BELGIň 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 02 Ė 05 juni 2016

Bij de vereniging van het vijfde Linieregiment is er ieder jaar een algemene vergadering die normaal samen met een traditiedag word gegeven. Dit jaar is het voor het eerst los van elkaar. De traditiedag hadden we in Diksmuide waar we ook een paar dagen vertoefden. De algemene vergadering ging door in Leopoldsburg en werd samen met de Bataljon Bevrijding Ė 5e Linie georganiseerd. We beslisten reeds op donderdagavond te vertrekken en te overnachten op de cp aan de jachthaven. We spraken af met Phil De Saert dat hij ons kwam ophalen aan de haven om samen naar Kazerne Luitenant Generaal Piron te rijden.

Donderdag 02 juni: Phil werkte tot 17u., Fie een half uurtje langer. We waren onderweg tegen 18u. met 27.271Km. op de teller en ongeveer 161Km te rijden. De GPS voorspelde ons een klein uurtje file, we hadden dit wel een beetje ingecalculeerd, maar onderweg minderde de filetijd tot een twintigtal minuten en zo bleef het. Net voor we Antwerpen naderden, stonden we heel kort stil, dan was het aanschuiven. Als we door de tunnel waren, ging het voor de rest vlot. Het was 20u30 toen we ons plaatsje konden innemen op de cp. De keggen onder de voorwielen en de stroom aansluiten, zodat Fie met ons avondeten kon starten. We genoten van de spaghetti en deden samen de vaat. Tegen 23u. gingen we slapen zodat we ís morgens zonder problemen om 6u30 uit ons bed konden. Het was wel beginnen regenen, maar al bij al viel het mee.
Vrijdag 03 juni: De wekker liep af om 6u30., maar Phil was reeds bezig met koffie zetten. Fie bleef liggen tot 7u. Toen we ons ontbijt net binnen hadden, kwam Phil DS er al aan, Fie was net klaar, maar Phil moest zich nog aankleden. Dit kwam in orde terwijl Phil DS nog een boterham at.
Het was amper 8u toen we naar de kazerne vertrokken. Toen we er aankwamen, waren we zeker al de eersten niet en we werden pas om 9u verwacht. Nu, we konden binnen en kregen direct koffie aangeboden. Hugo, Alfonsine, Mon en nog vele anderen waren reeds aan de koffie bezig. Om 9u30 werd de groep gescheiden, de mannen van Brigade Piron en de vriendenkring Bevrijding - 5e Linie gingen naar de aula voor hun AV, wij gingen de traditiezaal eens bezoeken. Alles wat de drie Bataljons/Regimenten verwezenlijkt hadden, konden we daar terug vinden alle verschillende kledij incluis. Na het bezoek was het aan ons voor de AV, ondertussen kregen de dames een voorstelling over de dames in het Belgisch leger. In de AV word alles eens overlopen en bekend gemaakt. Deze keer werd Phil opgenomen in de Raad Van Bestuur van de vereniging Vijfde Linie. Na de vergadering werd hij door velen gefeliciteerd met zijn benoeming, amaai. Toen werd er een broodjesmaaltijd aangeboden met soep of eender wat van drinken. Toen was het voor de mannen terug tijd voor een uiteenzetting van de Korpscommandant over het reilen en zeilen van de eenheid. Deze deed ook zijn beklag over al de bewakingen die ze moeten doen in Brussel waardoor de werking in zijn bataljon ook stroef verloopt. Er werd afgesloten met nog een soldaat van Brigade Piron postuum tot Korporaal chef te benoemen en zijn familie, die er ook aanwezig was, in de bloemen te zetten en de bewuste documenten te overhandigen.

