BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 04 – 05 maart

Via Facebook zagen we dat er in het weekend opening was van de bunkers in het  Park Den Brandt. Bunkers? Wij wisten zelfs niet dat er daar in het park bunkers stonden. De plaats van deze uitstap werd bepaald door dit openingsweekend. De voorbereidingen waren vlug gedaan. Het enige probleem was het Antwerp Classic Salon, een Oldtimer en Classic Car Beurs. Hopelijk was er voor ons een plaatsje vrij op Vogelzang.

Zaterdag 04 maart: Na de wekelijkse werken konden we iets voor 13u vertrekken met 36.657Km. op de teller. Een dik uur later zagen we vanaf de afrit reeds de drukte op de cp. Nadat we hadden aangeschoven, moesten we ons op de kant zetten zodat Fie kon gaan afrekenen. De verantwoordelijke wist ons te vertellen, dat ze er normaal maar 40 campers mochten oplaten, maar hij liet er ons nog bij. Lang moesten we niet zoeken naar een plaats. Op het verharde stuk waren er nog enkele plaatsen vrij. We hadden geluk met het weer en besloten dan toch direct naar de bunkers te gaan kijken. Op de cp was het een echte show van oldtimers, maar ook van de dure wagens.

Zelfs enkele sportwagens die we niet kenden en waar er zelfs geen merk was op te vinden. Het park was maar op een 600m. van de cp, na de korte wandeling kwamen we aan het park, maar we zagen nergens aanwijzingen naar de bunkers. Na een zoektocht door het park zagen we tenslotte toch een paar Duitse re-enacters van de vzw Frontleven ‘40 – ’45 die voortreffelijk werk leverden in en rond de kleinere bunkers. Nadat we de drie kleine bunkers hadden bezocht, gingen we als laatste de grote waar het museum is gaan bekijken. Er stonden nog een groot aantal mensen aan te schuiven, we besloten om op zondagmorgen terug te keren tegen openingstijd. Eens buiten Park Den Brandt gingen we langs de overkant van de straat het Middelheimpark binnen om onze wandeling nog iets te verlengen. Na nog een ferme wandeling hadden we een beloning verdiend. Deze gingen we ophalen in het Museumcafé MIKA, Fie dronk er een La Chouffe en Phil een Triple D’ Anvers van brouwerij De Koninck. Voor Fie was het dan de moment om opnieuw naar onze Mobil II te gaan, de geopereerde knie had zijn rust nodig. Bij aankomst op Vogelzang keurden we nog enkele mooie oldtimers om ons dan te gaan opwarmen in onze vakantiewoning. Na een aperitiefje aten we de traditionele spaghetti en deden samen de vaat. Tegen 19u was de cp bijna leeg, alle gewone wagens waren vertrokken. Nog wat tv kijken en vroeg gaan slapen, hopend op een rustige nacht.
Zondag 05 maart: En het was een rustige nacht, Phil wakker om 7u30. De verwarming terug wat hoger en water opwarmen voor de koffie. Toen die klaar was, daalde Fie ook af, samen genoten we van het ontbijt. We hadden rustig de tijd om ons klaar te maken en vertrokken tegen 9u45 naar de bunker. We waren alweer de eersten niet. Nadat we de €4 p/p hadden betaald, hadden we geluk, we konden nog bij de eerste groep bezoekers aansluiten. Eerst kregen we van een gids een heel gedetailleerde uitleg over wat en hoe een bunker was gebouwd, maar ook van de ingewikkelde installatie die erin nodig was om te overleven. Nadien konden we vrij rondlopen in de verschillende kamers van de bunker. Om zoiets tot stand te brengen is er verdorie veel geld nodig en ook veel gulle schenkers van de nodige materialen en bezienswaardigheden van het museum. Met het ingangskaartje mogen we later nog eens terug gaan kijken, als de werken al wat verder gevorderd zijn. Na het bezoek besloten we om eens de bus naar het centrum te nemen, maar eerst nog eens kort naar de cp. Voor €3 staan we op de groenplaats, het was droog weer, maar er stond enorm veel wind. Nadat we eens in en rond het centrum hadden geslenterd gingen we eten bij de “Zeven Schaken”. We aten beiden steak tartaar en dronken er een tripel Karmeliet bij. Om reeds 13u45 waren we er volledig voldaan terug buiten. Jammer genoeg was het beginnen regenen, dit en de stormwind erbij zorgden ervoor dat we direct de bus naar Antwerpen expo terug namen. Voor ons vertrek hadden we de verwarming afgelegd, toen we terug waren speet het ons. Eens de zon weg is, het is eigenlijk nog winter. Gelukkig hebben we een goeie verwarming, vijf minuten nadien was het terug opgewarmd. Fie legde haar wat op bed, terwijl Phil wat tv keek. Het was omstreeks 16u30 toen er op het venster geklopt werd, niemand minder dan Phil DS kwam op bezoek. Hij was ook de bunkers gaan bezoeken en kwam zijn verhaal doen. De tijd vloog, de cp liep leeg van de bezoeker van Classic Cars en onze tijd was ook aangebroken om huiswaarts te rijden. Nadat Phil DS was vertrokken, reden we enkele minuten nadien ook park vogelzang buiten. Het was druk aan de uitgang, grote camions met de tentoongesteld auto’s die ze aan het laden waren. Op de snelweg was het ook druk, maar het verliep vlot. Een goed uur later parkeerden we Mobil II voor de deur en konden de plannen voor volgende uitstap gemaakt worden.
Kilometerstand 36.849Km., Trip 191.8Km., Verbruik 10.2L., Reistijd 2u25.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017