BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  10 – 12 september

Ieder jaar in het weekend dichtst bij 12 september wordt de “slag aan de Molen” te Rotselaar herdacht. Bij deze slag vielen er vele militairen van het 5e Linieregiment. Daardoor zijn we er ieder jaar bij en vertrekken we op zaterdag naar de cp in Rotselaar aan “De Meander” sportoase.

Zaterdag 10 september: Een Nonkel van Phil was overleden en werd vandaag  om 10u30 begraven in Oudenaarde. We stonden vroeg op om ons rustig te kunnen klaarmaken voor de begrafenis. Daar we niet wisten hoe het was om parking te vinden in de omgeving van de markt, vertrokken we reeds om 8u30. Met 32.390Km op de teller. Nadat we in Vichte hadden getankt, reden we via Kluisbergen naar Oudenaarde. Daar zagen we net voor we aan de markt kwamen, een grote parking rechts van de baan, daar konden we gemakkelijk met onze Mobil II parkeren. Het was amper 9u toen we reeds net naast een aanhangwagen van de politie geparkeerd waren. We vertrokken eerst eens op verkenning om juist te weten waar we de kerk binnen konden, we vertrokken natuurlijk langs de verkeerde kant. Toen we bijna rond waren, hadden we de juiste ingang gevonden. Nu was het enkel nog wachten tot Phils zuster er was, zodat we samen binnen konden gaan. Omstreeks 10u kreeg Phil een bericht dat ze er waren, na een korte wandeling waren we bij hen. Na de dienst konden we mee met nicht Kathleen naar het kerkhof, waar er nog een kort gebed volgde. De rouwmaaltijd ging door in “De Zalm” daarvoor moesten we terug naar de markt van Oudenaarde. Het was 15u40 toen we Oudenaarde uitreden richting Rotselaar, het was bijna 17u toen we de cp opreden. Alle vier de vaste plaatsen waren bezet, we hadden de indruk dat het mensen waren die er reeds langer verbleven. 1 ervan had zelfs al de tapijten gewassen uit zijn camper, die lagen te drogen op tafel en stoelen rond het voertuig. Iedereen liet er ook zijn grijs water de vrije loop. We stelden ons op de parkeerplaats rechts van de vaste plaatsen en hoopten er te kunnen blijven staan. Na het vlak zetten, gingen we onze dorst gaan lessen op het terras van de sporthal, Phil een Karmeliet en Fie een Pepsi Max. Om nog wat beweging te hebben, deden we nog eens de toer van de vijver. Toen we rond waren besloten we om nog eens tot aan het centrum te gaan, waar we dan ook op het terras van ’t Huis belandden en Phil er nog een Karmeliet en Fie een Witteke dronken. Phil keek nog eens naar de prijslijst en bemerkte dat er warme hapjes te krijgen waren, we bestelden nog een drankje en een bordje warm gemengd. Daar we laat van tafel waren gekomen, hadden we na dit bordje geen honger meer. Terug in onze Mobil II restte er ons nog enkel wat tv kijken en vroeg te gaan slapen. Het was nog geen 22u30 toen we onder de wol zaten.
Zondag 11 september: De wekker stond op 6u30, Phil De Saert & Anja zouden bij ons zijn om 8u. Bij onze koffie aten we een spiegeleitje, zodat we zeker voor de middag geen honger meer kregen. We waren klaar tegen 8u. maar van Phil DS geen spoor. Phil zijn gsm stond nog op stil en had zo de oproep van Anja niet gehoord. Die liet weten dat ze niet mee was, omdat ze iets in haar oog had gekregen en teveel pijn had. Maar ook dat Phil DS zijn vaandel was vergeten en had moet terug rijden en zo een half uur later zou zijn. Inderdaad, om 8u30 kwam hij er aan e
n kleedde zich vlug om, hij moet in de voormiddag het vaandel van het 5e linieregiment dragen in het traditioneel kostuum. Phil reed dan met zijn wagen naar het centrum van Rotselaar waar we nog een koffie werden aangeboden in ’t Huis. Na de kerkdienst volgde de huldiging aan het monument aan de kerk om nadien in een optocht naar het monument aan de Molen te marcheren. Na de speeches en de bloemneerlegging ging de volledige stoet terug naar het centrum. Daar was er een receptie in het Mena, maar ook een kleine tijdelijke tentoonstelling over de slag bij de Molen, maar ook een presentatie van de wapens die in gebruik zijn bij het Bataljon Bevrijding – 5Linie. Na dit alles moesten we ons verplaatsen naar zaal “Lindenhof” in Baal. Bij onze aankomst kleedde Phil DS zich terug om, zo een wollen kostuum met bijpassende