BELGIË 2017

Ieper Langemark-Poelkapelle Antwerpen Doornik Antwerpen Leopoldsburg
Doornik Zillebeke Leopoldsburg Ieper Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle
Wichelen Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Antwerpen Rotselaar Ieper
Leopoldsburg De Haan Geraardsbergen Turnhout Antwerpen  

Wie We Zijn

 

Onze Mobil

 

Onze Uitstappen

 

      België

      Frankrijk
      Italië
      Nederland

      Zwitserland

      Tsjechië
      Duitsland
      Denemarken
      Luxemburg
 
 

Links

 

Foto Album

 

Gastenboek

 

Home

 

Contact

 

Datum :  10 – 15 november

Humbeek – Turnhout – Antwerpen
11 november, wapenstilstand, overal zijn er herdenkingen aan de gesneuvelden van  beide wereldoorlogen. Wij gaan ieder jaar naar Humbeek, maar Fie had nog enkele dagen verlof staan, zo verlengden we onze uitstap tot 15 november, koningsdag in Antwerpen. We besloten ook de avond voordien te vertrekken en gingen deze keer op de gemengde parking staan aan het voetbalveld in Grimbergen.


Vrijdag 10 november: Tegen 17u hebben we alle twee gedaan met werken, Fie was voor Phil thuis en stak de laatste dingen in onze Mobil II, zo konden we reeds om 17u30 vertrekken. We moesten wel nog met onze Nissan naar de garage in Waregem. Van daaruit konden we dan 20min later onze weg naar Grimbergen aanvangen. Het verliep vlot tot Erpe-Mere daarna was er een ongeval op de ring van Brussel was het ook van dat en moesten we aanschuiven. Nadat we waren afgereden van de ring, waren we snel op grondgebied Grimbergen. Overal zagen we afgesloten wegen, gelukkig konden we net tot aan de parking rijden. We plaatsten ons gewoon in het midden, daar hadden we het beste gevoel. Het was nog druk op de parking, veel jonge mannen hadden net gedaan met hun match of voetbaltraining. We aten een broodmaaltijd en tegen 20u30 was de parking bijna leeg, wel kwamen er velen draaien doordat de weg daar eindigde. We gingen vroeg slapen en hadden een heel rustige nacht.
Zaterdag 11 november: De dag van de herdenking in Humbeek. Phil was wakker om 6u45 en zette de koffie. Na ons ontbijt maakten we ons klaar voor vertrek, het was maar 7Km rijden. We vertrokken om 8u20, onze GPS stuurde ons nog maar eens langs smalle wegen, maar we kwamen uit waar we moesten zijn. We parkeerden ons zo dicht mogelijk bij het monument. I
n het zaaltje net daarachter waren Marleen en Willy reeds aanwezig, kort daarop kwamen alle anderen van de vereniging ook toe. Tegen 10u gingen we naar de eucharistieviering, daar stonden onze twee vaandrigs vooraan tijdens de viering. Na deze was er een kort defilé terug naar het monument waar na de nodige speeches en bloemneerlegging, een receptie was. Na een paar glaasjes vertrokken we richting Turnhout, waar we op de Baalse Hei een plaatsje besproken hadden. Voor we de snelweg naar Antwerpen bereikten, stuurde onze baanbegeleider ons terug langs smalle wegen, maar het lukte. Op de ring was het terug een beetje aanschuiven, daar eens voorbij verliep het vlot. De weg die ons naar de camping leidde, was terug smal, we reden om 13u30 de camping op, waar Fie ons ging aanmelden. We moesten nog iets verder langs de weg rijden, daar was de wereld van ons. Zicht op een stuk land en ook geen enkel huis te zien, zalig. Nadat we wat bekomen waren, begon Fie aan ons laat middagmaal, spaghetti, de vaat deden we samen. Toen was de cross in Niel op tv. Onze volgende activiteit was eens de camping gaan verkennen en vooral eens gaan kijken naar de visvijver. Eens we die hadden gevonden, zagen we staan dat er niet mag gevist worden al spinnen, maar ook niet op karper.

Phil had gedacht van op maandag eens te proberen, maar had enkel een spinhengel mee, niks dus. Toen we terug aan onze Mobil II kwamen, was het bijna donker. Na een aperitiefje warmde Fie de soep om met een boterham als avondmaal op te drinken.  Fie deed de vaat alleen, terwijl Phil wat aan deze tekst werkte. Fie ging iets na 21u gaan slapen, Phil volgde haar om 22u30.
Zondag 12 november: Wat een rustige nacht, in 1 keer doorslapen tot 6u45, zeker niet van Phil zijn gewoonte. Nadat de koffie klaar was, volgde Fie en na een kort ontbijt overlegden wat te doen. Het was ’s morgens beginnen regenen, maar we besloten toch om eens naar het centrum te wandelen lang de vaart. We hadden geluk, net voor we vertrokken, hield het op met regenen. We raakten vlugger in het centrum dan we dachten en botsten aan het kasteel van de Hertogen van Brabant op een rommelmarkt.

