BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 01 – 03 april

Phil zit nu enkele maanden in het bestuur van de Koninklijke vereniging 5e Linieregiment. Regelmatig moet er vergaderd worden, de voorzitter houdt er gelukkig rekening mee dat Phil op maandag vrij is en regelt deze op zijn vrije dag. Vorige vergadering vertrok Phil de maandagmorgen vroeg naar Leopoldsburg en had geluk dat er geen files waren en op tijd kon komen. Maandag 3 april was er terug vergadering, maar werd er reeds om 10u afgesproken om foto’s te nemen van alle vaandels die te maken hebben met de eenheid. Phil wilde deze keer met onze Mobil II de dag voordien vertrekken om zo zeker op tijd te zijn. En omdat er op 2 april de Ronde van Vlaanderen was, werd er dan maar op zaterdag vertrokken.

Zaterdag 01 april: Fie had tegen dat Phil thuis kwam onze spaghetti nu eens thuis klaargemaakt, ze bleef namelijk een weekendje thuis en zo moest Phil ’s avonds niet meer koken. Tegen 13u40 vertrok Phil voor de 162Km. met 37.123Km. op de teller. Het werd een rustige rit, Phil reed de cp aan de jachthaven omstreeks 15u20 op. Er waren maar een paar plaatsen meer vrij, de keuze viel op de verste met de neus aan het water. Een mooie plaats, men kan er maar 1 buur hebben. Bij aankomst regende het een beetje, maar het lukte om tussen de druppels te lopen om de keggen uit te halen en Mobil II vlak te zetten en de stroom aan te sluiten. Ook de fiets moest veilig in de garage. Nadat Phil Fie had op de hoogte gebracht van de veilige aankomst vertrok hij op verkenning naar het centrum.

Phil liep regelrecht naar de
Belgisch militaire begraafplaats waar er ook geëxecuteerde burgers begaven zijn en enkele onbekende Russen, 1312 graven in het totaal. Op honderd meters daar vandaan is er dan nog een Commonwealth kerkhof “LEOPOLDSBURG WAR CEMETERY” waar er 798 militairen van verschillende componenten hun laatste rustplaats vonden. Na een ingetogen bezoek aan beide kerkhoven, was het tijd om terug naar de cp te gaan. Halverwege begon het terug te regenen, gelukkig had Phil zijn regenvest aan. et was 18u toe hij er aan kwam, tijd voor een aperitief J
. Net voor het avondmaal kwam de havenmeester zijn geld incasseren €20 om tot maandagavond te blijven. Phil bakte een drietal eieren en at deze met drie pistolets. Na de vaat was het aan deze tekst werken en wat tv kijken. Om 23u was het bedtijd, slaapwel.
Zondag 02 april:
Eindelijk nog eens een rustige nacht, aan één stuk slapen tot 6u30 en na een plasstop nog een uurtje. Om 7u30 werd de koffie gezet en nadien een paar boterkoeken als ontbijt gegeten. Omstreeks 8u30 vertrok Phil naar de rommelmarkt.


