BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 26 – 29 augustus

Het weekend van de kermis in Stasegem maken we dat we daar weg zijn. In het schooltje rechtover ons huis is er drie dagen feest en we zouden niet moeten slapen. Reeds op donderdagavond gingen we onze Mobil II op de cp in Harelbeke zetten, deze is op 1600m van bij ons. Donderdag sliepen we nog thuis, maar op vrijdagavond gingen we naar de cp en konden heel rustig slapen.

Zaterdag 26 augustus: Fie voerde Phil naar zijn werk en kwam hem terug ophalen tegen de middag. Na een kort middagmaal vertrokken we tegen 14u10 en met 44,094km op de teller naar Langemark-Poelkapelle met de hoop daar nog een vrij plaatsje te vinden. Tot onze verbazing stonden we alleen en we waren daar niet treurig om. We stelden ons vlak en sloten de stroom aan, voor we gingen betalen. Het was stil in de cafetaria, we dronken een koffie en vertrokken dan maar direct. We gingen wat BBQ-vlees kopen bij Renmans, Alles kip, een brochette, kippenboutjes en kippenkoteletjes (de bovenbil opengesneden, maar nog met been). In de winkel er naast, de Aldi, kochten we nog sla. Toen alles in de koelkast zat, gingen we nog eens naar het monument aan het Duits kerkhof kijken. Fie moest toegeven dat ik niet gelogen had de week voordien en vond het ook heel mooi. We zijn na de wandeling nog een Sangria gaan drinken in het café en dan direct begonnen aan ons avondeten. Fie zorgde voor de groenten en schilde de aardappelen om ze nadien te koken en te bakken. Phil zorgde ondertussen dat het vlees goed gebakken werd. We dronken nog een glaasje van de betere Vonkelwijn en die was lekker. De vaat deden we samen en na nog een kort rustmoment buiten, vluchtten we voor de muggen naar binnen. Tegen 22u lagen we onder de wol, klaar voor een rustige nacht.
Zondag 27 augustus:  Waarop we hoopten, viel een beetje tegen, tot zelfs tot 5u in de morgen reden er mensen weg uit de feestzaal net naast de cp. Shit happens, Phil kon blijven liggen tot 7u45 en Fie tot 9u. Phil zorgde voor de koffie, Fie ging pistolets halen om dan deze als ontbijt bij onze spiegeleitjes te eten. Fie deed de vaat terwijl Phil de fietsen klaarzette voor onze geplande rit. De bedoeling was eens te gaan zoeken naar de krater waar de visser deze week was verdronken ergens aan een kerkhof. Het was een 12km rijden dwars door Ieper, maar voordien hadden we al gestopt aan het “
Minty Farm Cemetery”.

Het kerkhof aan de krater “New Irish Farm Cemetery” vonden we, maar daarnaast zagen we enkel mooie huizen en geen krater. Verder zagen we er dan nog een, maar er stonden geen bomen langs. We besloten dan maar lang andere knooppunten terug naar Langemark te rijden. Zo kwamen we ook nog voorbij “La Brique Military cemetery 2” en “La Brique Military cemetery 1” aan de overkant van de weg. En er volgden nog andere begraafplaatsen, “Belgian Battery Corner Cemetery”, “Vlamertinghe New Military Cemetery”, “Hospital Farm Cemetery” en het “Solferino Farm Cemetery”. We hadden ook wel enorm genoten van de natuur in al zijn pracht. Vijf kilometer verder waren we terug aan de cp. De fietsen werden terug veilig opgeborgen en nadat we ons wat verfrist hadden, gingen we omstreeks 14u45 een aperitief drinken in het sportcafé en bestelden ook een mix warme hapjes. Nadien gingen we wat genieten van de zon op het terrein dat we nu al moesten delen met een Brit, na een uur verdubbelde het aantal zich. Omstreeks 18u30 kwam er zelfs nog een derde toe die zich naast ons plaatste. Na een toast met foie gras, bereidde Fie onze spaghetti. Nadien deden we samen de vaat en bleven nog buiten tot om 20u50 “Witse De film” begon, om 22u30, toen de film gedaan was, gingen we slapen.
Maandag 28 augustus: Lang slapen was er niet bij, de wekker stond op 7u. Fie moest namelijk gaan werken om 8u30. We reden de cp af om 7u15 en waren 7u50 in ons dorp en parkeerden Mobil II op zijn vaste stek voor onze deur. Veel werk om te ledigen was er niet, zo waren we rap klaar met het werk. Enkel nog een wasmachine doen draaien en het toilet ledigen en de gewone werken konden beginnen.
Kilometerstand 44,175Km., Verbruik 10,7 L., Trip 81,3Km., Reistijd 1u22

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017