BELGIň 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 18 Ė 19 juni 2016

We hadden een drukke zaterdag in het verschiet. Phil kreeg met zijn 60ste verjaardag een bon van zijn dochter om eens samen uit eten te gaan. Fie haar neef hield dezelfde dag een babyborrel voor zijn pasgeboren dochter Yn. We besloten deze uitstappen te combineren met een overnachting op de cp in Beernem.

Zaterdag 18 juni: We konden het rustig aan doen, de babyborrel begon om 16u30. Maar om 15u begonnen onze rode duivels aan hun match van de waarheid tegen Ierland. We zorgden er voor dat we voor de beeldbuis konden zitten tegen de start. Jammer dat we kort na de start van de tweede helft moesten vertrekken, maar we stonden al op 1-0 voor. Met 27.756 Km op de teller reden we eerst tot aan de plaats waar de babyborrel doorging. Op de teller 43Km. meer dan bij het aankomen na onze vorige trip daar onze Mobil II aan zijn jaarlijkse smering toe was. We konden onze Mobil II parkeren  langs de Doorniksesteenweg, zodat we een uurtje later terug vlot konden vertrekken. Op de babyborrel was het een blij terugzien van familieleden die men op zoín gelegenheden nog eens ontmoet. De Belgen wonnen tenslotte hun match met 3-0. Na een drankje en een hapje vertrokken we naar Beernem, hopende op een vrije plaats. Onderweg verwittigden we Phil zijn schoonzoon dat we op komst waren. Er stonden maar twee campers op de cp, we konden nog kiezen. Tegen dat de camper vlak stond en de stroom was aangesloten, kwam Tom ons ophalen. Celine, dochter van Phil, moest die dag werken. Toen we in Brugge aankwamen, zat ze ons reeds op een terras op te wachten met een glaasje wijn. Met ons vieren trokken we naar http://www.gauthierz.com/ , een vriend van Celine en Tom die een soort bistro uitbaat. Er waren enkele voetbalsupporters aanwezig die reeds het nodige vocht binnen hadden. Na een aperitief met warme hapjes namen de jongeren gandahamkroketjes, Fie een kiphamburger en Phil een rundshamburger, de laatste twee werden met frietjes geserveerd. Celine werd tot BOB gebombardeerd, Tom & Phil dronken een paar Tripel Karmelieten en Fie twee glaasjes rode wijn. Bij het buitenkomen was het aan het regenen, zodat we ons naar de onder het zand geparkeerde auto spoedden. Na een korte rit kwamen we aan de cp, Celine & Tom kwamen nog mee om eentje te drinken. Tom had enkele Waardamse tripel mee waarvan Phil en hijzelf van genoten, terwijl Celine & Fie een glaasje Cava rosť dronken.  Het was iets na 23u. toen onze gasten vertrokken, wij zaten ook vrij snel onder de wol.
Zondag 19 juni: We hadden een rustige nacht, weinig passage en geen wielertoeristen of motorgroepen die voorbijkwamen. Zo was het 8u. toen Phil vanonder zijn donsdeken kwam en de koffie zette. We waren afgesproken om samen met Celine, Tom en Kleine Cash eens te gaan wandelen
in
Landschapspark Bulskampveld, om dan op de middag in het boothuis aan de cp iets te gaan eten. Celine liet weten dat ze iets vroeger kwamen wandelen, Cash was wakker van 5u30, zijn moeder dus ook. Fie lag rustig tot 9u. genoot nog van een verse kop koffie en maakte haar dan klaar tegen dat de gasten er waren. Phil ging al eens kijken of het reeds mogelijk was te reserveren in het boothuis, maar alles was nog afgesloten. Iets na 10u. kwamen ze er aan, we vertrokken dan ook direct naar Bulskampveld. Cash was niet blij omdat hij direct terug in de wagen moest en zat verdorie lelijk te kijken L. Eens hij de bomen van het natuurgebied zag, was zijn toertje voorbij. Op het prachtige domein en in aangename temperaturen was het aangenaam vertoeven. Er is een permanente tentoonstelling van landbouwwerktuigen en een enorme kruidentuin. Diverse kippen en duiven die we niet kennen in de vrije natuur. Fie belde om 11u naar het boothuis om een tafel te bespreken. Na een wandeling van anderhalf uur reden we terug naar de jachthaven in Beernem waar we ons gereserveerd tafeltje opzochten. Door het mooie weer kregen we de keuze om buiten te zitten, wat we met plezier aannamen. Na een aperitief viel de keuze van Fie & Tom op een CŰte a los, voor Celine & Phil spareribs, Cash at smakelijk van zijn hamburger met friet en appelmoes. De kleinsten in het gezelschap werden moe, na het afrekenen vertrokken ze huiswaarts. Phil & Fie daarentegen vertrokken na een sanitaire stop op een verkenningsronde in de omgeving. Op 50m van de cp zagen we een trapje dat afdaalde tot aan de vaart, en ons naar een pad leidde dat we konden volgen tot aan de tweede brug. Eens daar wisten we niet echt waarheen, we zagen daar wel een bordje van wandelknooppunten. Nadat we een blik wierpen op de app, vervolgden we onze weg en kwamen via enkele knooppunten terug aan de cp uit. Ons ticket liep tot 18u20, we maakten ons klaar voor vertrek tegen 18u . en stelden de GPS in zonder tolwegen. Op die manier hadden we geen last van de werken op de snelweg. Om ons te parkeren was er ook geen probleem, misschien door het voetbal.
Kilometerstand: 27.756Km., Trip 105,5Km., Verbruik 11.1L., Reistijd 1u50.

Fotoís


 

© Phil en Fie 19/12/2016