BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen  

 

       

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  02 – 04 september

Vorig jaar waren we er ook bij, de bevrijding van Antwerpen. Een hele tijd voordien worden de plannen binnen de vereniging van het 5e Linie gemaakt met als hoogtepunt de herdenking aan het monument van de eenheid in het stadspark. Phil sloot zijn kapsalon op zaterdag, zodat we reeds op vrijdagavond konden vertrekken naar de Vogelzanglaan in Antwerpen. Donderdagavond werd alles aan en in onze Mobil II klaargezet, zodat we de dag nadien snel konden vertrekken.

Vrijdag 02 september: Na het werk nog enkel de foto- en filmcamera inladen en klaar voor vertrek omstreeks 17u40 met 32.187Km op de teller. Alles verliep vlot tot we aan de tunnel kwamen, daar hadden we een kwartier vertraging. Zo waren we pas om 19u op de cp Vogelzang. Fie betaalde €24 voor drie nachten, we bleven namelijk tot maandagvoormiddag. We namen een plaats in op het middenplein, na een beetje mikken was het niet meer nodig om vlak te zetten. We sloten ons toch aan een paal aan om wat extra stroom te hebben, vooral om batterijen enz… op te laden. Terwijl Fie onze spaghetti kookte en de saus opwarmde, genoten we van een glaasje bubbels. Het begon verdorie wel te regenen zeker. Na ons avondmaal deden we samen de vaat en vulden de avond met wat tv kijken. We gingen slapen omstreeks 23u45.
Zaterdag 03 september: De wekker stond op 7u. Phil zette de koffie en zette alles klaar om onze eitjes te bakken. Na ons ontbijt moesten we ons klaarmaken, om 9u zouden Philippe De Saert en Anja ons komen halen. We waren net op tijd klaar als ze er aan kwamen, zoals verwacht een kwartiertje voor afgesproken tijd. Beter zo dan te laat. Voor de eerste herdenking moesten we naar de kaaien, de para’s geven daar hun speeches , er is een bloemneerlegging en na de nodige hymnes werden we getrakteerd op een glaasje bubbels of andere frisdranken. Na een korte rit waren we dan op de herdenking van de (militaire)politie. Daar werden ook de bloemen aan het monument neergelegd door allerlei prominenten. Na afloop kregen we daar een overvloedige broodjesmaaltijd aangeboden. Van daaruit hadden we de tijd om naar het stadspark te rijden. Daar waren ze nog bezig met alles in orde te brengen aan het monument van het 5e Linie.  De vlaggen hadden ze blijkbaar ergens anders geplaatst, tenslotte kwam alles in orde. We moesten omstreeks 14u30 daar aan het monument van Albert 1 zijn, we hadden alle tijd om nog hier en daar een babbel te slaan met enkele kennissen. Na de nodige activiteiten was het de plechtigheid aan het monument van het 5e Linie. Philippe DS moest zich vlug verkleden, aan ons monument wilde hij in het traditionele kostuum met het vaandel staan. Phil en Anja hielpen hem om vlug klaar te zijn, wat dan ook lukte. Fie filmde de volledige herdenking waarvan er later wel enkele beelden op deze site te vinden zullen zijn op deze site. Na deze werden we uitgenodigd door de vereniging voor een drink in het café “Lambik”. Jammer genoeg konden we daar niet meer contact hebben met de mannen van onze eenheid. We moesten terug vertrekken naar de kaaien, waar aan het monument van de zeemacht de volgende herdenking om 17u30 begon. De dames konden op de tribune plaat nemen, Phil hield zich bezig met enkele foto’s te nemen. Na een korte wandeling van de kaaien naar de Grote Markt konden we naar de receptie, waar we terug een drankje en broodje werden aangeboden. Om 20u begon de taptoe voorstelling met volgende bands; De Koninklijke muziekkapel van de Belgische Marine, Red Hackle Pipe Band & Highland Dancers, The United States Naval Forses Europe Band en de Koninklijke Muziekkapel Lokale Politie Antwerpen. We bleven tot na de show van de tweede band en gingen op zoek waar we nog iets zouden kunnen eten. We hadden direct succes bij “El Toro”, we waren daar eens geweest samen met Hugo, Alfonsine, Philippe en Anja. Phil & Anja kozen voor Ribbetjes, Fie voor een gegrilde kipfilet met champignonsaus en Phil voor Calamaris Fritti, we lieten het ons smaken. Na de afrekening wandelden we terug naar de kaaien, daar moesten we €9,50 betalen om van de parking te kunnen rijden, duur om er een vijftal uur te staan. Philippe bracht ons tot aan de camperplaats, waar we samen in onze Mobil II nog iets dronken. Het was reeds zondag als we gingen slapen.
Zondag 04 september: Het was 8u45 toen Phil wakker werd. Nadat de koffie klaar was typte hij wat aan deze tekst, Fie genoot nog wat van de rust op de cp. Na een lichte regen kwamen er heuse buien, deze duurden tot ongeveer 11u. Toen pas konden we vertrekken op zoek naar ons middagmaal. De dichtste winkel die open is op zondagmorgen is een Proxy Delhaiz
e, waar we kalfslapjes, ajuin, wijn en pistolets kochten. Op de terugweg zagen we nog net het einde van de herdenking aan de eerste tank die Antwerpen binnen was gereden bij de bevrijding. Terug in onze Mobil II besloten we van eerst een pistolet met charcuterie te eten en pas ’s avonds te koken. Omstreeks 13u30 vertrokken we dan naar het centrum waar het koopzondag was, alle winkels waren open. We liepen de Meir wel niet af, maar genoten met volle teugen van eens een andere winkelstraat te doorkruisen. Antiek en nog eens antiek, maar ook een winkel waar ze van alles en nog wat verkopen. In “De Krak” gingen we op zoek naar zelfklevende kapstokjes om in de Mobil op te hangen, we vonden er mooie in roestvrij staal aan de prijs van 0,99 voor 4 stuks. Daar hadden we dorst van gekregen, op de markt was er niks wat we aangenaam vonden en belandden tenslotte op het terras van “De Kroeg” waar Phil een Karmeliet dronk en Fie een cappuccino. We waren uitgerust toen we de terugweg aanvingen, maar bijna halverwege moest Fie naar het toilet. Zo kwam het dat we nog een tussenlanding deden bij “My Way” daar dronken we elk een Duvel. Na onze sanitaire stop met verplichte consumptie startten we voor het laatste stuk. Een straat verder zagen we twee bekenden, Luc & Karin, een legermakker van Phil. Die waren op weg naar de zaak die wij juist hadden verlaten. Luc had bonnen mee om daar scampi’s à volonté, we mochten mee gaan, maar Phil zag het niet zitten om terug laat op weg te zijn. Om 18u waren we terug op de camperplaats, we zagen dat de stroom was uitgevallen. Phil ging er een paar euro gaan instoppen, maar de stroompaal bleef maar uitvallen, bij een Nederlander was het net hetzelfde. Het was blijven proberen het knopje in te drukken, wat na ettelijke malen dan toch lukte.