De dames gingen ondertussen naar Villa Paola waar men de militairen, maar ook hun familie waar nodig psychologische en praktische steun biedt. We kwamen terug allen samen op het ereplein voor bloemenhulde en een Last Post. Na een bloemenhulde aan het monument van de overledenen mochten we ons verplaatsen naar Villa Astrid waar ons een vier gangen walking diner werd aangeboden. Het was er aangenaam, we konden eens tegen verschillende mensen praten. Iedereen was tevreden en begon huiswaarts te keren, onze tafel was terug de voorlaatste om te vertrekken, enkel de tafel van de commandant was er nog. Phil DS voerde ons terug naar de camperplaats. Toen we er aan kwamen was het er druk, blijkbaar was de stroom uitgevallen en kwam de havenmeester niet direct om het euvel op te lossen. Tenslotte kwam er iemand anders die blijkbaar ook een sleutel van de stroomkast in zijn bezit had. Kort nadat alles terug in orde was, sloeg die terug af, er stond een camper tussen met een probleem, die moest het dan maar zonder stroom doen. Phil DS kwam nog een cola drinken en vertrok omstreeks 21u. om een uur later toch thuis te zijn. Het was een lastige dag geweest, tegen 23u zaten we onder de wol. De weergoden waren ons goedgezind geweest die dag, geen druppel viel er uit de lucht.
Zaterdag 04 juni: Nu konden we uitslapen, maar Phil was al aan de koffie tegen 8u. We moesten wat boodschappen doen en vertrokken na ons ontbijt omstreeks 9u45 naar de Aldi winkel en de beenhouwerij ernaast, zodat we terug ons eten konden bereiden. Nadat het vlees in de koelkast zat, gingen we richting centrum, we wisten dat er daar enkele activiteiten gaande waren. Wat we niet hadden verwacht, was een gewone markt, zo wisten we alweer wat gedaan. We vonden daar nog de oude schilmesjes van het molentje en kochten iets verder nog wat charcuterie. Ondertussen was het aperitieftijd, we kozen voor het terras van ďPrestigeĒ, Fie dronk er een Kirr Royal en Phil een Karmeliet. Ondertussen was het middag, op onze planning stond van naar de Lido te gaan eten en we hielden ons daaraan. Nadat we onze aankopen in onze Mobil II hadden achtergelaten. Bestelden we in de Lido beiden steppegras, Fie met steak, Phil met schnitzel. Een karafje rode wijn en een Karmeliet vervolledigden ons middagmaal. Nu was het het moment om terug wat calorieŽn af te wandelen, wij terug naar het centrum via het station. Het eerste wat we daar zagen was een modeshow, daarna een loopwedstrijd en tenslotte een ambachtelijke markt met veel hobbymensen die hun met de hand gemaakte dingen verkochten. De zon was tevoorschijn gekomen, de temperaturen schoten de hoogte in, ze haalden gemakkelijk de beloofde 26į. We hadden dorst, maar nergens was er nog een tafeltje vrij, we gingen dan maar terug naar de cp, daar hadden we alles wat we nodig hadden. Amper een half uurtje in onze vakantiewoning begon het in de verte te donderen, kort daarop kregen we de eerste druppels. Phil ledigde na de eerste druppel het toilet, terwijl Fie een korte siŽsta nam. We hadden tenslotte 15Km gewandeld. Er passeerden verschillende buien, vensters en deuren toe doen, kort daarop terug open, het bleef veel te warm en drukkend. Nadat we een sneetje brood aten, keken we nog wat tv, Phil typte ondertussen wat aan deze tekst. Met regen op ons dak zijn we om 23u. gaan slapen.
Zondag 05 juni: Ondanks de regen van toen we gingen slapen, was Phil deze keer maar wakker om 8u20, een goeie nachtrust. Koffie zetten, maar deze keer kwam Fie niet wakker van de geur, ze hield het vol tot 9u45. Na een snel ontbijt en nadat we ons hadden klaargemaakt, konden we vertrekken naar de rommelmarkt. Na een goed anderhalf uur te hebben rondgeslenterd, gingen we nog eens kijken in het centrum als er nog andere activiteiten waren. Alles was stil, maar we vonden ook geen vrij tafeltje op een terras. We wandelden maar terug naar de jachthaven en dronken er een aperitiefje in onze Mobil II. Fie bereidde ons middagmaal, broccoli, orlof en aardappelen. Toen de vaat gedaan was, hadden we nog de tijd om buiten in het zonnetje wat te genieten van het leven in en rond de vaart. We zagen in de verte wel al enkele wolken opkomen, maar dachten dat ze ons voorbij zouden vliegen, juist niet. Phil stak wel al de keggen en de stroomdraad op zijn plaats. Het was rond 15u30 toen het lichtjes begon te regenen, snel de zetels binnen en ons volledig klaarmaken voor vertrek. Op die manier waren we snel weg, maar het was toch bijna 16u. Het verkeer verliep vlot met hier en daar wat regen, maar toen we Waregem naderden kregen we een ferme bui over ons heen. Op de ring rond Waregem bleef zelfs het water op de straat staan en speet het op sommige plaatsen tot over onze Mobil II. Hoe meer we Stasegem naderden, hoe droger, geen regen dus bij ons. De camper was vlug geledigd, zo kon Fie direct aan de was en de plas beginnen, de rest van het werk was dan voor op maandag, Phil had dan tijd.
Kilometerstand 27.605Km., Trip 336.5Km., Verbruik 10.5L., Reistijd 4u35.

Fotoís

 

© Phil en Fie 19/12/2016