BELGIň 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  09 Ė 11 april

Voor een kort weekend rijden we liefst niet te ver en zeker al niet als we graag tot de maandagmorgen zouden blijven. Was het niet zo geweest, waren we in eerste instantie van plan om ergens begin Frankrijk te gaan, maar het werd tenslotte Langemark- Poelkapelle.

Zaterdag 09 april: We konden vertrekken omstreeks 12u55 met 25.735Km op de teller. Na 41Km. reden we de camperplaats op. Er was maar 1 camper aanwezig, geen probleem dus om een plaats te vinden, we kozen voor plaats 5. De stroomkabel sloten we aan, maar die lag blijkbaar nog niet aan. We gingen dan eerst naar de cafetaria, bestelden er twee karmeliet biertjes en rekenden Ä24 af voor twee nachten. Nadat onze dorst was gelest, wandelden we tot aan de Carrefour om enkele inkopen te doen. Nadat we onze inkopen terug naar onze Mobil II hadden gebracht, gingen we ons vlees voor de BBQ in de Renmans naast de Aldi kopen, we hadden daar echt een lekkere uitgebreide keuze. Onze groente ging Fie dan nog in de Aldi zelf gaan kopen. Deze aankopen waren wel voor op zondag, ze beloofden heel mooi weer. Tot 17u30 bleven we dan in onze vakantiewoning, het was fris en winderig buiten. Nadien gingen we een aperitief drinken in de cafetaria, onze keuze viel op een picon van het huis, we dronken er elk twee. Ons avondmaal was huisgemaakte vol-au-vent, Fie schilde de aardappelen en Phil maakte er puree van. We lieten het ons smaken. De vaat deden we samen. De rest van de avond was het tv kijken, Fie ging een uurtje voor Phil slapen, tegen 23u. was alles stil en donker.
Zondag 10 april: Het regende een beetje toen we gingen slapen, maar het was niet storend tijdens de nacht. Phil was om 7u20 wakker en draaide de knop van de verwarming iets hoger en kroop terug onder het donsdeken.
Om tenslotte een uurtje later op te staan en koffie te zetten. Kort nadien genoten we van onze pannenkoeken met een geurige kop koffie. We genoten van de vroege zonnestralen en gingen omstreeks 10u30 nog eens het Duits kerkhof bezoeken. Sinds het veranderd was, waren we er nog niet geweest. Toen we naderden, zagen we dat er een deel was afgesloten omdat er nieuw gras was gezaaid, enkel het nieuwe gedeelte konden we eens gaan bekijken. Na onze wandeling was het tegen 11u30, tijd voor een drankje. Fie koos terug voor een Picon, Phil een Karmeliet. Het was bijna een mooie dag als de vorige week, maar iets meer wind, daarvoor plaatste Phil het windscherm. Tafel, stoelen en de BBQ installeren terwijl Fie enkele aardappelen kookte. De uitzendingen van Parijs Ė Roubaix waren reeds bezig, deze konden we volgen tussen het koken en bakken in. De schellen spek, de kippenbrochettes en de ribbetjes smaakten voortreffelijk.  De opkuis en vaat deden we terug samen. De laatste dertig kilometer van de koers volgden we aandachtig. Hoe graag we ook Sep hadden zien winnen werd hij pas vijfde. Boonen verloor de sprint tegen Hayman. Voor de rest van de namiddag genoten we van de zonnestralen op onze huid, wat kunnen die eerste toch deugd doen. Toen de zon stilletjes verdween, ruimden we buiten op, er werd nog enkel wat tv gekeken en aan deze tekst gewerkt. Fie ging om 22u slapen, Phil had gedaan omstreeks 11u.
Maandag 11 april: Rustig nachtje, maar een beetje te kort, de wekker liep af om 6u30. We moesten huiswaarts keren, voor Fie was het werkdag, Phil daarentegen had plannen om onze Mobil II nog eens binnen en buiten te doen blinken. Onderweg verliep alles vlot, tegen 7u20 parkeerden we ons droomhuisje voor de deur. Wat er niet in hoefde te blijven, haalden we er uit, Fie draaide al snel een wasmachine. Op naar volgende.

Kilometerstand 25.815Km., Trip 80,7Km., Verbruik 11.2L., reistijd 1u17.

Fotoís


 

© Phil en Fie 19/12/2016