BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 19 – 21 augustus

Fie is nogal een muziekliefhebber en Phil’s dochter ook. Zo maakten ze plannen om samen naar het W-festival in Amougies te gaan. Phil, die het liever iets rustiger aan doet besloot om dit weekend door te brengen in Mobil II. Nadat hij eens de activiteiten in de streek had bekeken, werd het Langemark-Poelkapelle. Er was namelijk in Zonnebeke aan het Memorial museum Passchendaele een schots weekend gepland. Jammer genoeg was de taptoe op zaterdag volgeboekt, maar de zondag waren er Schotse spelen.

Zaterdag 19 augustus: Fie voerde Phil naar het kapsalon, zo had ze de auto om Phil’s dochter te gaan halen en naar Amougies te trekken. Na zijn werk voerde M.J. hem terug naar Stasegem, zodat hij met Mobil II kon vertrekken naar de cp. Na een verfrissende douche en een korte maaltijd kon Phil vertrekken omstreeks 13u25 met 44.013Km op de teller. Een dik half uur later reed Phil de cp op waar er maar één andere camper aanwezig was.

Vlak zetten was niet nodig, enkel de stroomdraad klaarleggen tegen dat de verantwoordelijke deze kwam aanleggen. Toen Phil van plan was te gaan betalen, kwam er een Nederlander opgereden, die wat uitleg vroeg. Toen Phil verder richting cafetaria ging, reed Geert juist weg, hij zou tegen 16u terug zijn. Dan maar een paar boodschappen gaan doen, naar Renmans voor vlees en de Aveve winkel voor een grote bloempot zoals we de vorige keer kochten. Het vlees werd wat voor op de BBQ en de bloempot had een andere kleur en was wat groter… Ondertussen had de Nederlander zich ook op een plaats vastgezet, maar had nog geen stroom. Ze vertrokken naar Ieper met de e-bike, dus was het op dat moment nog geen probleem. Phil keek nog een stukje naar de ronde van Spanje tot Geert terug was, zodat er kon worden afgerekend. Na een Karmeliet betaalde Phil nog €24 voor twee nachten. Het was 18u15 toen hij de wandeling naar het Duits kerkhof aanving. Daar is er nu ook een mooi monument geplaatst op een deel van de parking. Prachtig gesmede klaprozen staan rond het monument , maar ook de balustrade is gemaakt uit gesmede kunstwerken uit de diverse landen die rond Ieper vochten. Het kerkhof met zijn 44.000 gesneuvelden is toch iedere keer een moment van bezinning. Bij de terugkeer was het aperitieftijd, een lekkere picon van het huis in het Sportcafé aan de cp. Na deze restte er enkel nog de kippenfilet gevuld met kaas te bakken, dit met een blik maïs en een snee brood, Phil had een avondmaal. De dag werd geëindigd met een glaasje rosé wijn, slaapwel.
Zondag 20 augustus: Het was een heel rustige nacht, maar wel wakker tegen 7u. koffie zetten en dit samen met een boterkoek vormde het ontbijt. Het was fris buiten, amper 12°, nog even wachten voor vertrek naar Zonnebeke. Phil wachtte tot 11u45 om te vertrekken, zo kon hij nog een paar boterhammen eten als middagmaal. Dit probleem was dan ook al uit de weg. Nog de banden van de fiets wat lucht bijgeven en op weg. Het was maar een zevental Km, maar na vijf van de zeven passeerde hij
DOCHY FARM NEW BRITISH CEMETERY en nam enkele foto’s en reed dan door naar Zonnebeke. Eens aan de kerk was rap de ingang van de Dug Out te zien, maar Phil plaatste zijn fiets aan de daartoe bestemde plaatsen aan het museum. Het eerste wat er te zien was, waren eet en drinktentjes, maar het verbeterde snel met verschillende tenten met mensen die oude beroepen en opstellingen van in 1917 figureerden.  Een tent waar ze wol aan het spinnen waren, een militaire EHBO, wapenmaker, enz… Toen alles eens bekeken was, trok hij naar het museum en betaalde €11 voor een bezoek en de Dug Out samen. Voor het bezoek aan het laatste was er wel pas om 14u20 een plaatsje vrij, nog net tijd genoeg om het museum nog eens te bezoeken. Bij ieder bezoek aan een museum ontdekt men toch nog nieuwe dingen. Net op tijd kon het bezoek worden afgesloten om de Dug Out eens te gaan bekijken. Met veertig mensen moest er worden afgedaald in een vochtige gang met enkel een viertal insprongen die half ingestort zijn en onderaan vol water staan. Een mens moet het eens gezien hebben, maar dat is ook het enige. Na nog eens te hebben rondgekeken was de volgende stap het Schots monument  van Zonnebeke. Daar waren de dag voordien enkele gesmede soldaten onthuld van diverse legers. Mooi werk dat te zien is langs de Ieperstraat. Langs binnenwegen verliep de rit naar Langemark vlot met de fiets. Bijna aan de camperplaats stak Phil de mensen voorbij waar we de vorige keer contact mee hadden gehad. Ze gingen naar het sportcafé een pint drinken. Nadat de rugzak en de fiets op hun plaats zaten, volgde Phil hun voorbeeld. Na een paar pintjes was het de moment voor een aperitief, Phil koos nu eens voor een Sangria en die was verdorie lekker. Rond 19 trok iedereen zich terug, de één naar zijn huis, de andere naar Mobil II en Phil at nog een paar boterhammen. De rest van de avond werd gevuld met wat tv kijken en om 22u40 gaan slapen.
Maandag 21 augustus:
Een lastige nacht met regen, de druppels maakten terug een tikkend geluid op de achterbumper en Phil zag het niet zitten om naar buiten te gaan. Om 6u30 dan maar opstaan en koffie zetten, de kop koffie deed deugd, maar wat meer slaap zou beter geweest zijn. Toen Fie liet weten, dat ze opgestaan was voor een sanitaire stop, zei Phil haar dat hij thuis zou zijn om 10u30. Om 9u45 werd alles op zijn plaats gestoken en de stroomkabel opgeruimd, tien minuten later was Phil aan het rijden. Op klokslag 10u30 parkeerde Phil Mobil II op zijn plaats voor ons huisje. Er was niet veel uit te halen, de plannen voor volgende uitstap konden beginnen.
Kilometerstand 44.093Km., Trip 79.6Km., Verbruik 11.4L., Reistijd 1u10.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017