BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  15 – 16 oktober 2016

Het was lang geleden dat we er waren, maar Phils dochter werkt er al een tijdje in een kledingwinkel. Fie was graag eens gaan kijken en had blijkbaar al een paar stukken opzij doen leggen. Zo belandden we nog eens in Brugge. Tom, de schoonzoon van Phil had gevraagd of we zin hadden om nog samen met Cash, de kleinzoon, een wandeling te gaan maken in Bulskampveld. Wat we natuurlijk graag deden.

Zaterdag 15 oktober: We konden vertrekken omstreeks 12u55 met 33.153Km op de teller voor een trip van 56Km. Alles verliep vlot, we namen reeds om 13u40 onze plaats, 37,  aan het Bargeplein in. We moesten ons wel even schuin zetten zodat onze Nederlandse buur, die ook erg schuin stond, nog uit of in zijn camper zou kunnen. We stuurden een bericht naar Tom dat we klaar waren. Na een klein half uurtje kwam hij ons ophalen en reden we naar het mooi stukje natuur dicht bij Beernem. Het was er redelijk druk, iedereen genoot nog van de laatste mooie dagen voor de winter. Om Fie haar aankopen te kunnen voltooien, moesten we tegen 16u30 terug in Brugge zijn. Tom parkeerde zich aan het station. Na een korte wandeling kwamen we aan de winkel, waar het ook druk was. Nadat we Celine begroet hadden, lieten we de dames alleen en besloten een terras op te zoeken. Op het Simon Stevinplein vonden we snel een plaatsje waar we makkelijk met de buggy aankonden, maar het bleef maar duren voor er iemand kwam voor de bediening. Na tien minuten kwam Fie terug uit de winkel, we gingen dan maar op zoek naar een ander terras, dit vonden we bij “Brasserie Chagall” we bestelden ons een Tongerlo Prior, een voortreffelijk biertje. Cash was het zat, niet van de Tongerlo, maar van in zijn Buggy te zitten en wandelde plezant aan Fie’s hand terug naar de winkel, waar Celine’s job er juist op zat. Samen gingen we op zoek om ergens snel iets te drinken, maar overal waar we binnen gingen, was het volzet. Dan maar terug tot aan het station waar Tom, Celine en Cash hun wagen stond, wij gingen te voet verder tot aan onze Mobil II. Gelukkig werkte onze verwarming terug perfect. Fie zorgde voor onze spaghetti en samen deden we de vaat. Na nog wat tv kijken gingen we tegen 22u slapen.
Zondag 16 oktober: Wat een rustige zalige nacht, het was al 8u30 toen we wakker werden. Eerst de verwarming iets hoger zetten vooraleer vanonder het donsdeken te komen. Na de koffie en de croissants vertrokken we rond 10u15 op wandel. Vanaf het minnewater waren veel wegen afgezet voor een loopwedstrijd, soms was het moeilijk om een straat over te steken, het was altijd opletten geblazen. We raakten toch aan de wekelijkse rommelmarkt langs de reien, deze is altijd de moeite om eens rond te neuzen. We slenterden rustig door de winkelstraten, het was 12u30 toen we op het zand uit kwamen, net op tijd voor een aperitief. Daar vonden we nog een plaatsje in de zon op het terras van “De Graaf van Vlaanderen” we bestelden ons elk een Karmeliet. Nadat onze dorst gelest was, liepen we nog eens via de Grote Markt om alle bedrijvigheid van de loopwedstrijd eens te zien. De tijd vloog voorbij en we kregen honger. We besloten om iets in het centrum te zoeken. Er was nog een tafel vrij bij “Poules Moules”. Terwijl ze onze Varkenscarré Blackwell klaarmaakten donken we nog een Karmeliet. Na ons lekker middagmaal bestelden we nog een koffie. Phil dacht van nog de aankomst te zien van het WK wielrennen, maar plots kwam er een bericht binnen dat Sagan voor de tweede maal op rij won. De tijd ging inderdaad snel. We waren nog net op tijd om de cyclocross te zien die om 16u60 was gestart. Na afloop van deze besloten naar huis te rijden. Stroom wegnemen, van de keggen rijden en deze op hun plaats steken en na afrekenen van €38 konden we zonder snelwegen naar huis rijden. Zonder snelwegen merkelijk korter, wel iets langer op weg maar we zien tenslotte nog wat onderweg. Iets na 19u konden we onze Mobil II parkeren en plannen beginnen smeden voor volgende uitstap.
Kilometerstand 33.256Km., Trip 102.8Km., Verbruik 10.8L., Reistijd 1u49.

Foto’s


 

© Phil en Fie 19/12/2016