BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 16 – 18 december

Kerstmarkt Antwerpen is bijna een traditie geworden. We spraken terug af met twee bevriende koppels Hugo & Alfonsine en Anja & Phil DS. Ze konden beiden op zondag komen, dit zag er alweer een plezante uitstap uit.

Zaterdag 16 december: We konden mooi op tijd vertrekken. Het was amper 12u40 toen we Stasegem uitreden met 48.001Km op de teller en hadden een goeie 95km.voor de boeg. De GPS sprak nog snel van wat vertraging, maar wat kan men anders verwachten als men de ring van Antwerpen op moet. We reden anderhalf uur voor we aan de slagboom van de cp vogelzang stonden. Vanuit het onthaal deed men de slagboom open en kon Fie de €16,50 gaan betalen, vuilzak inbegrepen. Door het natte weer durfden er velen niet met hun achterwielen op het gras rijden, daardoor kon men moeilijk langs de andere zijde staan. Wij reden iets dieper met onze achterwielen langs de smalste zijde waardoor er wel nog een goeie doorgang was. We vertrokken direct naar rommelland in de expo hallen. We hadden nog een goeie twee uur om de kraampjes te doorkruisen op zoek naar “iets”. Phil vond nog snel een oude foto van een oud 5e Liniër en kort daarop een miniatuur Willy jeep die hij nog niet in zijn collectie had. Op het einde viel er ons iets op, er lagen 2 boeken met een zwarte kaft met als titel “Vlamingen aan het Oostfront”. Fie vroeg de prijs en Phil hoeveel delen er waren. De dame zakte haar prijs van 36 naar 32 en wist te vertellen dat er vijf van die delen waren. Phil vond het jammer dat de reeks niet volledig was. Als we onze ronde hadden gedaan, dronken we een pintje, Fie zei dan dat ze de boeken toch wel zag zitten. Phil besloot bij vertrek €30 te gaan bieden, maar de dame loste niet, maar ze kwamen wel overeen voor €31, Fie gelukkig. Wij terug naar onze Mobil II, maar we gingen eens kijken of, naar ons idee, de mooiste plaats op de cp nog vrij was en inderdaad. Fie hield er de wacht, terwijl Phil de wagen ging halen. Toen we geparkeerd waren, sloot Phil de stroom aan en verduisterde de cabine. Het was dan al tegen 18u, tijd voor een aperitiefje en ondertussen het water opwarmen voor de spaghetti en nog een andere pot op het vuur voor de saus. Na ons avondmaal deden we nog de vaat samen. De rest van de avond werd gevuld met wat tv kijken. Tegen 22u zaten we onder de wol.
Zondag 17 december: Zonder wekker was Phil wakker om 7u15 en verzorgde de koffie. Hij deed dat zo stil, dat Fie terug in slaap was gevallen en pas anderhalf uur later terug wakker moest gemaakt worden. Anja en Phil DS kwamen ons ophalen om naar de kerstmarkt in het centrum te gaan en zouden er omstreeks 10u zijn. We waren net klaar met onze opmaak, toen ze eraan kwamen. We vertrokken direct met de auto naar het centrum. Anja was onze chauffeur en ze deed dat verdorie goed. We hadden dan nog het geluk dat waar Anja werkt, ze een garage heeft, we moesten dus geen parking zoeken. De inrit van de garage waar ze iedere dag moet inrijden is wel heel smal, langs beide kanten amper een paar cm over. Enkele stappen verder waren we op de Meir en daar kortbij is de Groenplaats, waar de ijspiste staat. We slenterden langs de vele kraampjes om dan via de Markt op de Kaaien te komen. Daar schaften we ons twee nummerplaten aan en deden er  “5 Linie” op zetten. Iets verder zagen de twee Phil’s een slabbetje hangen met iets van 50 jaar erop, de leeftijd van Fie in 2018, die ook gekocht werd. We besloten dan een Glühwein met amaretto te drinken, maar dat laatste was nog niet beschikbaar, dan maar de wein alleen. Als we nog eens de toer hadden afgeslenterd, kregen we honger en trokken binnen bij “De Giovanni” en aten er elk een Pizza naar eigen smaak. Dit met elk een drankje naar keuze maakte dat we er terug tegen konden voor een tijdje. Hugo en Alfonsine gingen om 14u aan de Kathedraal zijn, na het eten moesten we ons nog een uurtje weten bezig te houden. Aan de Kathedraal was een man die met een giraffe eenwieler fiets een komische voorstelling gaf. We bleven naar een voorstelling kijken, maar het was dezelfde als het jaar voordien. Zo werd het 14u, maar onze vrienden waren nergens te bespeuren. Nadat Phil ze opbelde, wisten we dat het nog een tijdje zou duren, omdat ze nog op de bus zaten. De dames en Phil DS gingen zich wat opwarmen in een winkel, Phil wachtte ze op aan de bushalte op de Groenplaats. Na een korte verkenning in het winkelcentrum gingen we iets drinken in “De Kroeg”. Daar was enkel nog plaats op een klein zoldertje, maar we zaten en hadden er goed warm. Na een paar glaasjes kregen we een rondleiding van Hugo door een deel van de stad. We ontdekten terug een paar mooie dingen; het Mercadocenter, de Kapel Onze-Lieve-Vrouw Geboorte, die jammer genoeg gesloten was, het café “De Vlaamse Leeuw”, waar we terug iets nuttigden en de Sint-Carolus Borromeuskerk. Na dit alles was het tijd om terug te gaan eten, Hugo had een tafel besproken in
“Restaurant De Zuilen” een echte aanrader, vriendelijke bediening en héél lekker eten. We genoten er van aperitief tot dessert en om af te ronden nog een koffie. Het was 21u toen we de zaak verlieten. Hugo en Alfonsine hadden niet ver daar vandaan een opstapplaats voor de tram, wij wandelden terug via de Meir tot aan de garage waar Anja haar wagen stond. Na een korte rit namen we afscheid van Anja en Phil DS aan de ingang van de cp. De dag was zo voorbij en met heel aangenaam gezelschap. Wij keken nog wat tv en gingen omstreeks 23u slapen.
Maandag 18 december: We sliepen terug goed, maar toch wakker iets na 7u. We hadden geen haast, men kan toch maar de cp af om 9u, wat enigszins gevaarlijk is als er iets zou mislopen, eender wat. Na het ontbijt ging Fie het glas naar de daartoe bestemde container brengen, Phil rolde ondertussen de stroomdraad op. Samen nog de verduistering van de cabine oprollen en het buitenwerk was gedaan. Stipt om 9u stonden we aan de slagboom en de verantwoordelijke was net toegekomen. Zo waren we snel buiten en konden we de terugweg aanvangen. Kwart na tien reden we Stasegem binnen en konden we onze Mobil II parkeren op zijn vaste stek. Na de opkuis kunnen we alweer uitkijken naar de volgende uitstap.
Kilometerstand 48.194Km., Trip 192.3Km., Verbruik 10,9L., Reistijd 2u47.

Foto’s

 

 

 

© Phil en Fie 22/12/2017