Fie begon omstreeks 19u aan ons avondmaal terwijl we een glaasje Crémant dronken. De aardappelen schillen was geen probleem voor Fie, maar ajuin fijn snijden om bij de erwten te doen was een ander paar mouwen, de tranen liepen langs haar wangen. Na ons avondmaal deden we samen de vaat. Bij het opruimen kwam onze Nederlandse buur vragen of alles nog in orde was met de stroom, we bleven een tijdje babbelen. Eens binnen was het nog wat naar tv kijken en omstreeks 22u30 zaten we onder de wol.
Maandag 05 september: We hadden een rustige nacht en waren pas wakker om 8u20. Koffie zetten, wat verder werken aan deze tekst en nog wat rustig aan doen voordat we naar huis vertrokken. Om 10u reden we de camperplaats af, onze GPS wist ons vlug te vertellen dat er een file van 111 minuten stond op de E17 en deed een voorstel waar het 40min. sneller kon gaan, we namen dit aan. Ze stuurde ons af in Belsele en via gewone wegen stak ze ons op de R4 en E40 om net over Gent dan op de E17 te komen, we hadden nergens vertraging en parkeerden onze Mobil II om 11u30 netjes voor de deur.
Kilometerstand 32.390Km., Trip 203.1Km., Verbruik 10L., Reistijd 2u55.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016