BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  23 – 25 september

Fie moest haar verlofdagen opgebruiken, we besloten van een verlengd weekend te nemen dicht bij de deur en kozen als uitvalsbasis Ieper. Van daaruit zijn er mooie wandelingen te maken en ze beloofden mooi nazomerweer. We nodigden Fie haar moeder en stiefvader uit op zondag voor een kleine BBQ.

Zaterdag 23 september: Iedere zaterdag bijna hetzelfde scenario, Fie thuis, Phil in het kapsalon. Omstreeks 12u30 deed Phil Fie’s haar, aten we vlug een boterham en vertrokken tegen 13u15 met 44.640Km op de teller voor een 35Km naar Ieper. We hadden een plaats op de camping geboekt. Bij onze aankomst zagen we dat die volledig in de hoek was, daar stonden we niet graag. Ze beloofden zon en daar gingen we er zeker geen hebben. We stelden ons op de plaats, maar gingen eerst boodschappen doen. We startten toch eerst nog eens in de kringloopwinkel, om nadien eens te gaan kijken in de Aldi. Tenslotte gingen we toch onze inkopen doen in de Carrefour in het centrum. Op de terugweg gingen we onze dorst lessen op het terras van de Ypra. We kregen na een tijdje gezelschap van een viertal koppels die blijkbaar waren gaan fietsen, een plezante bende. Terug op de camping besloten we naar de receptie te gaan om een andere plaats te vragen, maar de mooie plaats 19 was juist verhuurd voor 1 nacht, de zondagmorgen konden we verhuizen van het moment die mensen vertrokken. We stelden onze Mobil II vlak en sloten de stroom aan, we stelden ook de zetels buiten, maar het was bijna aankomst van het WK wielrennen in Bergen (N). De Nederlanders hadden de hoofdrol en wonnen nog ook. Toen de koers gedaan was, was het al te laat en te fris om nog buiten te zitten. Phil ruimde dan maar de zetels terug op. Na een aperitiefje bereidde Fie onze spaghetti en nadat we de vaat samen hadden gedaan, was het rustig ten huize van. Nog wat tv kijken en tegen 22u30 gaan slapen.
Zondag 24 september: Ondanks dat er twee fuiven waren dicht bij de camping, hadden wij er geen last van gehad. We sliepen aan een stuk door tot 7u45. Phil zette de koffie waarbij we dan een paar boterkoeken als ontbijt aten. We hadden geluk, de mensen op plaats 19 vertrokken vroeg, om 8u30 stonden we al op hun plaats. Onze gasten zouden maar rond 11u aankomen, zo besloten we om nog een wandeling te maken en vertrokken om 9u. We waren op tijd terug, een kwartier later ging Fie tot aan de slagbomen om haar moeder en stiefvader binnen te laten. Het was zalig om nog eens te kunnen aperitieven in de zon, met momenten zelfs iets te warm. Met wat hapjes en wat kippenboutjes die Phil bakte op de BBQ, genoten we van een glaasje Vonkelwijn. Als hoofdgerecht waren het brazades van lam en rund, krielaardappelen sla en tomaat. Een lekker glaasje Zuid Afrikaanse wijn vervolledigde het menu. De vaat namen Fie en haar moeder voor hun rekening. Nadien vertrokken we samen naar het centrum op zoek naar een plaatsje om een koffie te drinken. We moesten de markt volledig over om tenslotte een plaatje te vinden op het Vandenpeereboomplein in “Ieperaet”. Kort nadien stond er een gewone, een Irish en een Italian Coffee en nog een St Bernardus Triple op onze tafel. Na deze slenterden we terug naar de camping. Omstreeks 18u reden onze gasten terug richting Jabbeke, wij bleven nog een tijdje aan onze Mobil II genieten van de zon. Tegen 18u45 vertrokken we dan naar de Menenpoort om daar op tijd te zijn en zo onze vaste stek in te nemen, maar we kwamen juist te laat. We hadden wel nog een mooi plaatsje achter de ketting. Net voor de ceremonie begon, kwam er achter ons een bejaarde dame met een rollator staan, Fie bood deze zijn plaats aan. De karige dame van 92 en haar echtgenoot uit Hasselt waren ons heel dankbaar. Na het gebeuren bedankten ze ons van harte en waren tevreden met wat ze gezien hadden. Het was al donker toen wij terug naar de camping wandelden. Er restte ons niets meer dan wat tv kijken en nog een kleinigheid knabbelen. We gingen tegen 22u30 slapen.
Maandag 25 september: Fie had een dag verlof, zo hadden we nog een volledige dag voor onszelf. Phil stond op rond 7u15 en zorgde voor de koffie. Toen Fie vanonder het donsdeken kwam, namen we ons ontbijt. Tegen 9u15 vertrokken we naar het “
Bedford House Cemetery ” Na een fikse wandeling kwamen we aan het wondermooie kerkhof. Phil zag op Google Maps dat er voor de terugweg iets beter was dan de drukke weg.

 Via een smalle weg kwamen we aan het pad dat langs het kanaal Komen-Ieper loopt, dit volgden we tot aan het centrum, via de markt naar de Menenpoort, waar we op het terras van Ypra een Picon Maison gingen nuttigen. Terug aan onze Mobil II dronken we nog een glaasje Vonkelwijn met een hapje. Phil bakte nog een steak op de BBQ die we samen met de resten sla, tomaat en aardappelen van de dag voordien opaten. Samen deden we nog de vaat. De rest van de namiddag was het chillen en genieten van de omgeving. In een T3 waren om 18u 3 mannen zich aan het klaarmaken voor de Last Post, de één had zelfs een traditioneel pak aan van de Engelsen, een rode vest met veel goud afgewerkt en een Kapiteinshoed. Omstreeks 7u vertrokken we huiswaarts. Na een ritje van een kleine 40min reden we onze straat binnen, maar er was nergens plaats. We parkeerden onze Mobil II dan maar een straat verder en wachtten tot er plaats kwam. Zo was het reeds 22u toen we die op zijn vertrouwde plaats konden zetten.

Kilometerstand 44.714Km., Trip 73,7Km., Verbruik 10,9L., Reistijd 1u19.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017