BELGIË 2016

Lille Ieper Leopoldsburg Heusden - Zolder Antwerpen Langemark-Poelkapelle
Antwerpen Ieper Langemark-Poelkapelle Hoei Diksmuide Doornik
Ieper Leopoldsburg Beernem Dendermonde - Wichelen Boekhoute Antwerpen
Doornik Antwerpen Rotselaar Eeklo Doornik Brugge
Antwerpen          

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 07 – 09 mei

Na terug een weekendje thuis te zijn geweest, verlangden we om eens met onze Mobil II op stap te gaan, liefst niet te ver. Nadat we de Campersite hadden bestudeerd, kwamen we uit in Doornik. Mooie stad, iedere zondag rommelmarkt en twee kazernes om eens te gaan bekijken. Maar bovendien, volgens hetgeen we konden vinden, een heel gezellige camping. Fie belde de uitbaters op die haar direct de mogelijkheid gaf te boeken.

Zaterdag 07 mei: We hadden ter gelegenheid van Phil zijn verjaardag een feestje gehad, zo wist Fie wat doen om het huis op te kuisen. Phil had zijn vaste klanten wel in het kapsalon. Na een kleine maaltijd en wat andere kledij aan te hebben gedaan, konden we vertrekken met 26.370Km. op de teller en voor 45Km richting camping de L’Orient. Onderweg verliep alles vlot, enkel op het rond punt net aan de camping moesten we de agenten zeggen waar we heen wilden. Gelukkig hadden ze ons verwittigd bij het boeken dat er een wedstrijd bezig was. Op zaterdag een individuele triatlon en op zondag één voor ploegen. Eens op de camping mochten we ons plaatsje kiezen, we kozen voor stek 30. Vlak zetten was niet nodig, enkel de stroom aansluiten en we waren klaar om een weekendje te genieten. We hadden gezien dat er dichtbij een Delhaize winkel was, daar konden we onze maaltijden voor het weekend gaan kopen. Na ongeveer 900m. wandelen waren we in de winkel. We kochten er enkele soorten vlees voor op de BBQ, een paar soorten salade, scampi’s en kleine aardappelen, met dit zou het moeten lukken om het weekend door te komen. Nadat we alles in onze koelkast waren gaan steken, vertrokken we op verkenning, op zoek naar kazerne “General Baron L. Ruquoy”. Op weg naar de kazerne kwamen we ook de gevangenis voorbij waar nog veel sporen van de staking te zien waren. Ze mogen toch hun vuil opkuisen, het is het enige wat ze te doen hebben bij een staking. We keerden terug via de grot, we volgden de pijlen en kwamen aan een mooi stukje natuur. In de diepte zagen we de O.L.V. van Lourdes grot en hadden de keuze tussen trappen of een redelijke afdaling langs een gravelweg, we namen de trappen. Eens beneden zagen we nog enkele beelden staan met overal mogelijkheden om kaarsen aan te steken. Na een korte pauze gingen we via de gravelweg naar boven. Terug aan de camping genoten we van de zon en een frisse pint. Nadien was het tijd voor het aperitief en de BBQ. De helft van het vlees dat we hadden gekocht met wat groenten was voldoende om de rest van de dag door te komen. Toen de zon onder was, gingen we binnen en na nog wat tv te hebben gekeken gingen we slapen.
Zondag 08 mei: Het was er rustig, Phil sliep door tot 7u. en zette de koffie, Fie volgde een uurtje later. Iets voor 9u. trokken we naar de rommelmarkt, de volledige parking van het winkelcentrum stond vol. Phil vond er snel een decoratie waarnaar hij nog op zoek was en betaalde €1, iets verder nog een miniatuur van een Willy Jeep. Tegen het einde kwamen we aan een grote stand met nogal wat militaria, vooraan stond een kader met een houtskooltekening uit 1940 van een militair van het 5e Linieregiment. Eerst twijfel, we verwachtten ongeveer €50 tot Fie de prijs vroeg €15, Phil stelde €12 voor en het was ook goed, wij blij. Tegen 11u15 waren we rond en besloten om op het terras van het plaatselijk café een aperitief te gaan drinken. Phil zag Karmeliet op de kaart staan, de keuze was snel gemaakt. Toen de ober met onze glazen kwam, zag Phil een