BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  01 – 03 juli

Vier jaar op een rij komen enkele mannen van Phil zijn lichting samen om te genieten van een BBQ in Restaurant De Boterhoek in Wichelen. De inschrijvingen vielen dit jaar wat tegen, gelukkig had er iemand enkele vrienden opgetrommeld, zodat ze met een groep van veertien naar de samenkomst kwamen. In het totaal waren er 38 ingeschrevenen.

Zaterdag 01 juli: Na de vaste activiteiten van de zaterdagvoormiddag vertrokken we naar Dendermonde, waar we reeds voor de derde keer voor de reünie met zicht op de schelde de nacht doorbrachten. Met 39.765 Km. op de teller gingen we nog eerst diesel en LPG tanken, zo konden we er terug een tijdje tegen. De twee vorige jaren waren Rik en Katrien ook in Dendermonde met hun camper, deze keer konden ze er niet bij zijn en waren we dus alleen. 72Km. verder parkeerden we onze Mobil II aan de boorden van de schelde en vertrokken direct op wandel door het stadje. Onderweg kwamen we zelfs de Dendermondse burgemeester tegen. Die dacht blijkbaar ons te kennen en zwaaien dat die deed, wij knikten even. Na een korte wandeling keken we eens of er daar ergens een kringloopwinkel was, neen dus, maar wel een soort van. Het was meer een antiekwinkel die niet bang was om hoge prijzen te vragen. En daarvoor hadden we een goeie 6Km. gewandeld. Eens terug op de markt gingen we op het terras van café “Het Belfort” een karmeliet van ’t vat drinken. Nadat onze eerste dorst gelest was, trokken we naar onze Mobil II waar er een lekkere fles champagne koel stond om Phil zijn eerste dag pensioen te vieren. Ons avondmaal was een kipschnitzel met kaas, aardappelen en erwten. De vaat deden we samen. Verder nog wat tv kijken en tegen 22u30 gaan slapen.
Zondag 02 juli: De gasten werden tegen 11u30 verwacht in “De Boterhoek”, wij zijn graag een uurtje vroeger aanwezig om nog een paar vlaggen uit te hangen en verdere afspraken in de zaak te maken. Na de koffie en een kort ontbijt trok Phil zijn camou pak aan, Fie wachtte nog af of de andere dames dit ook zouden doen. Phil kreeg plots een bericht van Dominique, deze had de avond voordien bij een verkeerde beweging zijn schouder bezeerd en belde af. Vijf minuten later belde Romain ook af, deze hadden ergens iets gegeten, waarvan ze ziek geworden waren, toen waren we nog met 34. Phil stuurde direct een bericht naar de uitbater die er gelukkig geen probleem van maakte. Zo konden de zieken hun geld nog terug krijgen. Een anderhalf uur voor de afgesproken tijd waren we ter plaatse, Phil hield zich een beetje bezig met de Duitse Herder die de zaak ’s nachts “bewaakt”. Kort na ons kwamen Hugo en Alfonsine er aan. Alfonsine had haar camou pak aan, dus Fie veranderde ook vlug van kostuum. Kort daarop was ook Phil DS er met Anja, de laatst genoemde doet daar niet graag aan mee, maar had toch de vest aan. Het was niet echt goed weer, er viel nu en dan een beetje stofregen. Zo besloten we om de mensen binnen te ontvangen. De vlaggen werden nog opgehangen aan de poort, zodat iedereen wist dat we er waren. Alfonsine en Phil DS stelden zich op met het Vaandel aan de inkom tegen dat de eersten er aan kwamen. Het
verslag van de BBQ kan je voluit lezen op de site van de lichting www.vijfdelinie77-78.be. Alles verliep vlot en iedereen genoot van een glaasje cava en de lekkere BBQ. Na deze trokken we met z’n allen naar buiten voor de groepsfoto’s waarna we nog een ijsje kregen aangeboden. Het was 17u30 toen de eersten vertrokken en de vier laatsten dat waren wijzelf en Suzy met Jacques, waarmee we nog enkele gezellige uren doorbrachten. Bij ons vertrek kregen we nog een slaapmutsje aangeboden door Peter, de eigenaar van de zaak. Deze keer hadden we de camper niet binnen gereden zodat we ’s morgens niet meer moesten wachten om vroeger te vertrekken. Het was reeds na middernacht toen we in Mobil II onze laatste activiteiten nog deden voor het slapengaan.
Maandag 03 juli: Tegen 7u15 waren we wakker, koffie zetten deden we niet meer en vertrokken tegen 7u45 richting Stasegem. Door de vakantie was het heel rustig op de weg en we reden een goed uur later onze Mobil II op zijn plaats. Op naar volgende.
Kilometerstand 39.912Km., Trip 147Km., Verbruik 10,7L., Reistijd 2u29.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017