstand 25.271Km., Trip 81Km., Verbruik 11.1L., Reistijd 1u14min.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016