BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 17 – 19 december

Na de kerstmarkt in Maastricht waren we afgesproken met Hugo, Alfonsine, Philippe DS en Anja in Antwerpen. Vorig jaar waren we te laat buiten bij het restaurant, alles was reeds gesloten. Nu gingen Phil DS en Anja tegen 15u aan Mobil II zijn, zodat we  vroeg met de bus in het centrum zouden zijn.

Zaterdag 17 december: Na een korte hap konden we om 12u55  met 35.629Km op de teller vertrekken naar Antwerpen.  Onderweg verliep alles vlot, toen we Vogelzang opreden was het even verschieten, zoveel campers hadden we daar nog niet gezien. De verantwoordelijke wist aan Fie te vertellen dat er een vereniging was samengekomen. Hij was blijkbaar verstrooid of kan niet tellen, hij gaf ons een euro tekort terug. We vonden nog een verharde plaats, bijna op het verste punt van de cp. Voor stroom was er niets vrij, en vlak zetten was niet nodig. We hadden nog mooi de tijd tot onze vrienden er aan kwamen om ons wat warmer te kleden. Het was 14u45 toe Phil DS en Anja er aan kwamen, we vertrokken direct naar de bushalte aan de Expo. Anja had een abonnement, zo betaalden we €9 voor 3 personen tot aan de Groenplaats. 15min. op de bus en we waren ter plaatse. Hugo en Alfonsine stonden ons reeds op te wachten. Hugo had een tafel voor zes besproken in bistro De Lids reeds om 18u, maar de uitbaters hadden laten weten of we iets vroeger konden gaan. Zo wandelden we rustig over de Groenplaats en de grote markt waar we ons op een terras tegoed deden aan enkele jenevers. Omstreeks 17u45 kwamen we aan op onze bestemming. Na een aperitief at Fie een paardenbiefstuk en Phil kalfsniertjes om tenslotte te eindigen met een koffie, we betaalden €75 per koppel. Nadat we hadden afgerekend, liepen we nog eens door de vroegere zeemansbuurt waar Hugo ons een interessante uitleg bij kon geven. We kwamen uit aan de kaaien, verkende daar eens de Kerstmarkt en wandelden dan via kleine straatjes terug naar de Groenplaats. Daar namen wij de bus terug, Hugo en Alfonsine namen de tram huiswaarts. Phil DS en Anja kwamen nog eens mee naar onze Mobil II waar we napraatten tot 23u30. Voor ons was de dag ook voorbij, slaapwel.
Zondag 18 december: We hadden een heel rustige nacht en sliepen tot 8u30. In de Expo was er rommelmarkt, deze stond in onze planning.  We gingen op stap tegen 9u45, de deuren waren om 10u open. Het was een twee uur later toen we terug buiten stonden. Phil had weer een drietal kleine Jeep Willy’s op de kop kunnen tikken. We gingen het aangekochte in onze Mobil II leggen en zagen dat er reeds vele campers van de aanwezige vereniging weg waren. We verplaatsten de onze op het betonstuk waar we ook stroom konden aansluiten. We konden dan terug met de bus naar het centrum vertrekken. Op de groenplaats at Phil een worstenbrood met spek, Fie een hamburger die we dan doorspoelden met een jenever. We verkenden nog eens rustig alle plaatsen waar de kerstmarkt staat om tenslotte terug op de Groenplaats in café De Kroeg elk een Karmeliet te drinken. Het begon terug donker te worden, we namen de bus terug. Fie kookte ons een lekkere maaltijd, varkenswangetjes met aardappelen en sperziebonen. De vaat deden we samen, keken nog wat tv en gingen op een redelijk vroeg uur slapen.
Maandag 19 december: Fie had een heel goeie nacht, Phil daarentegen was ver van uitgeslapen. We vertrokken reeds om 9u richting Stasegem. Onderweg verliep alles vlot, enkel iets voor Gent was er een beetje file, maar we stonden niet stil. Bijna thuis nog de mazouttank gaan vullen zodat Mobil II klaar staat voor de volgende uitstap.
Kilometerstand 35.842Km., Trip 194.8Km., Verbruik 10.9L., Reistijd 2u28.

Foto’s


 

© Phil en Fie 29/12/2016