klant met zijn dame voorbijkomen en riep ze erbij, ze dronken een koffie. Na een half uurtje namen we afscheid en gingen nog vlug eens bij de persoon die de kader had verkocht om nog een Moser op te halen. Op de terugweg waren de bomen zo hun zaden aan het verspreiden dat het zicht hetzelfde was als een sneeuwbui. Terug op de camping namen we nog een aperitiefje, lieten enkele scampi’s ontdooien. Deze bakte Phil nadien op de grill terwijl Fie ons een lekker saladebord klaar maakte. De vaat bleef staan, maar we genoten nog wel van een korte siësta. Voor ons vertrek naar het centrum moest Fie nog gaan afrekenen en betaalde €32.20 voor de twee dagen met alles erop en eraan. Het was bijna 15u toen we de camping verlieten en op zoek gingen naar de  Sint-Jan kazerne.
Via de oude omwallingen vonden we deze, de opleiding ordonnance en logistiek gebeuren daar nog altijd, maar tijdens het weekend is er in geen enkele kazerne een militair gezien. Via een voetgangersbrug over de schelde kwamen we aan de kathedraal en zo aan de markt. Door het mooie weer waren alle tafeltjes bezet en bleven we maar wandelen. In een klein parkje was er iemand de herdenkingsplaat aan het opfrissen van de eerste Belgisch gesneuvelde piloot op 10 mei 1940. Bijna terug aan de markt zagen we een klein terras met 4 tafeltjes, we besloten daar iets te drinken. Fie vroeg een spa bruis en Phil een koffie en een Dame Blanche. De persoon die kwam opnemen had het blijkbaar niet goed verstaan en kwam terug met een spa bruis, een koffie en een witteke… zonder Dame, tja, dan zonder ijsje zeker J. Op de terugweg kwamen we aan een ophaalbrug en wandelden dan maar naar wat we dachten de goeie richting, achteraf bekeken was het niet slecht. In het park langs de grote baan zegen we een mooi oorlogsmonument staan. Nadat we enkele foto’s hadden genomen en wilden vertrekken, zagen we gemeentemannen toekomen en een pupiter klaar zetten. Het was er ook verboden te parkeren vanaf 18u. We zagen het niet zitten om daar nog een vol uur te blijven rondhangen, we trokken verder. Om aan onze nieuwsgierigheid te voldoen, wandelden we nog eens naar de steengroeven waar het zwemgedeelte van de triatlon moest afgewerkt worden. We zagen nog juist geteld 2 ploegen uit het water komen en dit gedeelte van de wedstrijd was afgelopen. Nog voor 18u waren we terug bij onze Mobil II. Echt grote honger hadden we niet, met enkele chips en nootjes bij het aperitief en enkele stukjes vlees op de BBQ konden we verder. De vaat deden we samen en Phil stak alles wat we niet meer nodig hadden weg in de garage. We bleven nog genieten van de natuur op de camping tot het was afgekoeld. Tafels en zetels binnen, maar ook de stroomkabel reeds opruimen, zo moesten we ’s morgens vroeg geen andere kampeerders storen om 6u45. Nog wat zondag-TV kijken en we gingen slapen.
Maandag 09 mei: De wekker stond op 6u30, maar ergens midden de nacht kregen we een lichte regenbui over ons heen. Deze was niet voorspeld, zo stonden al onze dakvensters volledig open. Gelukkig was Phil direct wakker en kon deze op tijd toeleggen, en kwam de rust terug. Om 6u30 liep de wekker af. We waren snel klaar voor vertrek, Fie moest nog enkel onze vuilniszak in de daar voorziene container stoppen. Toen we er aan kwamen met de Mobil II was er een persoon opgereden met een scooter en ledigde daar ook zijn vuilzak, niet normaal toch. Met moeite konden we hem passeren in de smalle wegen op de camping. Zo reden we tenslotte de mooi verzorgde camping af, We komen hier zeker terug,. Op dit uur is het spitsuur nog niet aangebroken, we konden vlot de 33Km zonder snelwegen afbollen. Om 7u30 konden we ons voor ons huis parkeren en ledigen. Op naar volgende.
Kilometerstand 26.449Km., Trip 79.3Km., Verbruik 11.2L., Reistijd 1u26.

Foto's


 

© Phil en Fie 19/12/2016