BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  24 – 26 juni

Zoals we beloofd hadden aan Lucien Dewilde, trokken we nog een weekendje naar Langemark – Poelkapelle, zodat hij zijn foto’s en documenten terug in zijn bezit had.

Zaterdag 24 juni: Onze vaste werken waren mooi op tijd gedaan, maar Phil moest Fie’s kapsel nog in orde brengen, we moesten nog eten en de fietsen op de fietsdrager plaatsen. Zo was het 13u15 toen we konden vertrekken, op de teller stond 39.685Km. Na 35 minuten reden we de cp op, we hadden heel het rijk voor ons alleen. Het was frisser dan we gewoon waren en daar bovenop was er nog veel wind ook. We gingen eerst in de cafetaria iets gaan drinken en rekenden ook af voor twee nachten. Deze keer moesten we geen boodschappen doen, we waren op alles voorzien. We hadden Lucien zijn telefoonnummer gevraagd aan Geert en belden die eerst op voor we te voet vertrokken naar hun huis. Ze waren thuis, dus konden we direct vertrekken. Een 600m. verder waren we reeds ter plaatse en werden echt goed ontvangen. Lucien haalde nog wat documenten uit van toen hij zijn grootvader op het Nederlands kerkhof was gaan bezoeken. Ook de burgervader en zijn aanhang kwamen in 2014 naar België, allemaal mooie herinneringen voor mensen die reeds  de 80 voorbij zijn. Lucien wist te vertellen, dat hij zelf in zijn moestuin reeds oorlogsresten had gevonden en ging deze halen. Hij kwam terug met twee Duitse bajonetten, een zakje loden bolletjes en de kop van een Britse bom, dewelke Phil cadeau kreeg. Ze toonden nog eens hun elektrische fietsen, waarop we kort nadien vertrokken met de boodschap, dat ze nog eens naar de cafetaria zouden komen. We waren nog niet in onze Mobil II, toen we Lucien en zijn vrouw reeds de weg naar de cafetaria zagen oprijden. We gingen dan ook maar direct achter. Het verliep iets anders dan we verwacht hadden, in plaats van een rustig pintje en/of aperitief te drinken, kwamen ze verdorie snel. Op die manier konden we na hun vertrek enkel nog ons avondmaal gaan klaarmaken. Phil zag het niet meer zitten door “vermoeidheid” om te helpen, Fie deed tenslotte maar de vaat alleen. De rest was enkel nog wat tv kijken en vroeg gaan slapen.
Zondag 25 juni: We waren wakker tegen 8u, na de koffie en een kort ontbijt vertrokken we voor een wandeltocht. De plannen waren om tot aan de afrit van de snelweg te gaan, daar zagen we iedere keer een mooi kerkhof liggen, maar waren er nog nooit geweest. We gingen langs alle smalle baantjes en tussen de verdroogde akkers, triest om te zien. Tijdens de wandeling van bijna 5Km, kwamen we een paar Canadese gedenkzuilen tegen rond het Kitchener ’s Wood. Eens we in de straat van het kerkhof kwamen, zag Fie in de graskant een bom liggen, nog redelijk intact, maar Phil nam deze liever niet op, een foto kon wel nog. Vanuit het
Buffs Road Cemetery hadden zagen we nog een ander kerkhof liggen. Zo vertrokken we langs een andere weg dan voorzien en kwamen aan het Track “X” Cemetery. Op dit kerkhof was de metalen plaat met uitleg en plannetje, zoals je ze op ieder kerkhof van het gemene best ziet, verdwenen. Onderweg dachten we van nog een paar kerkhoven en nog gedenkzuilen tegen te komen, maar we zagen enkel nog wat verroest metaal en een drietal bommen langs de kant van de weg liggen. Toen we terug aan de sporthall kwamen, hadden we wat pijnlijke voeten en besloten dan maar eerst wat te drinken. Na een frisse pint en voor we gingen eten nog een aperitief, gingen we naar onze Mobil II. Ondanks de wind besloten we BBQ te bakken en buiten te eten. Phil spande wel de windstopper, zodat het bakken niet mislukte. Fie kookte de aardappelen en kuiste de sla en zorgde dat de kok op tijd het nodige vocht binnen kreeg. Na ons middagmaal en de vaat ruimden we buiten alles op en na een korte siësta keken we naar de laatste kilometers van het spannend Belgisch kampioenschap wielrennen. Lucien en zijn vrouw hadden gezegd van in de namiddag nog een af te komen, zo trokken we terug naar het cafetaria. We dronken daar een paar koffies, terwijl we naar de match keken van onze Belgische dames basketploeg tegen Spanje. Deze match werd jammer genoeg verloren door de Belgen, dit slikten we door met een sangria. Toen we zeker waren dat onze nieuwe kennissen niet meer zouden komen, trokken we ons terug in onze vakantiewoning. We prepareerden reeds ons vertrek voor de dag nadien, het een en ander wegstoppen en de stroomdraad afkoppelen. Nog een beetje tv kijken en wat kleine hapjes peuzelen vervolledigde onze avond.
Maandag 26 juni: De wekker liep af om 6u30, maar Phil was die net voor. Alles was snel klaar om te vertrekken door onze werken van de avond voordien. Terug verliep alles vlot onderweg en reden we terug een dik half uur na ons vertrek Stasegem binnen. De plannen voor volgende uitstap konden beginnen.
Kilometerstand 39.765Km., Trip 79.6Km., Verbruik 11.3L., Reistijd 1u14

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017