BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 19 – 20 maart

Er was nog een keer Rommelant in Antwerpen Expo, daarmee planden we nog een weekendje in “Stad”. Phil sprak op zaterdag af met Philippe & Anja, maar ook met onze oppervos Hugo met zijn deerne Alfonsine.

Zaterdag 19 maart: Na de vaste activiteiten en een kort middagmaal, konden we tegen 12u45 vertrekken met 25.284Km op de teller. We reden vlot naar cp Vogelzang waar Fie €8.50 betaalde. Toen ze terug kwam naar onze Mobil II waren Philippe en Anja ook al van de partij. Nadat de Mobil op zijn plaats stond, maakten we ons vlug klaar om naar het centrum te vertrekken. Door de problemen met Fie’s pezen in haar voet gingen we niet te voet, maar namen de bus. De tram was ook een mogelijkheid, maar dan moesten we overstappen om op de groenplaats te komen. Wij hadden een dagpas gekocht bij ons thuis in het station, Philippe en Anja kochten een ticket op de bus zelf.  Een klein half uurtje later waren we er, na een  rit die meer op een roetsjbaan leek. Toen we afstapten, zagen we al Hugo en Alfonsine lopen. Samen gingen we op zoek naar een tafeltje om iets te drinken, nergens zagen we een plaats waar we samen konden genieten van een drankje. Tenslotte eindigden we in de verbruikszaal van de Hilton. Na twee drankjes verlieten we de Hilton, het was toen reeds 17u45. We besloten om allen samen iets te gaan eten en gingen kijken of er plaats was in “De 7 schaken”, nee dus. Zo deden we nog twee plaatsen waar er geen tafeltje meer vrij was. Tenslotte mochten we binnen bij “El Toro Negro”, een Argentijns restaurant. Per koppel kozen we voor steak, gamba’s en ribbetjes, al dit smaakte voortreffelijk. Nadien dronken we nog een koffie en sloten af met nog een drankje. Nadien was het tijd om afscheid te nemen van Hugo en Alfonsine. Aangekomen op de groenplaats, waren we net op tijd om de bus richting Expo te kunnen nemen. Na een twintigtal minuten waren we reeds ter plaatse. Philippe en Anja kwamen nog mee naar onze Mobil II waar we nog een babbel deden tot iets na middernacht. De rest was slapen.
Zondag 20 maart: Phil had na bijna 60 jaar voor het eerst in zijn leven last van allergieën en kreeg een niesbui iets voor 8u. Net op tijd om de koffie te zetten. Iets later genoten we van een pannenkoek en een hete kop koffie, zo konden we er terug tegen. Het was bijna 10u. toen we vertrokken naar rommelant in de expo. Er stond reeds een  lange rij te wachten om hun inkom te betalen, maar het ging vlot. Er was veel minder volk dan de vorige keer, we konden er vlot doorlopen. Phil vond er een medaille en een foto uit de jaren 30 van zijn eenheid, het 5de linie. Toen we terug buiten waren, deden we nog een korte wandeling. We gingen eens kijken naar de Kristus Koning kerk, we hebben namelijk graag een takje palm in onze Mobil II, maar de mis van 11u was bezig en we durfden niet meer naar binnen gaan. Tegen 12u30 waren we terug op de cp waar er velen zich klaarmaakten voor vertrek. Fie begon tegen 13u30 aan ons middagmaal, spaghetti, we aten een half uurtje later. Nadat we samen de vaat hadden gedaan, vertrokken we nog eens naar de kerk, maar we deden een kleine omweg om toch maar wat buitenlucht te kunnen opsnuiven. We hadden pech, de kerk was gesloten na de middag. Via de Finse piste gingen we nog eens naar het voetbalveld kijken met kunstgras, op het veld ernaast speelden ze rugby, dit is toch geen spel voor watjes, amaai. De rest van de namiddag was het rustig aan, Na 17u begon de cp terug meer bevolkt te geraken, wij vertrokken om 17u30 en reden naar huis op redelijk drukke wegen. Het was 18u35 toen we onze Mobil II konden ledigen.
Kilometerstand 25.477Km., Trip 192Km., Verbruik 11,6L., Reistijd 2u13.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016