BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  17 – 19 juni

Ze gaven mooi weer uit, dat zagen we wel zitten om terug wat te gaan fietsen en wandelen. Ver moet het niet zijn, onze keuze viel dan al snel op de cp in Langemark – Poelkapelle.

Zaterdag 17 juni: Phil moest iets langer werken, maar we moesten niet ver rijden, dus geen enkel probleem. Fie kuiste ons huisje en zorgde dat Mobil II geladen was en klaar stond voor vertrek. Zo konden we toch tegen 10 na 1 vertrekken met 39.606 Km op de teller. 7Km. meer dan bij de vorige melding, maar dit is nu de afstand heen en terug naar de keuring waarvoor onze Mobil II glansrijk slaagde. We dachten dat het er druk zou zijn, maar er stond maar 1 camper op nr 1, wij plaatsten ons op nr 8, de andere kant van het domein. Vlak zetten was niet nodig en de stroom, die was voor later. We gingen ons eerst aanmelden, maar de man van het onthaal was reeds vertrokken. De man achter de toog kon ons inschrijven, we dronken er ook nog iets op het terras. Toen vertrokken we naar de Aldi winkel en naar Renmans om ons vlees voor twee dagen BBQ aan te kopen wat we dan eerst in onze koelkast gingen stoppen. We besloten om direct terug te vertrekken richting Studentenfriedhof, het Duits militair kerkhof in Langemark – Poelkapelle.

We hoopten dat het bij dit bezoek volledig afgewerkt was en inderdaad, alles was tiptop in orde. telkens we een militair kerkhof bezoeken, worden we nog iedere keer stil bij de vraag “waarom”. Via nog een korte omweg kwamen we terug aan de cp en gingen nog iets fris drinken op het terras van de sporthal. Als onze dorst gelest was, dronken we een picon van het huis en die is heel lekker. Aan een tafeltje naast ons zaten drie ouderen die door de picon tegen ons begonnen te babbelen. Van het een kwam het ander, tenslotte kwam het gesprek, door het kerkhofbezoek, uit op het leger. De heer had zijn dienst in 1964 gedaan bij 4L in Werl. Tijdens het gesprek bleek zijn geheugen nog optimaal te zijn, hij wist ook te vertellen dat hij nog veel foto’s en documentatie had. Phil zei dat hij dat allemaal moest digitaliseren, maar hij had geen computer. Zo spraken we af om de dag nadien al zijn foto’s te gaan halen zodat Phil het voor hem kon doen. Van die mensen hoorden we ook dat er een kleine 5Km. verder in Bikschote rommelmarkt was, wij hadden direct een doel op zondag. Dan was het tijd voor ons avondmaal. Terwijl Fie de aardappelen en de sla klaarmaakte bakte Phil de brochettes, merguese en kippenbillen op de BBQ. Dit alles ging vlot binnen met een glaasje rosé. De vaat deden we samen. We koelden ons nadien af tot het buiten toch iets te fris werd. Kort daarop zaten we in ons kaf.
Zondag 18 juni: Het was een rustige maar warme nacht, Fie had het wat lastiger dan Phil. Phil was wakker iets na 7u. Toen de koffie klaar was, volgde Fie, maar die was nog niet uitgeslapen J. Na ons ontbijt maakten we ons klaar om tegen 9u op de afspraak te zijn bij de mensen van op het terras. Die woonden op amper 600m van de cp, maar we gingen toch met de fiets. We werden direct goed ontvangen, het gaf ons het gevoel dat we die mensen al jaren kenden. Phil kreeg een uitleg die niemand kon verbeteren en ook een zak vol materiaal om in te scannen. Lucien wist ook te vertellen, dat hij nog niet lang geleden zijn grootvader had terug gevonden op een militair kerkhof in Nederland. Die was, na krijgsgevangene te zijn geweest, overleden tijdens de terugkomst naar België. Nadat we de foto’s en papieren naar onze Mobil II hadden gebracht vertrokken we naar de rommelmarkt. Er was al veel volk op de been, Fie kocht er een klein antiek kadertje, Phil vond enkele oorlogsfilms die hij nog niet had. We droegen dan eerst onze aankopen terug naar de cp en vertrokken direct terug om onze volgende fietstocht aan te vangen. Phil had enkele knooppunten uitgezocht, maar door de warmte namen we op zeker moment een afslag om een tiental kilometer minder te rijden. Het was een mooi ritje geweest, maar we moesten toch nog wat vocht opnemen en dat deden we terug op het terras van de sporthal. We hadden een klein hongertje en bestelde dan ook een mix bordje hapjes. Zo konden we er terug tegen en besloten om nog eens een wandeling te maken tot aan het monument van Wales. Toen deze gedaan was, hadden we een redelijke dag achter de rug qua beweging, 30Km. fietsen en nog eens 17Km. wandelen. We besloten om te gaan eten bij Family Pizza, maar zonder een picon konden we toch niet vertrekken. Deze keer hadden we geen plaats op het terras, zo bleven we niet lang en gingen dan maar eten. We aten beiden een Pizza Rolly en dronken een fles wijn. Het was bijna 9u. toen we terug aan Mobil II waren. Nog een tijdje buiten genieten en omstreeks 22u. ruimden we buiten alles op en namen ook de buiten verduistering van de cabine weg. Zo konden we ’s morgens zonder veel werk vertrekken.
Maandag 19 juni: De wekker liep af om 6u30, vroeg voor een maandag, maar Fie moest werken. Tegen 7u vertrokken we richting Stasegem. Het verkeer verliep, ondanks de drukte, vlot en net een half uur later parkeerden we Mobil II voor de deur. Het weekend zat er op, maar we kijken al uit naar de volgende uitstap.
Kilometerstand 39.685Km., Trip 79Km., Verbruik 11.7L., Reistijd 10u5.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017