BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  20 – 21 augustus

Tijdens het verlof was er een legermaat in het huwelijk getreden met zijn vriendin. Jammer genoeg was dit een van de laatste dingen die hij kon doen, Jimmy was namelijk terminale kankerpatiënt. Daar we door ons verlof onmogelijk op het huwelijk konden aanwezig zijn, wilde Phil zo snel mogelijk erna het pasgehuwde koppel gaan bezoeken.

Zaterdag 20 augustus: Naar Antwerpen is het net geen 95Km bollen, zo moesten we ons niet echt haasten om te vertrekken. Om 13u05 vertrokken we voor een goed uur rijden naar de Vogelzanglaan. Onderweg verliep alles vlot, maar toen we de camperplaats opreden, zagen we enorm veel campers staan en vooral veel grote. Tenten grote luifels, alles was aanwezig. Fie betaalde €10.50 en hoorde dat er in het centrum de Bolletjes feesten waren. We konden op zoek naar een plaatsje en vonden er nog vlot eentje waar we hoopten ontvangst op onze schotel te hebben, dit lukte. Phil moest wel enkele neerhangende takken van een boom wegsnijden zodat deze geen schade aan onze Mobil II kon veroorzaken. Nadat we klaar waren, vertrokken we te voet naar het centrum. Bij het naderen vonden we dat het in de winkelstraten kalmer was dan anders, maar eens we op de groenplaats waren, konden we op de koppen lopen. Overal was er iets te proeven en te kopen, we hielden onze tanden op elkaar tot we aan de stand van “Gouden Carolus” kwamen, daar kochten we elk een proefglas waarvoor we €9 betaalden, waarvan €6 borg voor de glaasjes. De 15cl was rap op, Fie droeg de glazen terug. Op de grote markt en langs de kaaien was het drummen om iets te kunnen zien. Op de kaaien zagen we plots een grote Colombiaanse zeilboot aangemeerd liggen, waarvan de matrozen en anderen met een uniform nogal wat show gaven. Het schip was te bezoeken, daar was het ook te druk voor ons. Terug op de groenplaats dronken we op het terras van café “De Kroeg” nog een Karmeliet en wandelden dan terug naar de cp met onderweg een sanitaire stop voor Fie. Kort daarop vertrokken we terug naar de Colmar om er elk een portie mosselen te gaan eten. We zagen dan dat er op de cp ook een vereniging bezig was met een mosselsouper, daarvoor waren de tenten. De jumbo mosselen waarvoor ze in de Colmar reclame maakten, waren maar kleine jumbootjes, maar wel lekker. Terug op de cp, hoorden we nog in een andere tent wat muziek, maar deze viel op tijd stil. Om 23u. sliepen we ook. We hadden die dag een 15Km. gewandeld.
Zondag 21 augustus: We hadden buiten nu en dan wat regen, een rustige nacht en waren pas om 8u15 wakker. Phil stuurde naar Rita, de vrouw van zijn vriend, een bericht met de vraag, of we in de voormiddag konden gaan. We moesten met de tram tot aan het sportpaleis en dan nog een 400 meter te voet, dit viel dus heel goed mee. Na een kop koffie vertrokken we tot aan de expo waar we ons via een bericht ons ticket kochten. Kort daarna hadden we reeds ons vervoer en een kleine 20min nadien stonden we aan het sportpaleis. Iets wat nooit zou gelukt zijn met onze Mobil II, en dan was het nog zoeken naar een parkeerplaats. Omstreeks 10u30 belden we dan aan ten huize Houben. Een jonge gast die juist vertrok liet ons binnen en wist te vertellen dat Rita, de vrouw van Jimmy juist boven was. We wachtten tot ze naar beneden kwam en eens haar verhaal deed, dan gingen we samen naar boven waar Jimmy in zijn canapé lag. Het was even verschieten, maar we lieten dit niet zien. Phil gaf hem een bruine baret met het kenteken van het 5e Linie en een borstzakhanger cadeau. Aan zijn reactie was hij er heel gelukkig mee. Toen hij deze eens aan deed, nam Phil er snel een foto van. Soms klonk het hard, maar realistisch zoals Rita er van sprak. Jimmy had zijn keuze gemaakt, voor hem hoefde het echt niet meer en dat voel je als je daar zo bij bent. Zo vroeg ze ons adres om een overlijdensbericht op te sturen…
Na een kop koffie en nadat we afscheid van Jimmy hadden genomen, vertrokken we terug naar de tramhalte en hadden er binnen de 5min terug een te pakken. We stapten twee haltes vroeger af om nog wat eten te kopen bij de Proxy. We kwamen er buiten met Kalfshamburgers en witte pensen. De laatste waren voor in de diepvries zodat Phil niet meer zonder valt. Terug in onze Mobil II kookte Fie spirelli pasta, bakte de hamburgers en warmde een blik groene bonen op, het smaakte ons. Nadien deden we samen de vaat en maakten ons klaar om nog eens naar het centrum te wandelen, zodat we aan ons kilometers kwamen. We liepen bijna recht naar de Grote Markt om er een plaatsje op een terras te zoeken en dit lukte in Maurice & Dietrich. Phil dronk een Duvel, Fie een cappuccino. We wandelden dan nog eens tot aan de kaaien en zagen dat er nu allemaal tentjes op de weg stonden, het waren allemaal internationale gerechten die men kon proeven en kopen, terug niks voor ons. Nadat we deze eens hadden bekeken besloten we om terug naar de cp te wandelen, beiden begonnen we een beetje last aan onze voeten te hebben. Op de markt zagen we nog een deel van het optreden van Eva De Roovere. We wandelden die dag terug een goeie 14Km, we gaan toch wat meer moeten oefenen. Eerst onze dorst lessen en wat bekomen van de inspanning om ons tenslotte klaar te maken voor vertrek. Net voor ons was een Duitse Phoenixcamper die water stond te lozen en vullen. In eerste instantie durfden die mensen niet opkijken. Terwijl Fie onze vuilzak aan het wegdoen was, kwam den Duits dan toch dichter om te zeggen dat het wat langer zou duren, omdat er geen druk op het water zat, voor ons geen probleem, het duurde wel 15min. Zo kwam het dat we pas om 19u de cp afreden. We reden zonder problemen naar huis, ons plaatsje voor ons huis was ook beschikbaar. Ons enig probleem was, waar gaat onze volgende uitstap heen J.
Kilometerstand 32.104Km., Trip 191.5Km., Verbruik 10.3L., Reistijd 2u16.

P.S. Jammer dit te moeten melden. Op woensdag kregen we een bericht van Rita, dat Jimmy de strijd had verloren, maar wel in alle rust was gestorven.
Het gaat je goed daarboven Jimmy.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016