BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  09 – 10 januari

Na de eindejaarsfeesten is het tijd voor het Belgisch kampioenschap cyclocross. Dit jaar moesten we daarvoor naar Lille in de Kempen. Phil zocht uit waar we konden overnachten met onze Mobil II en vond deze op de camping Lilse bergen. Het BK gaat zelfs door op het domein van de camping. Onze ingangskaarten konden we ook bestellen, zodat deze klaar lagen bij onze aankomst. Voor de camping betaalden we voor twee nachten €27,50 en voor de kaarten €50 en dan nog eens €25 borg voor de inkom badge. Twee dagen voor ons vertrek kregen we een telefoon van de camping met de vraag wanneer we er juist gingen aankomen. Ze hadden onze plaats nog eens verhuurd, maar die mensen wilden blijven staan tot 17u. Voor ons was het geen probleem, als we onze Mobil II maar ergens kwijt konden.

Zaterdag 09 januari: We konden omstreeks 12u30 vertrekken naar Lille. Een rustige rit bracht ons na een goeie 2u. aan de camping, maar om er te geraken was het puzzelen daar het parcours ook een stukje op de gewone weg loopt. Er waren nog enkele mensen voor in de receptie, wij kregen tenslotte de uitleg waar we ons voorlopig konden plaatsen. Nadat we ander schoeisel hadden aangetrokken, waren we net na de start van de beloften op het parcours, maar zagen er eigenlijk niet zoveel van. Nadat we op zoek waren geweest naar een geschikte plaats voor de dag nadien, kwamen we onze makker Wikkes tegen. Na een gezellige babbel was de koers afgelopen en trokken we terug naar de camping en gingen we eens kijken naar onze plaats nr. 35. Blijkbaar waren de mensen iets vroeger vertrokken, zo konden we reeds onze badge gaan afhalen en onze stek innemen. Vlak zetten, stroom aansluiten en de cabine verduisteren, de rest van de avond was van ons. Rondom stonden we in de naaldbomen en vreesden voor de ontvangst op onze schotel, maar zonder probleem vond deze het signaal. Overal op de camping is er ook Wifi, we hadden dus volledige luxe. Wij genoten van een aperitiefje en onze spaghetti, nadat we samen de vaat hadden gedaan, was het rustig aan met wat tv kijken. We dachten een luidruchtige nacht tegemoet te gaan, her en der waren er op de camping kennismakingen met het nodige vocht. Gelukkig werd alles kalm na 22u en gingen we in alle stilte omstreeks 23u. gaan slapen.
Zondag 10 januari: Zonder wekker om 7u. wakker, koffie zetten en rustig genieten van ons ontbijt. Tegen 9u30 waren we klaar en konden vertrekken naar het parcours. We hadden van een kennis gehoord dat we via een uitgang op de camping direct op het parcours uitkwamen, we gingen eerst eens op verkenning, maar niet ver genoeg. Op de terugweg vernamen we dat het een stukje verder was… Ondertussen belde ons vriend Veyske dat hij aangekomen was en aan de materiaalpost stond, maar dewelke? Phil dacht dat hij aan de andere kant stond dan de verkenning die we de dag voordien gedaan hadden en zijn gedacht was juist. Na een korte wandeling vonden we hem. We verplaatsten ons nog een stukje achter de materiaalpost zodat de renners recht op ons kwamen gereden. Twintig meters verder hadden we een friet- en drankkraam, we stonden dus bijna perfect. Bijna perfect, omdat we in de schaduw stonden, langs de andere kant van de vijver was de zon vroeg van de partij en dit zou zo blijven tot bijna 16u. Bij de dames was Sanne Cant terug de sterkste van de meute. Bij de heren was Wout Van Aert de oppermeester, niemand kon zijn wiel houden. Laurens Sweeck en Sven Nys vormden de rest van het podium. Net toen de koers gedaan was, begon het te druppelen. Veyske vertrok terug met zijn broer, wij gingen terug naar de camping. We bleven er nog tot 17u30 zodat het grootste verkeer reeds vertrokken was. Nadat we onze borg terug hadden gekregen, reden we naar de snelweg en zagen onderweg nog mooie taferelen van mensen die net eentje teveel binnen hadden J
. Het was rustig op de terugweg, iets na 19u waren we bij Veyske, we moesten er nog kippen gaan afhalen, alé kippen, ze wogen bijna allemaal meer dan 3Kg. Thuis gekomen nog alles legen, vuile kleren en botjes eruit en de kippen een beetje kuisen en in de diepvries. Eindelijk rust.
Tot de volgende
Kilometerstand 24.135Km., Trip 284,3Km., Verbruik 10.6L. Reistijd 3u51.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016