BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  26 – 29 augustus

Het laatste weekend van augustus is er kermis in Stasegem. Naast de school recht op ons huis zetten ze dan een tent en is er drie dagen feest. Op vrijdag en zaterdag tot 05u, op zondag nog tot 03u. Zo komt het dat we ons uit de voeten maken. Op donderdag gingen we onze Mobil II op de cp van Harelbeke. Zetten deze is op 1,6Km van bij ons, we hadden 32.105Km op de teller. Er waren nog twee andere van de acht plaatsen bezet, geen enkel probleem dus.

Vrijdag 26 augustus: Fie werkte tot 16u30, Phil een uurtje langer. Eens thuis, andere kleren aan en met onze NV200 tot aan de cp rijden. Onderweg passeren we de Colruyt, we gingen nog onze inkopen doen, BBQ vlees, een flesje wijn en wat sla. Er stonden al een drietal campers bij, nog twee plaatsen vrij. Water bijvullen en  stoelen en tafel buiten zetten. We begonnen aan het aperitief met als hapje een paar witte pensen J. Terwijl ons ander vlees aan het bakken was, werden de twee laatste plaatsen ook bezet. Na de vaat bleven we nog een tijdje buiten genieten tot de muggen ons parten begonnen te spelen, het was 22u30.
Zaterdag 27 augustus: De wekker stond op 6u. Phil moest gaan werken en Fie moest nog wat boodschappen doen en voerde Phil naar zijn werk. Na de gewone werken van de zaterdagvoormiddag kwam Fie naar Desselgem om haar kapsel in orde te brengen. Eens thuis namen we een korte hap en vertrokken met de fietsen naar onze Mobil II. Terwijl Phil deze op de fietsdrager plaatste, regelde Fie alles binnen. Nadat de stroomdraad was opgerold, konden we vertrekken voor een goeie 40Km naar camping de l’ Orient. We hadden graag plaats 30 gehad, zoals ons vorig bezoek. We hadden geluk, deze was vrij. Vlak zetten was niet nodig, enkel stroom aansluiten en de cabine verduisteren tegen de zon. Tafel en stoelen naar buiten, maar ook de luifel uitdraaien en vastzetten met stormbanden, omdat ze slechter weer beloofden. We namen een paar uurtjes rust, voordat we de rest van onze inkopen gingen doen in de plaatselijke Delhaize. Philippe De Saert met zijn Anja hadden laten weten dat ze eens zouden achter komen op zondag. Voor ons geen probleem, maar wisten niet of ze zouden blijven eten enz… We hadden BBQ vlees, groenten, aardappelen en wat wijn nodig en vonden al wat we nodig hadden in de grote winkel. Terwijl Fie nog vlug eens terug naar de winkel ging, nam Phil plaats aan een tafeltje in “Le Brice” het café in het winkelcentrum. Phil bestelde zich een Karmeliet, Fie deed, nadat ze terug was, juist hetzelfde. We bleven niet te lang, met het warme weer was het niet aan te raden voor ons aangekochte vlees. Het was al 18u30 toen we terug op de camping waren, Phil zette de kooktoestellen op gas buiten. Tijdens het aperitief warmden we de saus op en kookten de spaghetti. De vaat deden we samen en bleven nog heel lang buiten zitten, maar wel met de nodige bescherming tegen de muggen. We gingen slapen omstreeks 23u30.
Zondag 28 augustus: De wekker stond op 7u. Philippe had laten weten dat ze er om 9u zouden zijn, we waren klaar. Iets voor 9u waren ze op de afspraak. Na een kop koffie vertrokken we naar de bekende rommelmarkt van Doornik. Philippe op zoek naar allerhande militaria, Phil ook, maar ook wel naar Willy Jeeps, miniaturen wel te verstaan. Phil vond een negental Willy’s en Philippe enkele baretten en kentekens. De ene baret was van iemand die in het 5e Linie was geweest en ook zijn kitzak lag erbij. Philippe kocht deze ook omdat zijn stamnummer en de compagnie er op stond. Op het einde gingen we iets drinken op het terras van het enige café dat daar open was. Als de dorst gelest was, trokken we terug naar de camping waar, Phil begon met het vlees te bakken, na het aperitief en het middagmaal deden we de vaat en vertrokken naar het centrum. Maar eerst ging Fie afrekenen en betaalde €32.20. Deze keer gingen we wel een kijkje nemen in de kathedraal, voorlopig staan er daar tijdens de werken tuinstoelen, een raar zicht in zo een mooie kerk. Het was nog altijd heet en we trakteerden onszelf met een ijscrème op het terras van “Tam Tam”. Ferme schalen met 4 grote bollen ijs en 3 grote toefen slagroom, wel met een prijskaartje van €33.20. Meer dan voldaan keerden we terug naar de camping en wandelden nog eens langs Kazerne St. Jan. Nadat onze gasten nog eens hun dorst hadden gelest, vertrokken ze terug naar Niel. Wij ruimden nog wat op, de luifel oprollen en de verduistering van de cabine en genoten dan nog wat buiten van de frisser wordende avonden. De muggen jaagden ons terug naar binnen, maar binnen was het niet beter, juist geteld sloegen we er 16 dood. Als we er twee hadden, zaten er direct andere, we begrepen er niks meer van en gingen slapen rond 23u.
Maandag 29 augustus: De wekker stond op 6u30, de slagboom van de camping gaat normaal om 7u. omhoog. Toen Phil zich achter het stuur zette voelde hij dat zijn deur open was, invasie van de muggen was eensklaps opgelost. We vertrokken een vijftal minuten vroeger en de slagboom was reeds omhoog. De GPS was ingesteld zonder snelwegen en het ging iets vlugger dan via de snelweg. Het was nog rustig op de weg, een 45min. later reden we Stasegem binnen, waar we onze Mobil II mooi op zijn plaats konden parkeren. Op naar volgende.
Kilometerstand 32.186Km., Trip 82.5Km., Verbruik 10.7L., Reistijd 1u30.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016