BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 29 – 31 januari

Vorig jaar was het nog in Tsjechië, dit jaar in eigen land. Zoals ieder jaar was het uitkijken naar een plaats waar we terecht konden met onze Mobil II. Phil vond deze op de website, maar zonder meer gegevens. Na een mail was het eerst verschieten, ze zouden €250 à €350 vragen voor het weekend, prijzen die we zelfs in Zwitserland niet betaalden voor een volledige week. Phil zocht alle prijzen op van de vorige jaren en stuurde deze door naar de dame in kwestie. Deze trok ermee naar de inrichters en kwam met volgende op de proppen. €30 per nacht zonder voorzieningen en €60 met voorzieningen. Voor een weekend hebben we niks nodig en we namen de goedkoopste oplossing samen met de crossvrienden, Stanny en Lieven Veys, Pips en Bruno.

Vrijdag 29 januari: Doordat alles reeds klaar stond van donderdagavond, konden we al om 12u20 vertrekken naar Heusden – Zolder, de GPS wees 166Km aan. Onderweg verliep alles vlot en we reden rond 14u15 de camperplaats op. Na controle kregen we een plaats toegewezen, er was geen vrije keuze, dus we moesten onder de bomen onze aangewezen plaats innemen. TV kijken zou moeilijk worden, maar nadat we onze Mobil iets verplaatsten, lukte het toch om Astra 1 te ontvangen. Nadat we een bericht van onze vrienden kregen, dat ze pas vertrokken waren, gingen we nog eerst eens op zoek naar het parcours. De ingang van het circuit lag op amper 200m. van onze staanplaats, maar om het parcours te vinden was het niet zo simpel. Nergens stonden er aanduidingen, moeilijk als men er nog nooit is geweest. Tot we aan een “seingever” uitleg vroegen, die stuurde ons de juiste weg op. Bij de verkenning zagen we een mastodont van een camper staan. Om onze nieuwsgierigheid te voldoen, gingen we eens nader kijken. Het was deze van Nys, geen enkele zigeuner heeft zoiets moois J. Omdat we naar die waren gaan kijken, zaten we op de verkeerde baan om terug naar onze Mobil II te gaan, op die manier deden we nog eens de helft van de piste om tenslotte toch buiten te geraken. Toen we er terug waren, kwam een Nederlander een aansluitingsdraad voor zijn stroom vragen, we konden die helpen. Voor ons was het dan wachten op de Veyskes, die kwamen er een goed half uur later aan. Samen gingen we nog eens naar het parcours, Stanny en Bruno deden het volledige parcours, wij keerden terug met Pips en Veyske en gingen een glaasje drinken in de drankgelegenheid op de camperplaats. We legden een pot uit en Pips ging ons eerste pintje halen. De Nederlander van de draad was er ook en stond erop om onze eerste pint te betalen, die we met dank aannamen. Van de één kwam de andere, wij besloten om daar macaroni met kaassaus te eten, de vier anderen gingen dan eten in hun camper. Na hun avondmaal trokken we terug naar het café, maar Fie bleef in onze Mobil II. Het was iets na middernacht toen we gingen slapen, de meesten goed verzadigd ;-).
Zaterdag 30 januari: Er was afgesproken om rond 9u te vertrekken naar het parcours om een mooie plaats te kunnen bemachtigen. Phil was om 7u30 wakker en zorgde voor de koffie. Nadat Fie was opgestaan, genoten we van onze pannenkoeken. Vanaf 5u was het beginnen regenen, daar we onder bomen stonden hadden we veel last van de grote druppels die uit de bomen vielen. In de andere camper waren er wat spanningen, deze was verdeeld in twee velden. Twee snurkers tegen twee niet snurkers, Stanny, de eigenaar van de camper, was zelfs in een tentje gaan slapen.