hoge sjako was bij dit warm weer een echte marteling. Dit was te zien aan zijn onderkleding, deze was gewoon doorweekt. Phil DS zag ook dat zijn voorband stilletjes aan het lossen was, problemen voor later. Na het aperitief kregen we een cocktail met gestoomde zalm, preisoep, Kipfilet met dragonsaus, Appelbeignets met vanille-ijs en koffie. Na het afsluitend glas en nadat we afscheid van iedereen hadden genomen,  moest het probleem van de platte band  opgelost worden. In de zaal was niemand met een pomp of zo. We konden nog enkel het noodwiel, dat onder de wagen was gemonteerd, losmaken en plaatsen. Deze was ook iets te weinig geblazen, maar we gingen direct op zoek naar een garage waar we beide banden konden bij blazen. We hadden geluk, bij de eerste waar we stopten konden we ze blazen, het noodwiel was reeds goed warm, zoiets kan niet echt veilig zijn. Phil DS voerde ons tot aan onze Mobil II waar we de gewone band terug plaatsten, zodat hij veilig terug naar Niel kon rijden. Het was en bleef warm, we bleven buiten nog lang napraten over de dag en de toekomst. Na zijn vertrek keken we nog wat tv en gingen nogal vroeg slapen, het was een lastige en dorstige dag geweest :-)
.
Maandag 11 september: We moesten voor niks vroeg opstaan, 8u25 was al vroeg genoeg voor één keer. Wat een luxe, we konden rustig genieten van een kop koffie en ontbijt. Nadat het toilet was geledigd en de keggen op hun plaats gestoken, vertrokken we iets voor 10u. De GPS was ingesteld naar Jabbeke zonder snelwegen. Daar woont de moeder van Fie met haar vriend Werner. Werner was een dagje in de kliniek geweest, maar was al terug thuis, zo gingen we eens op bezoek. We namen gewone wegen met het idee dat we wel ergens een lusterwinkel zouden tegen komen, maar ook een Mc Donalds om op de middag onze magen te vullen. Alles verliep rustig. Buiten enkele wegomleggingen en soms te smalle wegen, verliep alles zoals we het graag hebben, rustig. We passeerden in Adegem en zagen reeds van ver een groot aantal vlaggen staan. We kwamen aan het
Canadees oorlogskerkhof van Adegem waar er 1145 militaire begraven liggen van WW2. Daar was er blijkbaar in het weekend ook een grote herdenking geweest. Aan het Kruis met omgekeerd zwaard lag er een zee aan kronen en bloemen. Mensen waren bezig met tribunes af te breken en anderen aan het opruimen, de rode loper was voor ons al weggenomen. Na enkele foto’s te hebben genomen, zetten we onze weg verder. In Maldegem zagen we op een groot kruispunt een Mc Donalds en langs de overkant een Euro Shop winkel, daar verkopen ze ook lusters. We parkeerden onze Mobil II aan de Aldi naast de Mc Do, Fie ging omstreeks 13u10 onze menu’s halen, nadat deze waren verorberd, staken we de drukke baan over op zoek naar een luster. Er was veel keuze, maar de eerste was achteraf bekeken de beste. Met de reuzedoos liepen we terug naar onze vakantiewoning. Na nog een klein uurtje kwamen we aan onze bestemming in Jabbeke. Fie’s moeder en Werner zaten buiten te genieten in de schaduw. We genoten in de tuin van een lekkere koffie en vernamen het positieve  dat Werner het goed stelde. Fie likt nog een ijsje op, maar toen was het tijd om naar huis te vertrekken. Normaal is het tussen 17u en 18u altijd druk, maar we hadden terug geluk tot aan het grote rond punt in Meulebeke. Daar waren er blijkbaar een paar camions in een ongeluk betrokken.


We konden niet over het rond punt, tegen de richting in konden we onze weg verder zetten, maar ze reden een smalle weg in, een héél smalle weg. Op zeker moment stond alles vast en moesten er enkele wagens achteruit rijden om alles terug in beweging te krijgen. Gelukkig waren we op tijd een slagje ingereden en stonden we niet in de weg voor tegenovergesteld verkeer. Een paar kilometer verder konden we terug op normale wegen verder rijden. Bij ons in de straat moesten we nog aan onze buur vragen om zijn motor een beetje te verzetten zodat Mobil II op zijn vaste plaats terug kon staan. Restte ons nog het nodige uit te halen en plannen maken voor de volgende uitstap.
Kilometerstand 32.748Km., Trip 358.5Km., Verbruik 10,2L., Reistijd 7u04.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016