BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  16 – 18 januari

Tussen het BK cyclocross en het WK cyclocross hadden we nog een weekend zonder doel. Onze Mobil II was in de garage geweest, bij warm starten kregen we de melding dat we de gloeibougies moesten controleren. Drie dagen hadden ze nodig om met medewerking van Fiat zelf, de fout te vinden en vervangden tenslotte de vier gloeibougies, gelukkig onder garantie. Door het koude weer bleven we dichtbij en trokken we naar Ieper. We boekten niet en hoopten dat er nog een plaatsje voor ons vrij zou zijn.

Zaterdag 16 januari: Al onze vaste werken waren gedaan om de middag. Phil had bij zijn thuiskomst nog vers water bij te vullen, van een korte maaltijd te genieten en andere kledij aan te trekken. We waren op weg tegen 12u45 met 24.203Km op de teller en hadden 36Km af te leggen. Tegen 13u15 konden we in de automaat de €34 afrekenen, zo konden we blijven tot maandagmorgen. Tot onze verbazing stonden we maar met drie campers. Vlak zetten, stroom aansluiten en cabine verduisteren, klaar voor vertrek. We gingen eerst op zoek naar iets om op zondag onze magen te vullen. We wandelden naar de Carrefour en kochten daar blinde vinken en wat charcuterie. Daarmee konden we weg tot we terug thuis waren. Phil had bij een van onze vorige bezoeken een plastronspeld met poppy zien liggen in de etalage van een goudsmid aan de Menenpoort. Terwijl Phil buiten bleef met onze aankopen, ging Fie deze halen en bestelde voor Phil een klein kapper schaartje. Van al dat kopen hadden we dorst gekregen en gingen twee huizen verder in De Ypra inn een vroeg aperitief drinken, onze keuze viel op een Ename tripel. Met pak en zak trokken we terug naar de camping, nu via het “moerasje”, hier en daar was er een parcours afgespannen, we dachten dat er een veldloop was geweest of zo en de resten er nog stonden. Toen we onze aankopen in de koelkast hadden gestoken, vertrokken we terug op wandel en belandden tenslotte in ons “stamcafé” Klein Rijsel. Daar genoten we van een tripel Karmeliet. Het was reeds donker als we terug aan de cp waren, nog steeds stonden we maar met drie. Na een toast met foie gras en een glaasje champagne was onze spaghetti klaar, de vaat deden we samen. De avond vulden we met wat tv kijken, maar om 21u15 was alles stil en donker ten huize Phil & Fie.
Zondag 17 januari: Rustige nacht, pas wakker om 8u30, als de geur van de koffie aan Fie haar neus kwam, was ze ook wakker. Wat later hadden we ontbeten, lekkere wafels. We zagen mensen palen in de grond slaan en met partytenten rondlopen, de veldloop was op zondag. We hadden nog besloten om wat inkopen te doen, zodat we op maandag ook weg konden en wisten dat er nog een warenhuis open was op de Meenseweg. Het was er groot en druk, we vonden alles wat we nodig hadden. Nadat we onze aankopen in de Mobil hadden achter gelaten, gingen we terug op wandel. We kochten in de toeristische dienst enkele kruisjes met poppy, deze doen we mee voor het geval we op Franse kerkhoven, Belgische gesneuvelden van het 5de Linieregiment vinden. Tegen 11u30 gingen we terug een aperitief drinken in de Ypra Inn, deze keer koos Fie voor een Picon en Phil voor een Duvel. Toen was het tijd om onze blinde vinken klaar te gaan maken, dit met erwten en aardappelen. Dit geheel vormde een lekkere maaltijd. Er was veel beweging op en rond de cp, de veldlopers kwamen zich opwarmen op de verharde weg tussen de camperplaatsen. Phil ledigde ook nog het toilet in het sanitair blok, nadat we een Engelsman het zijne hadden zien ledigen en uitspoelen aan de vers waterkraan, proper ! We namen nog een korte siësta en vertrokken terug op wandel, de vestingmuur op om te starten en zo via het station rond Ieper te wandelen. Totaal onverwachts ;-) kwamen we uit aan Klein Rijsel, net op tijd om onze dorst te lessen, terug genoten we van een Tripel Karmeliet. Het was terug al donker toen we de laatste trip maar de cp aanvingen. Er was een camper vertrokken en een ander bijgekomen. Ons avondmaal was brood en charcuterie, dat brengt niet veel vaat met zich mee. We bleven voor de rest in ons warm nestje, Fie ging omstreeks 22u slapen, Phil bleef nog een uurtje tv kijken.
Maandag 18 januari: Ja man, om 1u zo nen raren buis in onze Mobil, nadat we wat bekomen waren, zag Phil dat er iets op het deksel van het toilet was gevallen, dit was daardoor dichtgeklapt, alé terug proberen te slapen. Bij Picanol was er blijkbaar die moment de nachtploeg al druk aan het werk, en hoorden we iets zoals een bull die aluminium buizen probeert op te rapen. Deze geluiden met tussenpozen maakte slapen bijna onmogelijk. Om 6u30 stond Phil op, net voordat de wekker afliep. Nog vlug de verwarming op vollen bak laten draaien, zo konden we ons klaarmaken voor vertrek in een verwarmde Mobil. Phil deed het buitenwerk, stroom afsluiten, de verduistering die met een dun laagje ijs was bedekt en de keggen wegsteken, we waren iets voor 7u klaar voor vertrek. Nadat we buiten het domein waren gereden, ging Fie nog onze badge terug dragen om ons €4 borg terug te krijgen. Onderweg was het al druk, zelfs richting Kortrijk stonden we een fractie stil. De rest verliep vlot, de auto, die we altijd op de plaats van onze Mobil II zetten was volledig vervroren. Phil moest nog eerst de ruiten vrij maken, voor Fie deze kon verplaatsen. De verwarming op 1 zetten, zodat er niks kon stuk gevroren worden en al het overbodige uithalen. De plannen voor volgende uitstap konden gemaakt worden.
Kilometerstand 24.275Km., Trip 72Km., Verbruik 11,6L., Reistijd 1u02.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016