BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum : 30 september – 2 oktober

Phil had op maandag 02/10 een vergadering in het bataljon Bevrijding - 5Linie met de raad van bestuur van de vereniging 5e linie. Fie moest nog enkele verlofdagen opnemen en nam er deze maandag bij.

Zaterdag 30 september: We konden terug redelijk vroeg vertrekken met 44.714Km. op de teller en 161Km te gaan. Naar de camperplaats aan de jachthaven in Leopoldsburg. Ondanks dat het weekend was, hadden we rond Antwerpen toch file, hoe ze dit ooit gaan oplossen… Er stonden een 8-tal campers. Het verhoogde stuk waar we in de zomer al een paar maal hadden gestaan, stond nu terug vol met boten waar werk aan was. Wij hadden geluk en konden op plaats 9 staan, de eerste plaats na de boten, maar ook op een betonstuk. Onderweg kregen we nu en dan een regenbui te verwerken. Zo moesten we ook nog een beetje afwachten om onze eerste wandeling aan te vangen. De eerste stop was in de kringloopwinkel in de hoop terug iets te vinden van Phil zijn Eenheid, maar deze keer was het niks. Toen we buiten kwamen stond er een karton met een paar gamellen en een waskom van het ABL. We dachten dat het er nog zou staan bij onze terugkeer en wandelden naar het centrum. We gingen op zoek naar een winkeltje van militair materiaal, we hadden er al veel van gehoord, maar nog niet gevonden, nu hadden we meer geluk, maar het was gesloten. We kregen dorst en gingen die lessen in “Au Prince Royal” en bestelden er ons alle twee een soldaat biertje. Bij de terugkeer was jammer genoeg de volledige doos aan de kringloopwinkel reeds verdwenen. Omstreeks 18u waren we terug in onze Mobil II, Fie begon direct aan ons avondeten. Terwijl het water voor de spaghetti op stond, dronken we nog een glaasje Vonkelwijn. Achteraf deden we samen de vaat en genoten de rest van de avond van de rust. Er kwam enkel nog een Engelse camper naast ons staan, waarvan achteraf bleek dat ze ook een boot hadden liggen in de haven, maar we waren wel ons zijzicht kwijt. We gingen vroeg slapen om wat slaap in te halen.
Zondag 01 oktober: Het was een rustige nacht, maar Phil had veel last van pijn in de schouders en dat hield hem na de eerste slaap lang wakker. Om dan tenslotte nog tegen de ochtend in slaap te vallen, maar toch wakker te schieten om 7u45. Koffie zetten, Fie opstaan, ontbijten en klaarmaken om naar de rommelmarkt te vertrekken. We konden reeds om 9u10 vertrekken, het was genieten in de ochtendzon, na een korte wandeling kwamen we aan de markt. Er waren iets minder kramen aanwezig, waarschijnlijk door het voorspelde slechte weer. Maar de zon bleef schijnen. Phil kon voor 50 cent een sleutelhanger op de kop tikken van de Bevrijding-5e Linie en was er gelukkig mee
J. Toen we rond waren, besloten we om eens de tijd te meten om tot aan de kazerne te wandelen, de starttijd werd opgenomen, maar de aankomst vergeten… We keerden terug langs de achterkant van het oude ziekenhuis en vroegere bakkerij van de militairen. Rechtover de bakkerij gingen we nog eens het kerkje binnen. In het centrum zochten we een terrasje op, maar bij “Don Gelato” konden we geen aperitief krijgen en trokken we verder. In de “Prestige Drinks Food Dance” hadden we meer geluk. We bestelden elk een Karmeliet en redden nog het leven van een hommel die een zelfmoordpoging onderging in Phil zijn glas. Het was reeds 13u toen we terug aan de jachthaven waren, we gingen voor het eerst, sinds we regelmatig in Leopoldsburg komen, nog iets drinken in “Taverne Drakar”. We werden heel vriendelijk bediend en dronken nog een Karmelietje. Dit was de reden dat we pas een uur later in onze Mobil II aankwamen. Op het menu stond vol au vent met puree, Phil schilde de aardappelen. Nadat ze gekookt waren, bereidde hij de puree. Fie nam na ons late middagmaal de vaat voor haar rekening. Na de vaat nam ze een siësta op haar bed. Phil probeerde ook wat te rusten, maar het lukte niet en keek wat naar de sport op tv. Twee uur later, goed 18u, vertrokken we nog eens op wandeling richting de Lido, blijkbaar waren ze daar in verlof. We wandelden via een straat verder terug, zo hadden we nog enkele meters meer op de teller die bij onze terugkomst op 12Km wees. Ons restte nog enkel wat te genieten van alles wat bewoog in en rond de haven en wat tv kijken. Het was toch al 23u toen we gingen slapen.
Maandag 02 oktober: Dag van de vergadering, terug wakker iets voor 8u. maar wel veel beter geslapen dan de eerste dag. We ontbeten en deden het heel rustig aan. Phil ledigde het toilet en ging met de PMD naar de vuilbakken, maar kon er niet binnen, blijkbaar was de code veranderd. We hadden sinds onze aankomst ook nog niemand gezien om te ontvangen, Fie ging naar het café om te vragen hoe we konden afrekenen. De havenmeester was blijkbaar in verlof, zo moesten we daar afrekenen en kregen ook de nieuwe code om aan de vuilbakken te geraken. Phil ruimde al de keggen op, wat werk gespaard voordat we huiswaarts rijden. We moesten om 11u30 in “Au Prince Royal” zijn om samen met enkelen van de Raad van Bestuur daar ons middagmaal te nemen. We vertrokken om 11u, we deden nog een kleine omweg en kwamen net op tijd aan. Na het aperitief konden we kiezen uit drie hoofdschotels. Fie nam de kippenschnitzel, Phil nam konijn. Dit alles slikten we door met een glaasje rode wijn, we beëindigden het middagmaal met een koffie. We konden met Jos Pille meerijden tot aan het bataljon, enkel Phil meldde zich aan, we konden op zoek naar een parkeerplaats. We waren om13u45 al ter plaatse, de vergadering begon om 14u. en was teneinde om 16u30. Wij besloten om te voet terug naar de cp te gaan, na een klein half uurtje waren we ter plaatse. In eerste instantie dachten we van pas om 19u te vertrekken om zo de files te vermijden, maar wachten duurt lang, we vertrokken reeds om 17u50. Eens we Antwerpen naderden, was het wat drukker op de weg, maar we stonden nooit stil en reden tegen 20u onze Mobil II op zijn parkeerplaats voor ons huisje.
Kilometerstand 45.041Km., Trip 327,3Km., Verbruik 10L., Reistijd 4u26.

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017