BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  16 – 17 juli

Ergens halverwege juli is er in Boekhoute het Oost-Vlaams kampioenschap voor de juniores, dit jaar was dit de Omloop van het Nieuwsblad die daarvoor in aanmerking kwam. Omdat onze vrienden daar wonen, vertrokken we op zaterdagmiddag en namen er ons weekend.

Zaterdag 16 juli: Nog altijd werken op zaterdagvoormiddag en omdat onze vrienden ook nog werken moesten we ons niet spoeden om te vertrekken. Na een kort middagmaal en Fie’s haar in de plooi leggen, konden we vertrekken omstreeks 13u45. Op de teller 28.750Km. en 75Km te rijden. Iets voor 15u parkeerden we ons op de parking van het leegstaand café net naast de woning van Ann & Dirk. Ann was bezig in de winkel, Dirk in de bank. We gingen een kijkje nemen bij dirk om over koetjes en kalfjes te babbelen nadat we een vlugge goeiedag waren gaan zeggen bij Ann. Om 17u. gingen we op het terras van “De Gouden Appel” een Karmeliet drinken, tegen 18u. kwamen onze vrienden ons vervoegen en dronken we nog eentje. Het was 19u. toen we vertrokken naar Brasserie “Niveau” in Watervliet. Na een aperitief koos Fie voor een Steak Royal en Phil voor een varkenshammetje met mosterdsaus. Eens terug in Boekhoute gingen we terug naar het stamcafé van Ann en bleven daar haperen tot bijna 01u. Terwijl Fie zich klaarmaakte om te gaan slapen, nam Phil nog enkele foto’s van de maan. Tegen dat Phil terug binnen kwam, was Fie al in dromenland. Phil volgde haar iets voor 02u.
Zondag 17 juli: Phil was wakker en zette de koffie om 7u15, Fie volgde om 8u. Terwijl Phil zich klaarmaakte, kwam Ann vragen of Phil haar kapsel in orde wilde brengen, geen probleem. Nadat dit werkje was geklaard, ging Ann ontbijtkoeken halen en ze smaakten. Dirk had gevraagd om enkele verjaardagskaarten voor zijn klanten in hun brievenbus te gaan steken, wij deden het te voet. Tegen dat de zes omslagen in de juiste bussen zaten, hadden we bijna 8km. gewandeld. Bij onze terugkomst gingen we nog eens naar de deelnemende ploegen van de koers kijken.

Dirk was nog wat gaan werken, Ann was in de winkel, wij stelden daar op de parking onze zetels buiten en genoten wat van het zonnetje. Iets voor de middag, kreeg Phil een telefoon van een legermakker die beloofd had om eens af te komen. Hij parkeerde zijn auto ook op de afgesloten parking net toen Dirk ons kwam halen om iets te gaan eten op het terras van “De Kring”. Irene en Rudi gingen mee. Wannetjes, Zjekers en een stoofpotje werden op onze tafel gezet samen met de bestelde drank. Na afrekenen gingen we nog een kop koffie drinken in “Het Meuleken” waar we bediend werden door een norse baas. Bij de terugkeer op de marktplaats van Boekhoute was er nergens op een terras nog plaats om iets te drinken, we gingen dan maar binnen een tafeltje in beslag gaan nemen. 17u. naderde vlug, Rudi en Irene moesten vertrekken, maar eerst dronken we nog iets fris. Toen ze net vertrokken waren, kwam Dirk er terug aan om nog het einde van de rit van de ronde van Frankrijk te zien. Door ons bezoek hadden we van de junioreskoers niks gezien. Daarna moesten we naar de receptie in het kasteel, drank te over, maar voor de hapjes en broodjes zaten we blijkbaar op een slechte plaats. Tegen 20u. zijn we dan maar richting huiswaarts vertrokken. Na een goed uur parkeerden we onze Mobil II voor de deur. Op naar volgende.
Kilometerstand 28.903Km., Trip 152.5Km., Verbruik 10.4L., Reistijd 2u10.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016