BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  31 december 2016 - 03 januari 2017

De traditie werd verbroken, voor het eerst in jaren blijven we voor oud naar nieuw in België. De reden, Fie kan door een slechte knie niet teveel wandelen en zeker al niet wandelingen met veel hoogteverschillen. Zo kwamen we tenslotte uit in Ieper, op 600m wandelen waren we in het centrum, veel korter zou het nergens lukken. Phil stuurde een mail naar de camping om zeker te zijn van onze plaats en we kregen, zoals we gevraagd hadden, plaats 3 toegewezen.

Zaterdag 31 december 2016: Na onze vaste werken op zaterdagvoormiddag, konden we na een korte maaltijd vertrekken richting Ieper. Het was net na 13u toen we wegreden met 35.824Km. op de teller. Ons oudejaarsavondmenu moesten we nog gaan zoeken, Fie had wel een buche en een brood bij een collega besteld. Zijn ouders hebben er een bakkerij naast de Delhaize winkel langs de Meenseweg. Voor de rest van onze inkopen reden we naar de Spar-winkel. Fie kwam terug met een bakje oesters, kwartel filets en nog veel meer lekkers. Eens aan de cp hadden we problemen, de computer om in te boeken werkte niet. Dan maar de verantwoordelijke bellen. Na een tiental min was hij er en liet ons binnen rijden. Er stonden vier campers, met wij erbij maakte dit vijf. We bleven nog een uurtje ter plaatse, het probleem was niet opgelost, onmogelijk om te betalen dus. De verantwoordelijke kwam ons wel nog een magnetische kaart geven, zodat we in noodgevallen wel buiten konden rijden. We konden nadien eindelijk vertrekken voor onze laatste wandeling van het jaar. Deze werd bepaald door de ligging van ons “stamcafé” Klein Rijsel. Fie dronk er een picon en Phil een Karmeliet. Terug aan de cp en in onze goed verwarmde Mobil II begonnen we met een glaasje Prosecco en een toast met foie gras, als voorgerecht opende Phil de oesters en het hoofdgerecht was tagliatelli, jonge groene asperges en kwartelfilet op een spiesje, een echte feestmaaltijd. We spoelden dit door met een glaasje lekkere wijn, een Mistral van Domaine La Gontarde. We sloten  onze oudejaarsmaaltijd af met de aangekochte, overheerlijke buche. De vaat deden we samen, keken nog wat tv en gingen tegen middernacht al slapen.
Zondag 01 januari: Toen we gingen slapen werd er veel vuurwerk afgeschoten en dit duurde nog een hele tijd volgens Fie, Phil daarentegen sliep door alles heen. Het was 9u. toen we opstonden. Nu op alle berichten en mails de wensen beantwoorden, terwijl we volledig wakker werden met een verse kop koffie. Tegen 11u. vertrokken we dan op ons tweede wandeling richting grote markt. Indien de Ypra Burger open zou zijn, gingen we daar ons middagmaal gaan nemen. Toen we de markt opwandelden, zagen we direct dat we voor een gesloten deur zouden staan. We besloten dan maar om op onze stappen terug te keren en bij Ypra aan de Menenpoort een picon te gaan drinken als aperitief. We hadden onze tijd, we waren om 14u terug op de cp waar we nog een aperitiefje dronken, terwijl Fie onze spaghetti klaarmaakte. Samen de vaat, naar de cyclocross van Baal kijken en na 16u terug op wandel. Ons stamcafé was gesloten, maar op de kerstmarkt, die nu wel open was, dronken we een appeljenever. Op de terugweg naar de cp kreeg Fie het heel moeilijk met haar knie en moesten we het heel rustig aan doen. Phil probeerde nog wat aan deze tekst te werken, maar het lukte niet goed. Echt honger hadden we niet meer, we aten gewoon de rest van onze buche op en waren voldaan. We keken nog naar een film met Nanny McFee en gingen daarna slapen. Er was nu en dan al wat regen gevallen, maar moe als we waren, stoorde dit ons niet echt.
Maandag 02 januari: We hoorden nu en dan wat regen, maar sliepen toch tot 9u. Een verse kop koffie, een spiegeleitje en een lekker sneetje brood, dit was ons ontbijt. Terwijl Fie de vaat deed, ging Phil het toilet ledigen en ons glas en vuilzak naar de gepaste containers brengen. We hadden nog wat nodig om onze magen te vullen, dit vonden we terug in de winkel Spar waar Fie zaterdag onze inkopen ging doen. We kwamen terug met schnitzel,  blik erwten en verse pistolets, wanneer we deze zouden opeten gingen we nog wel zien. Net toen we terug aan de camping kwamen, reed de verantwoordelijke weg, gelukkig had hij ons nog gezien en konden we afrekenen voor ons verblijf.
Tegen 12u30 vertrokken we dan naar het centrum, maar wel niet zonder langs ons stamcafé te gaan. Halverwege kreeg Phil een mail vanuit de milshop dat Phil er enkel vandaag, maandag, terecht kon. Daarmee veranderde ons reglement een beetje. In plaats van na het aperitief een hamburger te gaan eten, vertrok Phil te voet naar de Kazerne op de Kemmelsesteenweg. Fie ging ondertussen richting markt om eens bij de apotheek te gaan vragen voor een knielap in de hoop dat het beter zou gaan om te wandelen. Bij Phil duurde het iets langer dan voorzien, Zo kwam het dat Fie reeds terug op weg was naar de cp toen Phil buiten kwam uit te kazerne. We kwamen op het zelfde moment aan bij onze Mobil II. We dronken er nog een aperitiefje en aten onze pistolets met charcuterie en warme soep als middagmaal omstreeks 15u. We vulden de vroege namiddag met de film “Annie” en toen het donker werd, besloten we om de rest van de avond binnen te blijven in de hoop dat Fie haar knie morgen iets meer hersteld zal zijn. Echt honger hadden we niet en in noodgevallen hadden we wel nog het een en ander liggen. Met wat lezen en tv kijken, vulden we de avond en onze magen met een borrelnootje. Het was toch alweer 23u voorbij toen we gingen slapen.
Dinsdag 03 januari: Terug genieten van een goeie nachtrust en wakker iets na 8u. We aten als ontbijt de laatste pannenkoeken op met een hete kop koffie. We namen al onze tijd om dan tenslotte omstreeks 11u45 naar Ypra aan de Menenpoort onze picon te gaan drinken. Van daaruit gingen we onze burger gaan eten bij Ypres Burgers. We kozen alle twee voor een dubbele Poppyburger, enorm om binnen te spelen, maar deze keer namen we er geen frieten bij en dit was juist gepast. Fie had met haar knielap blijkbaar iets minder last om te wandelen. Na ons laat middagmaal trokken we rustig naar de cp. Fie genoot nog een tijdje van een siësta. Tegen 15u30 begon Phil dan maar ons vertrek voor te bereiden, de buitenverduistering wat afdrogen en wegstoppen, toilet gaan ledigen, stroomdraad ontkoppelen en op zijn plaats zetten, keggen wegstoppen en onze vuilzak wegdoen. Fie had ondertussen binnen nog enkele dingen in orde gebracht, zo konden we omstreeks 16u30 vertrekken. Na een goeie 30min. reden we Stasegem binnen, ons plaatsje was vrij. We konden beginnen met de volgende uitstap te plannen.
Kilometerstand 35.897Km., Trip 72,7Km., Verbruik 12,5L., reistijd 1u20.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017