BELGIň 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      BelgiŽ

      Frankrijk
      ItaliŽ
      Nederland

      Zwitserland

      TsjechiŽ
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 14 Ė 15 oktober

Al een tijdje nodigt een legermakker ons uit naar Geraardsbergen om samen eens gezellig een pint te drinken. Op de laatste reŁnie vroeg Martin naar twee baretten van het 5e Linie. Dit weekend gingen we dit eens combineren. Phil belde naar  de camping de Gavers in Geraardsbergen, geen enkel probleem voor een plaatsje. Op donderdag had Phil Danny laten weten dat we een gratis pintje gingen drinken, maar het paste niet voor hem. Niet getreurd, het was zomer :-).

Zaterdag 14 oktober: We konden vertrekken omstreeks 12u50 met 45.255Km op de teller, 8 Km meer dan bij de vorige aankomst, er zat namelijk een bandenwissel tussen. Onze Mobil II had dus met het zomerse weekend voor de boeg reeds zijn wintersloffen aan. Een dik uur later stonden we op plaats 217 en had Fie Ä23 betaald tot we zondagavond wilden vertrekken. Met het mooie weer besloten we een wandeling rond de plas te doen. Het was genieten langs de Gavers en we deden er nog een klein stukje bij langs de Dender en kwamen zo aan 6,5Km. We bleven achteraf van de zon en een frisse pint genieten aan ons vakantiestekje. Het was 18u20 toen de zonnestralen onze stek niet meer konden bereiken door de bomen. Ondertussen was Fie al begonnen aan ons avondmaal en we besloten dan maar binnen te gaan voor ons aperitief. Na de spaghetti deden we samen de vaat en keken wat tv. Allebei moe van alle activiteiten zaten we onder de wol tegen 9u30.
Zondag 15 Oktober: Phil was uit de veren tegen 7u na een heel rustige nacht. We waren wel nog wakker geworden om middernacht, Phil was vergeten de verwarming af te leggen. Nadat de koffie klaar was en we hadden ontbeten, vertrokken we om 9u20 naar het centrum van Geraardsbergen. Volgens Google Maps was het 4,8Km tot aan het huis van Martin en Jaak. We hadden een wondermooie wandeling langs de Dender, ware het niet van de vele onbeleefde fietsers die ons soms bijna van het jaagpad drumden. Bij ons vertrek hadden we ons nog iets warmer gekleed, halverwege mochten de trui en de vest in de rugzak. Om 11u15 waren we op onze bestemming, waar we de baretten moesten afgeven. Jaak was pas geopereerd van cataract en moest het rustig aan doen, Martin gelukkig niet. Met een koele ďDe PoesĒ in onze hand, hadden we een gezellige babbel en vertrokken er met een goed gevoel omstreeks 11u55. Door het lekker biertje moest Fie kort na ons vertrek naar het toilet, daarom trokken we richting kerk. Eens we daar aankwamen, zagen we dat er een rommelmarkt was, jammer genoeg waren er al velen aan het opruimen. We stormden nog eens tussen de standjes en placeerden ons dan maar op het terras van ĒDe GidonĒ. Enkel daar vonden we een leeg tafeltje in de zon. Geraardsbergen is nog altijd een trekpleister voor vele wielertoeristen die na hun rit toch de verbrande calorieŽn terug moeten aanvullen.  Fie dronk een Koningske en Phil een Stella. Eens we onze oriŽntatie terug hadden, vertrokken we via gewone wegen terug naar de camping. Het was al 14u en na een goeie 12Km wandelen, bereikten we onze stek. Phil plaatste direct de stoelen en tafel buiten, terwijl Fie de aardappelen schilde. We plaatsten 2 party grills buiten, zodat we niet in onze warme Mobil II moesten koken. Toen de aardappelschijven gekookt waren, lieten we ze wat afkoelen om later te bakken, ondertussen dronken we nog een glaasje prosecco. Phil grilde de witte pens en de rundbrazades, Fie bakte de aardappelen. Deze met sla en tomaat vervolledigden ons middagmaal. Na de vaat volgde de siŽsta waarna Phil nog vlug de ramen en binnenkant van de deuren kuiste. We ruimden alles rustig op en vertrokken huiswaarts om 18u. Onderweg hadden we niet veel verkeer, we sloegen in Oudenaarde af om onderweg in Vichte nog te gaan tanken. Iets na 19u15 parkeerden we Mobil II op zijn vaste stek.
Kilometerstand 45.371Km., Trip 115Km., Verbruik 10,1L., Reistijd 2u30

Foto's


 

© Phil en Fie 20/12/2017