Toen we daar rond waren, gingen we nog eens op zoek naar vroegere opleidingscentrum, kazerne Blairon, waar nu een onderdeel van het stadhuis is, maar ook de ziekenkas enz…Eens terug in het centrum gingen we op zoek naar iets om te eten, drinken en een toilet. We zagen een tafeltje vrij op het volledig afgesloten terras van “Tamboerke” en zaten in een hoek, maar mooi achter glas in de zon. Fie bestelde een orangeade en Phil een Karmeliet en beiden een Steak Americain met frietjes. Na een kop thee en koffie konden we er weer tegen tot ’s avonds. Terwijl we aan tafel zaten passeerden er een paar hagelbuien en ook Herman Brusselmans. Na de koffie gingen we recht terug naar de camping om het nog een paar uur rustig aan te doen en klaar te zijn als Phil zijn legermakker en Greta ons kwamen ophalen. We waren afgesproken omstreeks 18u30 aan de ingang van de camping. Om 17u15 belde Danny ons op dat hij zou vertrekken en er om 18u reeds zou zijn. We maakten ons klaar en vertrokken 10min voor naar de uitgang. De laatste 2Km zijn de wegen niet verlicht, zo kwamen ze vijf minuten later aan. Danny en Greta hadden een tafel besproken in het “Corsendonks Hof”, een brasserie met feestzalen in Oud-Turnhout. Eens je daar geweest bent, kom je er zeker terug. We kozen met ons vier het menu van de chef, Fie koos als voorgerecht gravad lax en met ons drie namen we twee wildpaté ’s , als hoofdgerecht koos Fie voor herfstsalade  met mozzarella, wij drie name rode poon. Als dessert namen Phil &Fie vanille-ijs met krieken Danny en Greta namen crunchy chocolademousse. Dit alles voor de prijs van 35euro p/p, de dames dronken een fles spa bruis, Danny en Phil dronken elk twee “het nest” bier. Nadat we hadden afgerekend, reden we naar het centrum op zoek naar een café, waar we een afsluiter konden drinken. Deze vonden we niet direct, maar bij een derde poging landden we in het dorpscafé  “De Djoelen”. We genoten daar nog elk van twee consumpties en reden dan terug naar de Baalse Hei. We namen afscheid, bedankten Greta en Danny nog en zwaaiden ze uit. Phil had in het restaurant nog een telefoon gekregen van Phil DS, tijdens de laatste honderd meter naar onze Mobil II belde Phil terug. Na het telefoontje gingen we vlug slapen, het was tenslotte middernacht.
Maandag 13 november: nog maar eens een rustige nacht, wat genieten is natuurlijk. Om 7u45 wakker, koffie zetten en een kort ontbijt. T
erwijl Fie het toilet ledigde, ging Phil het water bijvullen. Elektriciteit is inbegrepen, maar voor 3min water kost het 20 cent, niet veel, maar gewoon het systeem is niet ok. Na de werkzaamheden waren we klaar om te vertrekken op onze volgende wandeling naar het centrum van Turnhout, het was toen 9u50. We namen, wat we dachten, een kortere weg naar de vaart, maar het viel net iets anders uit, maar we hadden reserve. Nadat we het jaagpad hadden verlaten, gingen we richting Paterspand, het oude klooster van de Minderbroeders, zo passeerden we ook de Theobalduskapel. We volgden van daaruit een stadswandeling en zagen onderweg het Begijnhof, het Taxandriamuseum, Het kasteel van de hertogen van Brabant, Het Meduceum, het kaartenmuseum (jammer genoeg gesloten op maandag),de Bloemekensgang en het stadshuis. Voor we naar de Sint-Pieterskerk gingen, gingen we onze dorst lessen bij café ’t contrast, Fie nam een Munt Thee, Phil een Karmeliet. Phil kreeg daar direct een potje met kaas en salami bij zijn drankje. De kerk was ook afgesloten. Op de terugweg ging Fie nog appels, sinaasappels en witloof gaan kopen bij ’t Appeltje. Na nog een fikse wandeling kwamen we terug aan de camping en hadden 15,3Km op de teller. We hadden nog ons middagmaal te goed, het was dan ook 14u30 toen we genoten van de stoverij met witloof en aardappelen. Phil proefde daarbij van de Zuid-Afrikaanse fles rode wijn, die hij kreeg van Danny en die was lekker. Samen deden we nog de vaat, waarna Phil wat aan deze tekst werkte en Fie eens de mails van haar werk bekeek. We kregen verdorie nog een buur, deze sloot direct alles af, een eenzaat zeker? Omstreeks 18u30 vielen we wat stil, de gevolgen van onze wandeling zeker… Tegen 20u staken we nog wat pistolets in de oven om deze terug een beetje krokant te maken en ze waren lekker. Het beetje vaat kon wachten tot ’s morgens na het ontbijt. Fie ging slapen om 22u, Phil volgde een uur later na “De Slimste Mens”
