BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  18 – 20 februari

Na het WK veldrijden moest Fie op woensdag onder het mes, alle toch een kijkoperatie aan de knie ondergaan. Na de verplichte rust en nog een familiebezoek konden we er nog eens op uit. Best niet te ver en waar het zeker al niet te ver wandelen was. Onze keuze viel op Langemark-Poelkapelle, daar was het niet ver naar het warenhuis, family pizza en de kantine van de sporthal.

Zaterdag 18 februari: Na een klein middagmaal konden we iets voor 13u vertrekken voor een goeie 40Km. Op de teller stonden er reeds 36.553. Een goed half uur later waren we ter plaatse, we hadden keuze te over en waren er heer en meester. We reden tot op de verste plaats, plaats 1, daar zagen we nog alles wat bewoog op en rond het voetbalveld. Nadat we alles hadden klaargezet om 2 dagen vast te staan, trokken we naar de kantine. Het was de bedoeling om te kunnen afrekenen, maar de persoon was niet aanwezig. Zo dronken we elk een Cornet, een lekker blond biertje. We hadden in de kantine een folder zien hangen dat er een rommelmarkt was in de oude sporthal, wij daarheen. Phil kreeg er voor de eerste maal in zijn leven korting voor de ingang, 50c korting voor de 60-plussers ;-). Er waren twee zalen, maar we hadden dit in eerste instantie niet gezien, gelukkig zagen we de tweede toen we gingen vertrekken. In de laatste vond Phil een klaroen van het “Western Australian University Regiment” en Fie een klein maar prachtig schilderijtje voor amper €3. Blij met onze aankopen trokken we naar de Carrefour voor onze verdere aankopen. Wat charcuterie, een fles wijn, Karmeliet en de smeerkaas die Phil graag bij zijn ontbijt smeert. Aan het vlees stond blijkbaar een vakantiejob, we bestelden bvb een schel paté van 1.5cm en kregen er een van ongeveer het dubbele, we zagen het niet zitten om er een discussie van te maken, we konden er enkel om lachen. Het was reeds 16u40 toen we terug op de cp aankwamen, nadat ons vlees in de koelkast was gestopt, gingen we terug naar de kantine om te gaan afrekenen. Nu was de verantwoordelijke voor de sporthal wel aanwezig en konden we de €24 betalen en waren we gerust tot maandag morgen. We bestelden ons nog iets, Phil een gewoon pintje en Fie en tönissteiner orange. Net voor het donker waren we terug in onze Mobil II waar we nog een aperitiefje dronken met enkel hapjes. Fie maakte onze spaghetti klaar en we deden samen de vaat. Nog wat tv kijken en vroeg gaan slapen. Fie omstreeks 9u30 en Phil een half uurtje later. Slaapwel.
Zondag 19 februari: We kenden een rustige nacht, maar ‘s morgens was het verdorie fris. Phil stapte snel uit bed om de verwarming op 3 te zetten en de waterverwarmer aan te leggen om dan terug onder het warme donsdeken te springen. Tegen dat het water kookte, was onze vakantiewoning ook al opgewarmd en kon de koffie gezet worden. Als deze klaar was, kwam Fie ook tevoorschijn. Na onze spiegeleitjes deden we samen de vaat en bleven nog wat niksen tot omstreeks 11u. Voor we vertrokken voor een korte wandeling, gingen we nog eerst in de kantine een picon van het huis drinken. Dit is een aanrader voor iedereen die liefhebber is. Gelukkig viel het met Fie haar knie mee en deden we terug een wandeling van 3Km, maar wel rustig aan. Zo kwamen we uit aan de Family Pizza, we hadden besloten daar ons middagmaal te gebruiken. Na nog een picon bestelden we alle twee varkensribbetjes. Iets later kwam de kleindochter van de baas ons vertellen dat er maar ribbetjes meer waren voor één persoon, Phil bestelden dan maar een Pizza Rolly (calzone) met een
Ploegsteert tripel, Fie nam een rode wijn. De ribbetjes waren deze keer een tegenvaller, blijkbaar was dit het laatste stuk dat ze nog ergens achterin de diepvries hadden gevonden en was het uitgedroogd. Phil was tevreden met het zijne. Voor amper €36 hadden we gegeten en trokken we, vooral Fie, niet echt voldaan, terug naar de cp. De rest van de dag was het rust, enkel een voorval met kleine gasten bracht nog wat leven in de brouwerij. Terwijl Fie wat op haar bed lag, hoorde Phil een bonk tegen de wand van Mobil II. Hij zag twee kleine gasten lopen, waarvan er één gewoon Phil stond uit te lachten en een show gaf. Toen ze tenslotte achter de hoek waren verdwenen ging Phil buiten en hoorde die twee nog praten. Hij ging stil tot aan de hoek waarachter ze verdwenen waren. Plots kwam de lacher terug en had Phil hem bij zijn lurven (mouw). Toen hij vroeg wat hij tegen de camper had geworpen, begon de showman te huilen. Er was geen deftig woord meer uit te halen, waarop Phil hem maar liet gaan. Terug binnen zei Fie dat hij zijn ouders was gaan halen, Phil ging terug naar buiten en inderdaad. Ze waren met een zestal vaders en iets meer kinderen. Na een korte uitleg vertrokken ze terug met de uitleg, het zijn kinderen… Bij donker sloten we terug alles af, dronken een aperitief en genoten van een licht avondmaal waarna Phil reeds het één en ander in orde bracht voor ons vertrek ’s morgens. Nadat we nog een film meenamen, gingen we slapen omstreeks 23u.
Maandag 20 februari: De wekker liep af om 6u30, we moesten geen koffie zetten, geen tijd. Terwijl Fie nog enkele dingen binnen in orde bracht verwijderde Phil de verduistering en de stroomdraad. We reden reeds om 6u55 de cp af richting Stasegem. Met het verkeer viel het nog mee, we reden onze Mobil II op zijn plaats om 7u35. Het ledigen ging vlot, Fie moest nog gaan werken, maar stak eerst een wasmachine in gang. Phil ledigde het toilet, droogde de verduistering zodat Mobil II tegen de avond terug in zijn startblokken stond.
Kilometerstand 36.643Km., Trip 80.5Km., Verbruik 11.6L., Reistijd 1u14.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017