BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  08 – 10 oktober 2016

Onze Mobil II was tot vrijdag binnen geweest bij Campirama om onze verwarming te herstellen. Toen ze alles hadden bekeken, stelden ze vast dat de ontspanner van de LPG installatie stuk was, dit na nog geen twee jaar. We losten het voorlopig op door met een gasfles te werken en aparte ontspanner. Zo konden we toch op weekend vertrekken zonder problemen. We lieten er ook nog twee USB poorten opzetten, een gemak om GSM en Tablet te laden. Om toch naar een rommelmarkt te kunnen, werd onze bestemming Doornik.

Zaterdag 08 oktober: We konden  omstreeks 13u10 vertrekken voor ongeveer 45Km met 33.055Km op de teller. Om 13u45 reden we de camping de ‘l Orient op, Fie ging de €32.20 betalen en we gingen op zoek naar een plaats. Onze vaste stek 30 was bezet, dan maar op 48 nemen, een ruime plaats op een hoek. Vlak zetten en stroom aansluiten, maar ook lichtjes de verwarming aanleggen, testen dus. Toen konden we vertrekken naar het winkelcentrum Les Bastions voor onze inkopen. We hadden bij onze vorige bezoeken nooit de andere winkel bezocht, dit deden we bij deze. Phil was op zoek naar een kader van 60 X 50, na drie winkels waar er kaders te koop waren, hadden we er nog geen, zal voor later zijn. Dan maar naar Delhaize voor onze andere inkopen, vlees, aardappelen, brood en wijn, zo hadden we onze maaltijden voor het weekend. Het was 14u40 toen Phil een bericht van zijn dochter kreeg met de vraag waar we waren. In Doornik dus, Celine, Tom en Cash kwamen eens achter. Omdat het tijden de koelere dagen moeilijk is om te koken voor 5 personen in onze Mobil II stelden we voor om naar de Quick in het winkelcentrum te gaan eten. Dat was blijkbaar een goed idee, iedereen lustte dit wel. Na onze boodschappen namen we toch nog de tijd om een Karmeliet te gaan drinken in het café van het winkelcentrum, “Le Brice”. Onze gasten kwamen er aan om 17u10, na een verwelkomglas wandelden we eens tot aan de carrières, jammer dat men met een buggy niet rond de plas kan wandelen. Van daar vertrokken we naar de Quick, de bestelling was zo uitgebreid dat Fie met een soort caddy  al onze plateau’s moest brengen. Bij het buitenkomen was het reeds donker, na nog eens kort in onze Mobil II Cash een verse broek te hebben aangedaan, vertrokken onze gasten, het was al 20u30. Ons restte nog, na het uitwuiven, wat tv kijken. Door de lange dag waren we beiden moe en gingen nog voor 22u slapen.
Zondag 09 oktober: Een zalige, lange en rustige nacht, iets voor 8u wakker. Nadat de koffie klaar was, genoten we van ons ontbijt. Om 9u30 vertrokken we naar de rommelmarkt is de hoop van de aankoop v
an de eeuw te kunnen doen, maar zoals gewoonlijk, kwamen we terug met enkel jeep Willy’s, miniaturen wel te verstaan. Het was al middag toen we rond waren en besloten nog iets te drinken in het enige café dat altijd open is op zondag. Na een korte wandeling waren we terug aan onze Mobil II, door de warme zonnestralen konden we tafel en stoelen buiten zetten en daar genieten van ons middagmaal, de spaghetti. Samen de vaat doen, alles op zijn plaats steken, tafel en stoelen terug in de garage en klaar om naar het centrum te wandelen. Na een ferme wandeling besloten we op het terras van “La Belle Vue” iets te nuttigen. Fie koos voor pannenkoeken met suiker, Phil voor een Dame Blanche beiden met een koffie. We keerden terug zoals we gekomen waren, zoveel mogelijk langs de schelde, waar er enkele rariteiten van huizen te bespeuren zijn, het is genieten langs dit pad. Het was 17u30 toen we de camping opstapten met een goeie 12Km op de teller. We waren voldaan met deze kilometers en deden het rustig aan, na onze broodmaaltijd nog een pintje en een glaasje wijn was voldoende. We gingen terug vroeg slapen, kan voor niks kwaad.
Maandag 10 oktober: De wekker stond op 6u30, we hadden ons nog enkel klaar te maken voor vertrek, wat vlug gebeurd was. Buiten nog enkel de stroomdraad oprollen, van de keggen rijden en beiden wegsteken. Juist om 7u stonden we voor de slagboom, deze werd opengedaan door een motard op een brommer die binnen moest zijn. We vervolgden onze weg zonder snelwegen en kwamen 45min. later aan in Stasegem waar we onze vakantiewoning op zijn vaste plaats konden parkeren.

Gegevens hieronder zijn met de verplaatsing naar Campirama inbegrepen.
Kilometerstand 33.138Km., Trip 97.6Km, Verbruik 11.1L., Reistijd 2u35.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016