BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 01 – 05 juni

Ieder jaar is er binnen de vereniging van het vijfde Linieregiment een algemene vergadering voorzien. Tot in 2015 was deze ieder jaar op een andere locatie, maar de laatste twee jaar gaat deze door in het kwartier Lt-Generaal Piron, de kazerne van het Bataljon Bevrijding-5de Linie. Fie moest enkel vrijdag een dag verlof nemen, Phil moest twee dagen zijn kapsalon sluiten. Alle voorbereidingen werden tegen woensdagavond gedaan, zo konden we op donderdagavond direct na ons werk vertrekken.

Donderdag 1 juni: Tegen 18u konden we vertrekken met 39. 160Km. op de teller, hadden we 161Km te rijden. We moesten wel nog gaan tanken, wat maar een kleine omweg was. In Waregem reden we op de snelweg en konden goed doorrijden tot in Kruibeke, daar was het vertraagd verkeer. Hoe dichter bij de tunnel, hoe trager we vooruitkwamen, maar van echte stilstand was er geen sprake. Iets na 20u reden we de cp aan de jachthaven op, er stonden er maar een zestal en dezelfde hoek van het jaar voordien was nog vrij.

Het was wat moeilijk om er achteruit in te rijden en als er zich dan nog specialisten van 80 jaar komen moeien is het dik in orde. Gelukkig lette Phil goed op of ze deden hem tegen een verlichtingspaal rijden. De rest verliep vlot, nog stroom aansluiten en op de keggen rijden. Fie begon direct aan ons avondmaal, de lekkere spaghetti. Samen deden we nog de vaat en dan was het rustig in onze Mobil II. Nog wat tv kijken en tegen 23u gaan slapen.
Vrijdag 02 juni: De wekker stond op 7u. Phil De Saert kwam ons omstreeks 8u30 halen om naar de kazerne te rijden. Koffie en een paar sneden brood vormden ons ontbijt. We waren nog maar net klaar toen Phil er was, hij had ook niet veel verkeer gehad en was zo ook iets vroeger dan afgesproken. Na nog een kop koffie vertrokken we naar de kazerne en kwamen daar dan ook als eerste aan, maar de bar was al open, we kregen direct een koffie aangeboden. Om 10 uur begon de eerste algemene vergadering, deze van de vriendenkring Bevrijding – Vijfde Linie. Door enkele hevige discussies liep deze wat uit en moest de vergadering van het Vijfde iets later beginnen. Daar verliep alle vlot en konden we op tijd vertrekken naar Villa Astrid voor de Walking Diner. Na een biertje of wijntje kregen we van soep tot dessert allerhande lekkers aangeboden, zo lekker dat we weer als laatsten de zaal verliepen, Het was toen 17u. We konden meegaan met Alfonsine en Hugo tot aan het station, het laatste stuk tot aan de cp deden we te voet en dat deed deugd. Heel de dag eten en drinken en vooral heel de dag op een stoel zitten. Eens in onze Mobil II veranderden we snel van kledij, zodat we ons wat konden ontspannen. Na een korte rust in onze zeteltjes buiten, gingen we nog een korte wandeling langs de vaart doen, zo hadden we toch iets in de benen. Na al het eten en drinken hadden we niks meer nodig, we keken nog wat tv en gingen slapen omstreeks 22u. we waren moe.
Zaterdag 03 juni: Geen goeie nacht voor Phil, niks dan hoestbuien om dan tegen de ochtend toch nog wat kunnen slapen. Om 7u30 was hij toch koffie aan het zetten, toen die klaar was, kwam Fie ook piepen. Na ons ontbijt maakten we ons klaar om naar h
et centrum te vertrekken, op zaterdag morgen is er namelijk de gewone wekelijkse markt. Wat we niet wisten dat er in Leopoldsburg het volledige weekend activiteiten waren. Er was braderij en na de middag ook nog een soort stratenloop en kunstmarkt. Toen we de markt verkend hadden gingen we een kip aan het spit kopen met gebakken aardappelen. Met deze aankopen trokken we naar de cp. Fie ging nog binnen bij Prik en Tik om een fles William Lawson te kopen, Phil ging met kip en toebehoren door naar de cp. De fles kostte een drietal euro meer dan bij ons in de warenhuizen. Onze kip aten we na een aperitief op met wat tomaten. Fie nam de vaat voor haar rekening. Na een korte rustpauze vertrokken we terug naar het centrum. We besloten om nog eens de kringloopwinkel binnen te gaan. Fie zei dat ze aan het uitkijken was naar glazen en koffietassen van het Vijfde Linie, maar Phil was haar voor en ontdekte een mok met nog de oude leuze er op. In plaats van Versagen Niet Verslagen Nooit staat er op Niet Versagen – Nooit Verslagen. Deze mok kochten we voor de ronde som van 75 eurocent. Toen we de winkel hadden verlaten en richting centrum wandelden, zagen we Kolonel Van Hoeck aan een winkel staan. Na een korte babbel vertrokken we verder. De kunstmarkt was de moeite, wat zijn er toch veel mensen die iets uit niets kunnen maken. Na het markten, zochten we ons een plaatsje op een terras en we hadden tenslotte geluk. Fie dronk er een grote spuitwater en Phil hield het bij een Karmeliet. We