BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 02 – 4 juli

Reeds voor de derde keer organiseert Phil op de eerste zondag van juli een reünie voor zijn legermakkers. Zoals de traditie het wil ging dit door in Restaurant “De Boterhoek” te Wichelen. We vertrokken reeds op zaterdag, we waren afgesproken met een legermakker en zijn vrouw, mensen die ook een camper hebben, om in Dendermonde te overnachten op een cp aan de oevers van de Schelde.

Zaterdag 02 juli:  Het was net voorbij 13 uur toen we uit Stasegem vertrokken met 27.804 km op de teller - iets meer op de teller door een bezoek aan de jaarlijkse keuring, maar ook om de afdekkap van onze schotelantenne die gebarsten was te laten herstellen onder garantie bij Campirama. Na 75 km reden we de parking op, waar we onze vrienden direct bezig zagen aan de opkuis. Nadat we ons geparkeerd hadden, was er veel te vertellen. Het was namelijk een jaar geleden dat we elkaar zagen. Rik en Katrien nodigden ons uit om binnen van een glaasje te genieten. Toen de zon uitkwam, besloten we de zetels buiten te zetten. Kort daarop kregen we enkele druppels over ons heen, dus vlug alles terug binnen. Gelukkig duurde het niet lang en konden we verder genieten van de buitenlucht. Op die manier was het al redelijk laat, toen we van onze spaghetti konden genieten. Na de vaat gingen we nog wat buiten zitten en al gauw was het bijna middernacht toen we naar binnen gingen en onder onze dons kropen.
Zondag 03 juli:
De wekker stond op 7u30, zo hadden we rustig de tijd om ons klaar te maken. We stonden op met de zon, een zalig gevoel. Na het ontbijt gingen we op zoek om ons vuil kwijt te raken, maar Fie moest de grote weg over om een container te vinden. Om 9u15 vertrokken we voor de korte rit naar Wichelen. Net toen we de parking afreden, zagen we Philippe De Saert en Anja voorbij komen. Hij zou dit jaar met het traditioneel kostuum de gasten verwelkomen, voor de groepsfoto had hij nog een pak van WW1 mee. We waren veel te vroeg ter plaatse, maar de uitbater had gezegd, dat we best op het eind van de parking parkeerden met de 2 campers . Aan de eerste die de poort opendeed, vroegen we of we al binnen mochten rijden. Zo namen we een mooi en rustig plaatsje in (dat dachten we toch)  en deden wat voorbereidingen voor de reünie. Intussen waren Hugo en Alfonsine ook  al aangekomen. Hugo is de voorzitter van de Verbroedering  5e – 17e – 35ste en 55ste Linieregiment. Tegen 11u15 begonnen de genodigden aan te komen en begon de kennismaking met een paar nieuwe gezichten, Rudi en Irene en de chef van de infirmerie Boonen met zijn echtgenote en dochter. Het was ondertussen wat beginnen druppelen, daarom trokken we met zijn allen naar binnen om van ons aperitief, een glaasje cava, te genieten. De sfeer zat direct goed en een stuk beter met de zaal die we nu ter beschikking hadden gekregen. Ten opzichte van vorig jaar hadden we nu een zee van plaats om eens te kunnen rondlopen zonder een ander te moeten storen. De BBQ die Peter ons voorschotelde werd door iedereen gesmaakt, zelfs de aanwezige vegetariërs hadden keuze genoeg. Na de speech van Karl Pauwels schreef Phil een vijftal mensen in bij de vereniging van het 5e Linie. Ook dit was een voldoening voor Phil , op die manier wordt de groep alsmaar hechter. Enkelen vertrokken kort daarop, de meesten bleven nog een hele tijd napraten, tot we nog met vijf koppels overbleven en tegen 20 uur nog eens een maaltijd bestelden. Na het afscheid met de woorden ‘tot volgend jaar’ konden we in onze Mobil II verdwijnen om toch nog wat na te genieten van een lastige, maar mooie dag.
Maandag 04 juli:
 We dachten dus dat we een mooi plaatsje hadden, maar waren vergeten dat er naast ons nogal een verscheidenheid aan dieren zat. De pauwen lieten zich bijna de hele nacht horen, tegen het ochtendgloren was het de beurt aan de hanen, slechte nacht dus. Om 7u30 was Phil terug wakker en zette de koffie, deze morgen geen ontbijt. Toen hij de deur open deed, stond hij oog in oog met het varkentje en deed direct een hele conversatie met dat beest. Toen Phil enkele foto’s ging nemen, kwamen Rik en Katrien buiten om een goede morgen te zeggen, ze waren ook niet te spreken van alle dierengeluiden tijdens de nacht. Toen we terug binnen waren en Fie zich aan ’t klaarmaken was,zagen we plots een Duitse herder rondlopen, daarop besloot Rik om direct te vertrekken, zodat hij zijn eigen hond eens kon uitlaten. Rik ging vragen aan Peter zijn broer om de poort open te doen  en zo konden we rustig buiten rijden. We reden rechtstreeks naar de cp,  Rik stopte nog onderweg om wat boodschappen te doen en de hond eens uit te laten. Bij onze aankomst zagen we dat er op de parking verdorie veel beweging was. Nog vóór Rik en Katrien er waren , was deze bijna volgelopen. De reden ? Markt op maandag. Na hun aankomst gingen we samen naar de markt. Voor ons gemak kochten we een kip aan ’ t spit met aardappeltjes, kaas en een krop sla. Het was al na 12 uur als we terug op de cp waren, dus tijd voor een aperitief. Tafels en stoelen buiten, kaas en chips…. De tijd vliegt snel, het was al 14 uur, toen we aan eten dachten. FIe kuiste de sla, de kip en aardappelen waren al niet te warm meer, maar het smaakte toch. Na de vaat werd er nog tot 19 uur over koetjes en kalfjes gepraat en soms ook over serieuze dingen. Daarna vertrokken we naar huis. Onderweg was het rustig en waren we iets na 20 uur thuis. Tegen dat het laatste uit de camper was, draaide er al een wasmachine. Tot de volgende.
Kilometerstand 27.971Km., Trip 162Km., Verbruik 10.8L., Reistijd 2u22.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016