BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 09 – 11 september

Alweer een jaar geleden van de herdenking aan de vele gesneuvelden van het 5e linie met de slag aan de molen in Rotselaar. Ons scenario bleef hetzelfde als vorige jaren, we gingen overnachten op de camperplaats “Recreatiedomein Sportoase Ter Heide”.

Zaterdag 09 september: Na de gewone werken, een kort middagmaal en een douche, konden we vertrekken tegen 13u15 met 44.375Km op de teller. Rotselaar is ongeveer 129Km van thuis en we zouden deze tegen 15u moeten kunnen afbollen. Ondanks een middelmatige drukte kwamen we er 5min vroeger aan. Als we opreden zagen we direct een oude zwarte camper staan met een Duitse nummerplaat. Daarvoor stond er een schoolbus, gelukkig op de camperplaatsen zelf was het eerste stekje nog vrij. We zagen wel direct dat de derde plaats was ingenomen door een gewone wagen en de twee andere campers daar al een lange tijd stonden. Deze naast ons was blijkbaar ook de chauffeur van de schoolbus en de wagen naast de camper en nog één op de parkeerstrook er rechtover waren ook van hem. We hadden wat regen gehad onderweg, maar eens we daar stonden, klaarde de hemel open. We vertrokken dan maar eens naar het centrum en gingen in Herberg ’t Huis iets drinken. Er stond een man van vreemde nationaliteit achter de toog. Het duurde 5min voor hij ons kwam vragen wat we wilden, Fie wilde een French koffie maar met Cointreau, Phil een Karmeliet. We zagen dat hij achter de toog problemen had om Fie haar koffie samen te stellen. Tenslotte kreeg ze niet wat ze wilde, maar wel een French koffie met cognac en die smaakte haar niet. Ondertussen kreeg Rotselaar een ferme bui over zich heen en waren we verplicht van nog iets te drinken. Daar de koffie niet lekker was, koos Fie ook voor een Karmeliet. Omdat haar koffie niet volledig leeg was, vroeg hij of die niet lekker was misschien. Toen hij de uitleg kreeg vroeg hij dan blijkbaar aan de baas waar en wat Cointreau eigenlijk was, deze werd hem dan aangewezen, voilà, hij had alweer iets bijgeleerd. Als onze glazen leeg waren, was de bui ook over en vertrokken we terug naar de cp. Na nog een aperitiefje begon Fie aan ons avondmaal, naar traditie onze spaghetti. Nadat we samen de vaat hadden gedaan en nog wat tv hadden gekeken gingen we slapen tegen 22u.
Zondag 10 september: De wekker stond om 7u, maar Phil was hem voor en tegen dat die afliep was de koffie klaar. Phil at enkele boterkoeken, Fie at spiegeleitjes. We waren net op tijd klaar, toen Phil De Saert er aan kwam. Phil DS wilde zich omkleden bij ons in zijn traditiekostuum, maar Phil bakte ook voor hem enkele eitjes. Zo kon hij er tegen tot de middag. We werden tegen 8u45 verwacht in Herberg ’t Huis voor een koffie. Om 9u30 was er een kerkdienst met de nodige aandacht voor de gesneuvelden uit beide wereldoorlogen. Van daaruit was het een korte wandeling tot aan het monumentje aan de achterkant van de kerk, waar er een korte herdenking met bloemneerlegging was. Nadien gingen we in defilé via de Vijfde Liniestraat naar het monument aan de Molen, voorgegaan door de fanfare, een detachement van Bevrijding – Vijfde Linie, een Dodge Staff-car, vaandrigs en prominenten. Aan het monument werden ook bloemen neergelegd en wat speeches gehouden, van sommige komt toch uw haar recht. Na de dankwoorden van de burgemeester vertrok het defilé terug naar het centrum om daar nog eens geschouwd te worden door de prominenten. Er volgde dan een receptie in zaal Mensa waar ze ook bier brouwen, de “
Jack-op een lekker pintje, maar er was voor elkeen wat. Phil DS wilde nog, voor we naar Baal reden zijn traditioneel kostuum afdoen, daarom reden we terug naar de cp, om nadien naar feestzaal Lindenhof te rijden in Baal. Door een omleiding die er eigenlijk niet was, waren we wat laat en hadden we nog net de tijd om een glaasje cava te drinken. Als we de regimentsvlag hadden uitgestald konden we aan tafel. We kregen een uitgebreid menu, maar het vlees van het hoofdgerecht was een tegenvaller, een varkenshaasje moet versgebakken zijn en niet uit de microgolf komen, nè. Tegen 18u moesten we daar buiten, we reden terug naar de cp met Phil DS en gingen nog iets drinken in de cafetaria van de sporthal en nadien nog een slaapmutsje in Mobil II. Phil vertrok omstreeks 22u naar Niel, wij gingen kort daarop slapen.
Maandag 11 september: Geen wekker zou ons wakker maken, maar wel de vertrekkende schoolbus. Phil zette direct een kop koffie, Fie volgde snel. We hadden besloten om redelijk vroeg naar huis te rijden, daar ze toch slecht weer voorspelden. Zo konden we in de namiddag enkele boodschappen doen. We kregen op de GPS enkele files beloofd en reden een andere weg op. We deden tenslotte niet veel winst door wegenwerken waarvan onze Garmin niet op de hoogte was. We parkeerden onze Mobil II omstreeks 11u15, tegen het middaguur draaide er al een wasmachine en konden de volgende plannen al gesmeed worden.
Kilometerstand 44.640Km., Trip 265,3Km., Verbruik 10,1L., Reistijd 3u33.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017