’s Morgens kregen we alles in geuren en kleuren te horen, hilarisch… Door de regen werden er geen fototoestellen meegenomen, jammer om voor enkele beelden van de cross goed materiaal stuk laten gaan. De mensen die alles in goede banen moesten leiden, waren blijkbaar niet uitgeslapen en toonden de goeie weg niet. Daardoor kwamen we aan een afgesloten stuk en moest er over een afspanning geklommen worden, waarbij Fie dan ook haar broek scheurde, jammer maar niks aan te doen. We vonden een goeie plaats net aan een afdaling waar we ook schuin een scherm hadden om te rest van het parcours te volgen. Om 11u startten de mannen Juniores, een weinig spannende koers, waar de Belgen niks in de pap te brokkelen hadden 1. Jens Dekker (NED) 2. Michael Crispin (FRA) 3. Thomas Bonnet (FRA). Na deze koers gingen we vlug terug naar de camper om iets te eten. Fie ging voor ons broodjes halen in het café op de cp. Nadat onze magen er terug tegen konden vertrokken we terug naar het parcours. Om 13u startten dan de Dames U23 1. Evie Richards (GBR) 2. Nikola Noskova (TSJ) 3. Maud Kaptheijns (NED). Na deze koers gingen we eens kijken naar de standjes van verschillende merken. Phil kocht er hem, zoals gewoonlijk op het wk, een pet en een drinkbus. Als we terug op onze plaats kwamen, was onze plaats bezet, we gingen iets verder staan. Om 15u de Dames Elite, daar hadden we uiteindelijk onze eerste medaille, maar niet de verwachte derde gouden. 1. Thalita De Jong (NED) 2. Caroline Mani (FRA) 3. Sanne Cant (BEL). Direct na de aankomst vertrokken we richting camperplaats, maar we waren allemaal doorweekt en besloten dan ook eerst naar het café te gaan om onze vesten te laten drogen. We waren daar nog maar pas binnen als er een hagelbui voorbij trok, dit hadden we nog niet gehad dit weekend. Ondertussen vernamen we ook het nieuws van de dag, Femke Van Den Driessche met motor in haar fiets… Tegen 18u trokken we naar onze campers waar Fie ons eten en Stanny voor zijn compagnie spaghetti klaarmaakten. Ondertussen konden we nog een pintje drinken. Na het eten en de vaat hebben we nog een tijdje onder de luifel van een drankje en wat muziek genoten. Het was 22u30 toen iedereen onder de wol zat.
Zondag 31 januari: Een nachtje zonder regen kan ook eens geen kwaad, we sliepen terug tot 7u30, een kwartier later stonden onze buren al bijna klaar voor vertrek, maar wij gingen ons zeker niet haasten. Veyske had gehoord dat we eieren zouden eten ’s morgens. Phil had hem twee paardenogen beloofd met brood, dus moest hij maar wachten, wat hij ook deed. Na ons ontbijt waren we snel klaar voor vertrek, iets voor 9u. Het was nog kalm op het parcours en zo konden we opnieuw dezelfde plaats van de dag voordien innemen. Toen het een beetje begon te druppelen, kwam Phil tot de conclusie dat hij zijn pet vergeten was en ging deze halen.
Hij kwam terug met pet en met paraplu die we in de voormiddag nog konden gebruiken, maar gelukkig geen regen meer zoals op zaterdag. Het was lang wachten tot 11u tegen dat de eerste koers er aan kwam, de mannen U23, maar het was het wachten waard, een mooie spannende koers en het eerste succes voor de Belgen. Het was wel met een beetje geluk. De Tsjech dacht voor het ingaan van de laatste ronde dat de arrivé er al was en sprintte gelijk een gek, maar kwam tot de conclusie dat de anderen hem nog voorbij kwamen gereden en niet stopten. In de laatste ronde kwam hij nog terug maar op het einde kwam hij iets te kort. 1. Eli  Iserbyt (BEL) 2. Adam Toupalik (TSJ) 3. Quinten Hermans (BEL). Na deze koers bleven we staan, Fie ging wat drank en frieten halen. Het was terug wachten tot 15u voor het wk van de elite renners. Terug was het een mooie koers waarvan we met volle teugen konden genieten. Iets na 16U wisten we de uitslag 1. Wout Van Aert (BEL) 2. Lars Van der Haar (NED) 3. Kevin Pauwels (BEL). Onze Belgen trokken tenslotte naar huis met 5 medailles, waarvan 2 gouden. Wij trokken direct naar de cp, waar we eerst het één en ander gingen achterlaten om dan nog eens iets te gaan drinken in het café. Daar konden we de koersen nog eens overlopen, elk zijn gedacht J. Stanny en Cie vertrokken direct naar huis, wij daarentegen genoten nog van een hete kop soep en deden nog de vaat. Buiten de verduistering van de cabine moest er niet veel opgeruimd worden, we vertrokken omstreeks 18u. Toen we wegreden, zagen we dat er een andere opening was gemaakt op de cp en we reden zo naar buiten. Direct kwam er een politieagent afgelopen om van zijn oren te maken. Die dacht dat wij het hek hadden opengezet, niet dus, zijn toon veranderde direct. Hij wist ons dan uit te leggen hoe we best reden om geen vertraging te hebben. Hoe kon hij weten dat er op weg naar de plaats waar de bussen stonden veel dronken mensen liepen en zo maar de weg over staken. Opletten geblazen dus, maar dit duurde maar paar honderden meters en we waren op de snelweg. De cruise control op 90Km/u zetten en wij weg. Buiten wat trager rijden, hadden we nergens geen file en waren om 20u15 thuis. Veel vuile dingen moesten gewassen worden en de verduistering was ook kletsnat. Nadat we er alles hadden uitgehaald begon Fie direct aan de was. Phil zijn werk wachtte tot op zijn vrije dag, de maandag.
Kilometerstand 24.951Km., Trip 339Km., Verbruik 10.8L., Reistijd 4u32.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016