BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  22 – 24 april

Na enkele weken waagden we ons nog eens naar Doornik en hoopten dat de rommelmarkt er deze keer wel zou staan. Veel voorbereidingen moesten we niet doen, onze Mobil II staat bijna altijd in zijn startblokken en vooral omdat we maar drie dagen voordien terug waren uit Normandië

Zaterdag 22 april : Na de gewone activiteiten in de voormiddag, konden we tegen 12u45 vertrekken, met 38.633Km op de teller en 45Km te gaan. Alles verliep vlot, we reden 45 min. later al camping de l’Orient op. Er waren bijna geen plaatsen bezet, zelfs onze plaats 30 konden we vlot oprijden. Vlak zetten was niet nodig, enkel stroom aan sluiten en we waren klaar. Eerst ging Fie nog naar de receptie de €32,20 gaan betalen bij de norse patron. Toen konden we vertrekken naar de Delhaize voor onze inkopen. De werken aan het winkelcentrum en ondergrondse parking verlopen vlot, onze inkopen ook. We kochten wat BBQ vlees en groenten, iets meer daar we misschien nog de zus van Fie konden verwachten, kwam ze niet, staken we de overschot in de vriezer. Na onze aankopen gingen we een Karmeliet drinken in het café dat verbonden is aan het winkelcentrum. Toen onze dorst gelest was en onze aankopen in de koelkast zaten, gingen we nog eens tot aan het centrum en terug, zo hadden we onze kilometers. Terug op de camping begon Fie aan ons avondmaal, erwten, aardappelen en kalkoenschnitzels met kaas. Ondertussen dronken we onze aperitief en ging Phil ook douchen. Na het avondmaal deden we de vaat samen, nadien restte ons nog enkel wat tv kijken. Om 22u 30 zaten we onder de wol.
Zondag 23 april : Zoals we gewoon zijn in Doornik hadden we terug een heel rustige nacht, maar Phil was reeds koffie aan het zetten tegen 7u15. Dit met de rommelmarkt in gedachten, koffie klaar, Fie wakker. We aten elk een paaskoek, zodat we er tegen konden tot de middag. Iets na 8u vertrokken we naar de rommelmarkt, 600m verder kwamen we reeds aan de markt. We slenterden rond de vele standen en Phil vond er weer 3 Willy jeeps die hij nog niet had. Voor de rest bewonderden we nog vele tentoongestelde dingen, maar kochten niks meer. Jawel… nog elk een Karmeliet op het plaatselijk terras. Na de korte wandeling waren we terug aan onze Mobil II. Het was mooi weer, maar er was wel wat wind, daarom zetten we het windscherm uit  en de stoelen en tafel buiten. Het was echt genieten met een aperitief en een scampi en toen de witte pensen klaar waren smaakten ze ook. Fie kookte aardappelen, waste de sla en de radijzen. Nadat Phil het andere vlees had gebakken konden we nog eens van een lekkere BBQ eten. Nadien deden we samen de vaat en genoten nadien nog wat van het zalig gevoel van de zonnestralen. Maar lang konden we niet buiten blijven, de wolken werkten tegen en de zon kon ze niet de baas. Gelukkig was het ook juist Luik-Bastenaken-Luik en zagen we nog eens Valverde op een meesterlijke manier de koers winnen. Fie ging dan douchen zodat Phil nog haar kapsel terug in orde kon brengen. Het was te frisjes om nog buiten te zitten, we ruimden dan maar alles op. Zo bleven we dan de rest van de avond binnen in de warmte. Wat aan deze tekst werken en wat tv kijken. Het was 22u20 toen we gingen slapen.
Maandag 24 april : De wekker stond op 6u30, Phil legde een half uurtje eerder de verwarming aan zodat het niet te fris was om op te staan. Het grootste deel zat reeds op zijn plaats , zo konden we om 6u50 de camping afrijden, we moesten wel nog de slagboom omhoog doen. Zo vroeg in de morgen konden we net voor het drukste verkeer huiswaarts rijden, een goeie half uur later parkeerden we Mobil II voor de deur. Daar Phil op maandag normaal thuis is en ze droog weer voorspelden, kreeg Mobil II een flinke wasbeurt, ook de verswatertank en de leidingen werden een mooi uitgekuist en gespoeld. Op naar volgende.
Kilometerstand 38.713Km., Trip 79,4Km., Verbruik 10,3L., Reistijd 1u19.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017