BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 11 – 13 maart 2017

Een weekendje op stap, op zoek naar een rommelmarkt… Zeker naar Doornik waar iedere zondag op de parking van “Les Bastions” een grote rommelmarkt gaande is. Niet nodig om in die periode van het jaar een plaatsje te bespreken op camping l’Orient. En, ze beloofden nog een mooi weekend qua weersomstandigheden ook, dus plannen maken voor een eerste BBQ.

Zaterdag 11 maart: Na een klein middagmaal konden we iets na 13u vertrekken met 36.849Km. op de teller. 42 Km. verder stonden we aan de camping en zagen we dat de receptie maar enkele uren meer open is. Zo gingen we op zoek naar ons plaatsje 30, maar deze kant van de camping was afgesloten. Dan maar eens rond het eerste gedeelte rijden, er stonden opvallend veel Engelse caravans waarvan de “bewoners” ons maar raar aankeken, Later bleek dat alle Engelsen Roma waren. Door de vochtige ondergrond kozen we voor plaats 34, die zag er langs de ene kant droog uit. Maar schijn bedriegt, we reden ons direct vast. Fie zag dat er onder het gras twee verharde oprijvakken waren, maar we stonden er naast. Bij het achteruitrijden zaten we dus vast. Nadat Phil de groeven in de banden terug vrij had gemaakt en uit de garage de antislip platen achter de banden had gelegd, konden we ons vrij rijden. We parkeerden ons netjes op de verharde stroken, nu nog vlak zetten. Met één keg was het genoeg, maar terug pech, bij het oprijden brak deze gewoon in twee. Gewoon omdat ze half op zachte en half op harde grond stond. Nog de stroom aansluiten en we waren klaar. Naast ons stonden er ook Engelse met een jonge Franse bulldog die niet ophield met blaffen, daarom vertrokken we direct op boodschap naar de Delhaize winkel. We kochten er ons vlees en groenten voor de BBQ op zondag. Na de inkopen gingen we nog in de drankgelegenheid in het centrum een Karmeliet drinken. We gingen dan eerst terug naar de camping om ons vlees in de koelkast te steken en dachten van een beetje buiten van de zon te genieten. Toen viel het Phil in dat we de zetels niet mee hadden, enkel de stoelen. Terwijl we alles buiten zetten, bleef het hondje maar blaffen, vijftien minuten later was het nog juist hetzelfde. We ruimden dan maar alles terug op en gingen nog een korte wandeling doen naar de andere winkels van het centrum, om tenslotte nog een aperitiefje te gaan drinken in het ander aanwezige café. Nadat we terug op de camping waren ging Fie €32.20 betalen voor de twee volgende nachten. De rest van de dag was het genieten van om te beginnen ons aperitief met foie gras op toast, als avondmaal onze spaghetti, samen de vaat doen en wat tv kijken. Na al dit gingen we tegen 21u30 slapen.
Zondag 12 maart: Dag van de rommelmarkt, dus vroeg uit de veren, om 7u30. Een stevig ontbijt, zodat we er zeker tegen konden om tot na de middag te rommelen. Nog voor 8u30 vertrokken we naar de parking van “Les Bastions”. Op weg er naartoe hadden we reeds geen goed gevoel, veel te rustig. Ons gevoel werd bevestigd, geen rommelmarkt, enkel een enorm grote bouwkraan was er bezig. We vroegen het nog aan een voetganger, maar deze wist ook van niks en verwees ons naar het station, daar was er nog een grote parking. Anderhalve kilometer verder stonden we aan het station voor een lege parking. Dan hebben we de zoektocht maar gestaakt en verder gewandeld naar het centrum. Onderweg kwamen we aan de
Hendrik VIII Toren, een oude artillerietoren uit de 16de eeuw. Staat in de stellingen, maar er wordt al een tijdje niet aan gewerkt, jammer. We wandelden eens rond het centrum en zochten nog enkele straten op die we nog niet gezien hadden. Met de uitgelopen ochtendwandeling kwamen we terug aan onze Mobil II, het was al iets na 12u. Het was genieten van de rust, onze buren waren allemaal weg en het hondje hield zich ook kalm. Terwijl we een glaasje prosecco dronken met een toast met foie gras, zette Phil de BBQ klaar en zorgde Fie voor de groenten. Het was reeds 13u30 toen Phil het vlees op de rooster legde, zodat we na een vijftiental minuten konden genieten van onze eerste middagmaal in 2017in de zon. Samen deden we de vaat en genoten nog wat van de rust op de camping. Na 15u vertrokken we voor onze tweede wandeling van de dag. We dachten van eens rond de carrière de l’Orient te wandelen, maar na enkele honderden meters eindigde de weg. Daarom beslisten we eens langs de Schelde de andere kant op te wandelen tot aan het dorpje Vaulx, daar zagen we achter de kerk nog enkele ruïnes van een soort omwalling. Langs de overkant van de Schelde zijn er daar ook soortgelijke gebouwen, gaan we nog uitzoeken. We hadden een goeie 10Km. in de benen toen we terug aan de camping kwamen. Moe maar voldaan en zeker blij met de prestatie van Fie na de operatie van de meniscus. Toen was het reeds 17u30 en we besloten voor de rest van de avond het rustig aan te doen. Toen de zon achter de bomen was verdwenen, sloten we de deuren en vensters en stelden de verwarming op 3. Veel eten hadden we niet meer nodig enkel nog een borrelnootje voldeed. Eens het donker was, kwamen onze buren thuis, Phil ging nog de stroomdraad gaan opruimen, zodat we ’s morgens snel konden vertrekken. Om 22u30 gingen we slapen.
Maandag 13 maart: De wekker stond op 6u30, ons ontbijt kon wachten tot thuis. We reden onze staanplaats af om 7u., Fie ging nog de kapotte keg naar de container brengen. De rit naar huis verliep vlot zelfs zonder snelwegen. Om 7u40 parkeerden we onze Mobil II voor de deur. Fie kon haar klaarmaken voor haar werkdag, Phil maakte zich klaar om Mobil II een ferme wasbeurt te geven. Op naar volgende.
Kilometerstand 36928Km., Trip 79.4Km., Verbruik 10.4L., Reistijd 1u37.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017