BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  06 – 07 februari

Phil werd enkele weken geleden door Johan een kader aangeboden van de verbroedering 5e – 17e – 35e – 55e Linieregiment, Johan is de zoon van de vorige voorzitter. Het kader was een herdenking aan het 35 jarig bestaan der verbroedering. Het eerste weekend dat we vrij waren, namen we een weekend Antwerpen mee.

Zaterdag 06 februari: Het was 12u40 toen we vertrokken naar Merksem met 24.976Km op de teller. Waarom Merksem? Johan woonde daar, we konden moeilijk met een kader van 1m op 50 cm op tram of bus reizen.  We waren afgesproken in “Discutheek ’t Diamantje”. Onderweg geen problemen en we parkeerden om 13u50 onze Mobil II op 100m. van de plaats waar we afgesproken waren. Een parkeerticket hoefden we niet te nemen, een dame die blijkbaar teveel in de meter had gestoken, bood ons haar ticket aan. Johan was reeds aanwezig en we zagen hem direct zitten in de rookzaal. We namen plaats aan de toog en bewonderen eerst de kader. Mooie pentekeningen van de stad Soest met in het midden het kenteken van het 5de Linieregiment, mooi geheel. Phil had ook gesproken van enkele petten, er waren er nog amper 9 te krijgen, deze kochten we ook. Na een pintje en babbel vertrokken we richting camperplaats Vogelzang. Na een 10Km rijden reden we de cp op, Fie ging afrekenen en betaalde €8.5. Nadat we onze plaats hadden uitgekozen, vertrokken we naar het centrum. We kozen een invalsweg die we nog niet gedaan hadden, onze oriëntatie was in orde, we kwamen uit op de Groenplaats. We slenterden nog wat rond het centrum om tenslotte in de “7 Schaken” te eindigen. Het was iets voor 17u45. indien we er iets wilden eten, moest het rap gaan, de tafels waren besproken  omstreeks 18u45. We besloten het te wagen en dronken eerst een tripel Karmeliet. Phil koos voor een stukje vis, Skrei, Fie koos voor de roulade van hoevekip. Bij deze dronken we een kannetje rode wijn. We waren mooi op tijd buiten, we genoten nog eens van de avondverlichting van op de markt en trokken dan terug naar Vogelzang. We hadden 12Km gewandeld en lekker gegeten. Ons restte nog een rustige avond met wat tv te kijken en later op de avond te verdwijnen onder ons donsdeken.
Zondag 07 februari: Tegen de ochtend regende het iets, maar niets ergs, we sliepen goed en waren pas om 8u30 wakker. Phil zorgde voor koffie en spiegeleitjes, ontbijt op bed? Nee, gewoon aan de tafel. We deden het héél rustig aan, lieten de vaat staan en vertrokken omstreeks 11u30 op wandel, we moesten in de Mechelsesteenweg zijn, maar kozen nog maar eens een andere weg om op ons doel uit te komen. We staken een kaartje tussen de store van onze vriend in de lusterwinkel, zo wist die ook dat we daar in de streek waren geweest. Onderweg hadden we het Vinkenpark gezien, maar in plaats van vinken, waren het allemaal op de muur geschilderde kunstwerken. Een kleine twee uur en 8Km later zaten we terug in onze Mobil II en genoten van een aperitiefje. Ondertussen konden we de aardappelen koken om nadien puree te maken. Van thuis hadden we varkenstongetjes in tomatensaus mee, kroketten of frieten kunnen we niet bakken, dus past het best met puree. Ondertussen genoten we van de cyclocross in Hoogstraten op tv. Na ons (na)middagmaal deden we samen de vaat. Na deze ging Fie tijdens de cross van de profs wat op haar bed liggen en dommelde snel in. De koers was reeds gedaan als ze terug tussen de levenden kwam. Na 17u begonnen we ons klaar te maken voor vertrek en was het kwart voor zes toen we Vogelzang verlieten. Onderweg was het druk, maar nergens geen vertraging en veel wind. Eens in Stasegem hadden we net plaats genoeg om onze Mobil II op zijn plaats te wringen. Voor de rest de gewone werken bij thuiskomst, was, koelkast, vuile schoenen, toilet, maar nu hadden we nog de kader en de petten ;-)
Kilometerstand 25.190Km., Trip 214.5Km., Verbruik 10.9L., Reistijd 3u00.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016