Net de hoek om aan het magazijn van Prik en Tik zag Phil een Maesss camper staan, hij herkende direct de Phil & Fie mobil I. Het was raar om de camper waarmee je zes jaar op reis bent geweest na 30 maanden terug te zien. Na een foto te hebben genomen, ging de wandeling verder naar de markt en hij liep er een paar uur rond met als trofee een Willy jeep in miniatuur natuurlijk. Na de markt ging de wandeling verder via de kapel van het Karmelklooster, de Koning Leopold III Laan tot aan de uitgebrande villa van de cavalerie. Geen enkel raam was er nog heel, jammer dat men overal op het domein zo’n mooie gebouwen moet laten verloren gaan. Tenslotte kwam Phil terug uit aan het Belgisch militair kerkhof en ging nog enkele foto’s nemen. Na deze was het nog een goeie wandeling tot aan de jachthaven. Na het aperitief schilde Phil zijn aardappelen en warmde zijn vol au vent op. Na de vaat was het tijd om zich klaar te maken voor een fietstocht die gelukkig kon gereden worden in short en hemd, een echte zomerse dag. Het eerste wat Phil zag onderweg was het smalspoorstation die de militairen tijdens de oefeningen moest voorzien van eten en drinken. Nadat hij kort naar de militaire visvijver was gaan zien, trok hij met de fiets het bos in. De track versmalde als maar door, dit ging nog, maar met de takken die tegen zijn benen sloegen was het net iets minder. De track kwam uit op een open sportveld in beton, al jaren niet meer gebruikt. Terug op de gewone weg, was het verder het domein doorkruisen in alle mogelijke richtingen. Je ziet wel dat de veiligheid iets hoger is dan vroeger, als men een ingang van een kazerne nadert, staan de wachten u al op te wachten, gelukkig niet schietens klaar. De laatste kilometers richting jachthaven was het nog eens alles geven om zo goed in het zweet terug aan Mobil II te komen. Toen restte er enkel nog naar de laatste 80Km van de ronde te kijken, en welke kilometers. Philippe Gilbert kwam solo over de meet, Greg Van Avermaet sprintte zich naar de tweede plaats en op drie was het Nikki Terpstra. Toen kwam er een buur een beetje praten, hij had blijkbaar dezelfde van onze Mobil II gehad, maar met een kleine koelkast, daarom hadden ze nu een andere gekocht, maar anders niets dan lof over de Carado. Phil las nadien nog enkele nieuwe statuten over de nieuwe vereniging, zodat hij op de hoogte was. Na het aperitief bestond het avondmaal uit drie pistolets met hesp en kaas. Na de vaat was het enkel nog alles klaarzetten voor de dag nadien en wat tv kijken. Om 23u00 gaan slapen.
Maandag 03 april: Vandaag moest Phil om 10u in het centrum zijn om dan samen met Hugo en Alfonsine naar de kazerne van het bataljon Bevrijding – 5 Linie te rijden. Daar moesten alle bestaande vaandels van het 5de linieregiment gefotografeerd worden, om tenslotte een dossier aan te maken van alle bestaande eigendommen van het Linieregiment. Phil vertrok om 9u30 om zeker op tijd in het centrum te zijn, maar net buiten de cp kwam Hugo er aangereden. Daardoor waren we ook iets te vroeg in de kazerne, maar we konden in de kantine nog een koffie gaan drinken.
Toen we na de koffie terug naar buiten gingen, was het net op tijd om de verantwoordelijke van de traditiezaal te zien aankomen. Met ons vieren trokken we naar binnen en nam Phil foto’s van 11 verschillende vaandels. Sommige van die oude knarren zijn jammer genoeg al in staat van ontbinding en moet men er héél voorzichtig mee omgaan. Na het nemen van de foto’s hadden we nog wat tijd, we vulden deze met nog wat oude koeien uit de loopgraven te halen. Voor het middagmaal moesten we naar de “Prince Royal” met een vijftiental personen van de raad van bestuur. Na een glaasje cava genoten van een hoofdschotel waarvan de keuze bestond uit; Italiaanse worsten met chorizo, varkens brochette met provinciale saus of een forel. Op het laatste moesten we ons nog haasten om tegen 14u terug in het bataljon te zijn voor de vergadering. En het was een lange vergadering, het volledige scenario voor de driedaagse uitstap naar Soest, zonder al de rest. Na de vergadering dronken we nog een pint en praatten we nog wat na. Hugo en Alfonsine voerden Phil terug tot aan het station, hij deed de rest te voet om nog wat beweging te hebben en nog kort van het mooie weer genieten. Bij de terugkomst aan de cp was het nog de fiets terug op het fietsrek achteraan, de stroomdraad en de keggen wegstoppen. Bij het buitenrijden nog de vuilzak in de container en weg zijn wij, het was 18u30. Terug een 162Km. huiswaarts, gelukkig met meestal rustig verkeer, enkel rond Antwerpen en Gent iets drukker. Toen Phil zijn stal naderde verwittigde hij Fie zodat ze de parkeerplaats voor onze Mobil II kon vrijmaken. Om 20u20 stond deze terug op zijn plaats en moesten we nog enkele dingen er terug uithalen.
Kilometerstand 37.450Km., Trip 328.1Km., Verbruik 9.3L., Reistijd 3u55.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017