wandelden nadien nog eens rond om zeker te zijn dat we niks waren vergeten, maar nee, we hadden goed opgelet. Het was alweer na 17u toen we terug op de cp waren. We haalden terug de stoelen uit om nog wat te genieten van de omgeving van de jachthaven. Toen we enkele druppels regen voelden, ruimden we alles op en gingen naar binnen. De rest was weer wat tv kijken, we gingen slapen om 23u, maar een uur nadien liep Phil weeral rond met lastig hoestje, net alsof er een draadje los zit in de keel. Na het een en ander te hebben geprobeerd, lukte het toch om terug de slaap te vatten. We hadden ook wat regen, terwijl Phil toch op was liet hij Mobil II iets lager op de keggen, zodat de regen langs voor afliep.
Zondag 04 juni: Terug stond de koffie al klaar voor 8u. Hopelijk was het de laatste nacht met hoestbuien. Na het ontbijt vertrokken we naar de rommelmarkt, maar deze keer met de fiets. Het was gelukkig terug mooi weer en we hadden vlug onze trui teveel aan. Fie kocht er vier mooie thee tassen voor amper 5 euro, iets verder kon Phil niet onderdoen en kocht 6 dvd’s voor 12 euro ipv 16 euro. Met deze inkopen trokken we rond de middag terug naar de cp, want het is niet aan te raden om grote ritten met de fiets te doen met een zak aan je stuur. We vertrokken direct terug op weg met de fiets eens gaan kijken naar de kazerne van de Verbroedering – Vijfde Linie, van daaruit reden we de schietstanden op, maar kwamen tenslotte terug uit aan de eerder genoemde kazerne. Na nog een korte omweg, reden we op weg naar ons middagmaal. We gingen eten bij de Lido waar we normaal kiezen voor het steppegras, maar nu wilden we het iets kleiner houden. Fie koos voor een slaatje met gefrituurde inktvisringen en scampi’s en Phil voor spek en scampi’s en spoelden dit door met een Karmeliet. Net voor onze aankomst was het een beetje beginnen druppelen, maar tijdens ons middagmaal was er een heuse regenbui. Volgens hetgeen we hoorden in de voormiddag was er later op de dag een oldtimer samenkomst met zoektocht. We gingen deze dan ook maar eens bezoeken en het was de moeite (zie foto’s). Ons dessert namen we nog bij “Le Prince Royal” we dronken er een koffie, maar genoten wel van een ijsje. Om deze nadien af te werken gingen we verder fietsen, maar moesten beiden een sanitaire stop maken. We reden nog eerst eens lange onze Mobil II om het nodige te lossen. Daarna waren we klaar voor de “forsing” van de dag. We reden voor 90% op militair grondgebied en volgden ook nog een tijdje een mountainbikeroute. Bij de terugkomst aan de cp hadden we 37,8Km gefietst en nog eens een 11,5Km wandelen, niet slecht dachten wij. Veel wind, maar wel zon, we zetten de zetels buiten en genoten nog een tijdje van de zonnestralen. Toen het frisser werd, trokken we naar binnen, Phil typte voor het slapen nog wat aan deze tekst, Fie keek nog wat tv en de passage rondom ons. Om 23u was alles stil en donker ten huize Phil & Fie.
Maandag 05 juni: Voor Phil was het zijn eerste nacht dat hij kon doorslapen, geen hoestbuien dus. Om 7u45 werd de koffie gezet. Toen die klaar was, kwam Fie ook vanonder haar donsdeken piepen. Brood waren we vergeten te kopen en zo moesten we de dag starten zonder ontbijt. We vertrokken daarom redelijk vroeg richting centrum om een te gaan kijken of er een winkel zou open zijn op pinkstermaandag. De Spar winkel was gesloten, maar de Delhaize was open. Wat BBQ vlees, sla en ontbijtkoeken vulden onze boodschappentas. De ontbijtkoeken kregen nogal rap hun bestemming en ze smaakten. Eens terug op de cp stopte Fie het vlees en groenten in de koelkast, terwijl Phil de fietsen klaar maakte voor vertrek. We vertrokken langs de vaart en volgden enkele knooppunten om zo een 20Km. te fietsen langs rustige wegen en na een dik uur terug aan onze Mobil II te staan. Met ‘s morgens bijna 9Km. wandelen en nadien de 20Km. fietsen was het sportieve gedeelte van de dag afgewerkt. Het was toen ook aperitieftijd, Phil bakte ondertussen een paar witte pensen met curry en een gewone witte pens als aperitiefhapje. Ondertussen schilde Fie wat aardappelen en kuiste de sla. De kippenspiesjes en –billen bakten ondertussen gaar, maar door de wind en een bijna lege gasfles duurde het iets langer. Gelukkig hebben we altijd reserve mee. Na ons middagmaal deden we samen de vaat en genoten nog van onze laatste uurtjes vakantie. Tegen 16u45 begonnen we ons klaar te maken voor vertrek en reden we de cp af om 17u05. Na een vlotte rit waren we twee uur nadien in Stasegem. Onze vijfdaagse uitstap zat er op, een plezant sportieve en zonnige vakantie, zo mogen er nog meer komen.
Kilometerstand 39.491Km., Trip 331.4Km., Verbruik 9,9L., Reistijd 4u28

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017