BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 07 – 08 oktober

Terug een vrij weekend, maar door het wisselvallig weer, wisten we niet echt wat te doen. Pas toen Phil thuis was na het werk, belde Fie naar Strooiendorp in De Haan. De uitbater wist te vertellen dat het geen enkel probleem was.

Zaterdag 07 oktober: We konden dus na het telefoontje en een middagmaal om 13u10 vertrekken met 45055Km op de teller. Net een uur later reden we, na een telefoontje naar de eigenaar die de slagboom moet opendoen, de camping op. We hadden plaats 3 toegekend gekregen. De camper naast ons stond met de neus naar de muur, zo moesten we ons ook zo zetten om zijn deur niet naar de onze toe te hebben, maar langs de andere kant stond er een caravan anders gericht en stonden we dus met onze deur naar die toe. Vlak zetten was niet nodig. Nadat in de regen de stroom was aangesloten, was het wachten, om tussen twee buien in boodschappen te doen. Na een dik uur wachten konden we vertrekken naar de Aldiwinkel  voor de nodige aankopen, wat vooral vlees was. Onderweg begon het terug te regenen, maar toen we bijna aan de winkel waren, besefte Phil dat hij zijn portefeuille niet bij had, wij terug naar de camping. Goed voor de te wandelen kilometers. In de beenhouwerij kochten we charcuterie en vlees voor de dag nadien, in de Aldi enkel een paar aperitiefhapjes. Het was bijna 17u toen we terug in onze Mobil II waren, we besloten er de rest van de dag te blijven door de vele regenbuien. Fie ging wel nog een half uur later gaan afrekenen, €19 en een gratis douche jeton, niet echt duur voor een mooie plaats. Na een aperitiefje bereidde Fie onze spaghetti, waarna we samen de vaat deden. Terwijl we naar het voetbal, België - Bosnië-Herzegovina keken, reden nog een tweetal andere campers de camping binnen. Nog voor 22u zaten we onder de wol.
Zondag 08 oktober: Wat een rustige nacht, wakker om 7u15, maar volledig uitgerust. Phil zette de koffie, toen die klaar was ging hij een douche nemen. Ondertussen was Fie ook al vanonder het donsdeken tevoorschijn gekomen, na de douche konden we ontbijten. Phils dochter liet weten dat ze moest werken en of het zou passen dat haar man, Tom en Cash, Phil zijn kleinzoon eens zouden mogen afkomen. Geen enkel probleem, ze zouden er rond 11u zijn. Zo vertrokken we reeds om 9u30 richting het centrum waar, volgens Fie, de rommelmarkt zou doorgaan. Ze had gezien dat het op de Koninklijke Baan was, maar in De Haan zijn er zo twee. Het zeepreventorium had ze over het hoofd gezien, eens we dat wisten gingen we er recht naartoe. 3€ ingang betaalden we voor ons beiden en het was de moeite, een rommelmarkt met maar enkele beroeps, de rest waren allemaal lokale mensen die hun waar te koop stelden. Phil kocht enkel een drietal bladen met oude foto’s van Tiny Cot, Kemmel en Ieper, normaal €15 kreeg hij voor €9. We haastten ons om rond te zijn, zodat we al buiten waren tegen dat die kleine gast van bijna 4jaar eraan kwam. Amper 5 minuten later kwamen ze er aan en we besloten om een wandeling op het strand te maken. Het was bijna middaguur toen we aan het centrum kwamen en besloten iets te gaan drinken. De “O Coin” sprak ons meest aan, Fie, Tom en Phil namen een Karmeliet van het vat en Cash dronk een plat water en at een zakje chips. Na nog een korte wandeling, kwamen we aan de auto, Tom voerde ons terug naar de camping en reed dan terug naar huis. Wij moesten tegen 15u weg uit de camping en gingen nog eens naar het Belgisch militair kerkhof in Oeren gaan kijken. Fie bereidde nog eerst ons middagmaal, kruidenhamburger, aardappelen (dewelke Phil schilde), tomaten en erwtjes. Ondertussen genoten we nog van een aperitiefje. Na de vaat begonnen we ons dan maar klaar te maken voor vertrek, wat dan tenslotte lukte nog 10 min. voor tijd. 52,5Km. verder kwamen we op onze bestemming, maar alweer niet op aangename wegen, gelukkig hadden we bijna geen tegenliggers. Op de Belgische militaire begraafplaats in Oeren liggen er 21 gesneuvelden van het 5e Linieregiment, de eenheid waar Phil zijn legerdienst volbracht. Jammer genoeg heeft, achteraf gezien, Phil één over het hoofd gezien, we moeten dus ooit terug. Phil plaatste er bij een zestal een houten kruisje met poppy. De weg naar huis verliep rustig via gewone wegen, enkel rond Diksmuide was het een beetje omrijden. Iets na 17u reden we onze Mobil II voor en konden de volgende plannen beginnen.
Kilometerstand 45.247Km., Trip 191.2Km., Verbruik 10,1L., Reistijd 3u30

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017