BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 21 – 22 mei

Fie had nog een paar schoenen nodig waar haar steunzolen in pasten. In Ieper hadden we de vorige keer een speciaal winkeltje gezien. Daarom besloten we er terug een weekend door te brengen. Phil probeerde een campingplaats te boeken, maar er was geen plaats meer, nog enkel een camperplaats was er beschikbaar. Het was jammer genoeg dan nog één waar we geen satelliet ontvangst hadden, C15.

Zaterdag 21 mei: Toen onze werken gedaan waren, namen we nog een kleine maaltijd zodat we reeds om 13u. konden vertrekken richting Ieper met 27.198Km. op de teller en 36Km. te rijden. 25 minuten later stonden we voor de slagboom en konden we gaan inchecken. Na twee minuten werk en €34 armer konden we onze plaats innemen. Vlak zetten en de stroom aansluiten was snel geklaard, zodat we snel op boodschap konden vertrekken. Via Knack magazine had Phil een bon om de drie Michelin boeken over WW1 voor de prijs van € 24,99 in de Standaard boekhandel te halen, dit was onze eerste boodschap, de tweede was schoenen voor Fie. Ze vond er snel haar goesting, maar van het ene paar hadden ze de juiste maat niet binnen, we kochten een paar en bestelden het andere. De volgende boodschap was de Carrefour, we hadden maar eten mee voor één keer, de rest gingen we kopen. Phil wilde op maandag eens een quiche maken, we brachten dan ook bladerdeeg en spekblokjes mee. Met deze aankopen gingen we terug naar onze Mobil II om het vlees zo vlug mogelijk in de koelkast te leggen. We vertrokken direct terug richting ons “stamcafé” Oud Rijsel, maar liepen aan het rond punt nog eerst door tot aan het winkelcentrum waar er een Blokker winkel was. Om de quiche te bakken had Phil nog een bakvorm en een deegrol nodig, daar vonden we het nodige. Bij het café zagen we dat het terras buiten stond en er waren nog tafeltjes vrij waar wij maar al te graag gebruik van maakten. Nadat onze dorst gelest was, trokken we terug naar de camping en begon Fie onze spaghetti klaar te maken. De vaat lieten we staan tot we terug waren van de Last Post. Het was met een koor, waarin een dame solo zong met een prachtige stem. De vaat deden we samen nadat we terug gewandeld waren. Ondertussen waren de wolken komen opsteken na een zomerse dag. De weermannen hadden onweer en ferme buien beloofd, maar we kregen voor het donker enkel wat druppels op het dak. Het was een heel rustige avond zonder tv, Phil werkte aan deze tekst terwijl Fie probeerde wakker te blijven. Omstreeks 22u45 gingen we slapen.
Zondag 22 mei: Een nachtje met enkele regenbuien, maar ook een bende Engelse jonge gasten die nog een luidruchtige entree maakten op de camping. Al bij al was Phil goed uitgeslapen tegen 7u15 en zette direct de koffie en genoot van de stilte op de camperplaats. Fie volgde omstreeks 9u., ook goed uitgeslapen dus. We namen geen ontbijt, maar Fie begon wel om 11u. reeds de aardappelen te schillen en de groenten te kuisen. Iets later namen we een glaasje schuimwijn als aperitief. Iets na het middaguur genoten we van ons middagmaal, aardappelen, sla, komkommer en gepaneerde kip met ham en kaas en ook nog gepaneerde kip met champignons.
Phil nam de vaat voor zijn rekening. Omstreeks 13u25 vertrokken we naar de markt met de regenjassen aan. De ganse dag was het met korte onderbrekingen aan het regenen. Bij ons vorig bezoek waren we er niet toe gekomen om het Canadees gedeelte in het Flanders Field Museum te gaan bezoeken. Door het slechte weer was dit een goeie vlucht en hopelijk iets droger daarbinnen. Op de markt was er een fietshappening, men kon er op vreemde fietsen een parcours afleggen, fietsen huren en kopen, maar ook je fiets laten graveren. We gingen eerst kijken aan in de toeristische dienst waar de uitgang van het museum is en konden daar niets zien ivm het Canadees gedeelte. Dan maar naar de ingang van het museum uitleg gaan vragen en hoorden daar dat, indien we nog ons ticket hadden van de vorige keer, we gratis mochten gaan, nu kostte het ons €10 voor twee. Het was meer dan de moeite waard. We konden moeilijk naar het centrum gaan zonder een omweg naar onze stamcafé. Fie wilde eens een slurfke proeven, Phil hield het deze keer bij een koffie. Op weg naar de camping vroeg een Nederlandse fietser de weg naar de camping, die had al een paar keer rondgereden, maar niet gevonden, we stuurden hem de goeie weg op. Het was nog maar 16u. toen we reeds terug in onze Mobil II waren en het bleef maar regenen. Fie nam nog een siësta terwijl Phil aan deze tekst verder werkte. Tegen 18u30 besloten we om ter plaatse nog een boterhammetje te eten en naar huis te rijden. Terwijl Fie de vaat deed, nam Phil de stroom en keggen weg en konden we vertrekken nog altijd in de regen. Tegen 20u30 parkeerden we Mobil II voor de deur en deden de normale werken die moeten gebeuren na een weekend. Op naar volgende.
Kilometerstand 27.271Km., Trip 73Km., Verbruik 12.6L., Reistijd 1u07.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016