Dinsdag 14 november: Voor de stilte ’s nachts zou een mens al hier willen blijven, maar we moeten vandaag verhuizen naar de iets drukkere camperplaats in Antwerpen, Vogelzang. We stonden op om 8u en Fie ging direct douchen. Nadat Phil haar kapsel in orde had gebracht, deed hij hetzelfde. Na het ontbijt deed Fie de vaat en veegde onze Mobil II wat uit, Phil ledigde ondertussen het toilet. Het was 10u15 toen we de camping afreden op weg naar Antwerpen 54km verder. Alles verliep vlot, maar de GPS voorspelde ons vertragingen tot 30min, het was gelukkig niet zoveel. Bij iedere wissel rond Antwerpen was het wat vertraging, maar echt stilstaan was er niet bij. Een uur na vertrek stonden we aan de poort van de cp, een gesloten poort waarop vermeld stond dat het tot en met 15/11 gesloten was. Er klopte iets niet, we hadden van stad, meer bepaald van de gouverneur, een brief ontvangen dat we ’s morgens de wagen konden parkeren op vogelzang. Volgens het papier was het dus gesloten. Fie belde eens naar het nummer, dat vermeld is op de deur van het bureeltje. Blijkbaar kwam ze uit bij de eigenaar van het domein die blijkbaar van niks wist, hij zou eens rondbellen. Kort daarop belde die terug, dat ze inderdaad gesloten waren, maar op 15/11 uitzonderlijk zouden opendoen. Zijn uitleg klopte terug niet, de bussen vertrekken van daaruit naar de kathedraal om 8u45 en het domein is maar open om 9u. Phil wees hem daarop en kreeg dan het antwoord dat ze gaan opendoen om 8u. Zoals sommige de reglementen van een spel aanpassen tijdens het spel, paste die zijn uitleg aan tijdens het gesprek, niks mee aan te vangen dus. We parkeerden onze Mobil II dan maar op de parking rechtover de ingang van de cp, sloten alles af en gingen richting centrum op zoek naar ons middagmaal. Na een korte verkenning zagen we een menukaart die ons aansprak. We gingen binnen in het ’t Putje, er was maar 1 tafeltje bezet met 1 persoon, deze persoon was Rudi Delhem, bekend van tv en toneel, we werden dan ook door zijn zoon bediend. We kozen beiden voor spareribs, altijd lekker, we eindigden ons middagmaal met een verse muntthee en een Antwerpse koffie. Terwijl we zaten te genieten, zagen we Ben van Ostade voorbij wandelen. Wij gingen nog eens kijken naar de kaaien of er daar geen campers geparkeerd stonden, anders konden we ook nog verhuizen. Maar we zagen er gene staan, we keerden dan maar terug naar de Vogelzanglaan. Onderweg kwamen we nog Bent Van Looy tegen met zijn prachtig roodharig dochtertje, ziezo, de bekende gezichten hadden we gehad voor die dag. We deden het een tijdje zuinig aan met onze stroom, tot het donker werd, dan konden we niet verder. We speelden ondertussen een spelletje scrabble  en dit werd nog maar eens gewonnen door Fie. Phil zag het niet meer zitten op het laatste, zo een nederlaag…;-) Net voor 19u kregen we nog een buur, die had al bijna de slagbomen afgebroken en kwam na veel over en weer geloop naast ons staan. We aten nog een boterham met charcuterie en keken nog naar “De Slimste Mens”. Hopelijk hebben we een goeie nacht langs de drukke baan. We gingen slapen om 23u.
Woensdag 15 november: We konden goed slapen tot 4u45, dan kwam het grote verkeer op gang. We probeerden nog een uurtje te blijven liggen, maar dit lukte niet meer. Phil zetten de koffie omstreeks 5u15, toen die klaar was, volgde Fie en namen we een rustig ontbijt. Philippe De Saert zou tot bij ons komen, zodat we dan samen de bus naar de Kathedraal konden nemen voor het Te Deum ter gelegenheid van Koningsdag. Op de cp Vogelzang stonden er al paraat tegen 7u30, ze gaan daar blijkbaar op het matje geroepen zijn, we lieten onze Mobil II op de parking staan. Wij maakten ons klaar tegen 8u, kort daarop kwam Phil DS eraan, zo hadden we nog mooi de tijd om samen een koffie te drinken. Phil dacht dat de bussen er reeds om 8u45 zouden zijn, maar het was een half uur later. Onder begeleiding van de bereden politie werden we in colonne naar de kaaien gebracht, het laatste stukje tot aan de Kathedraal moesten we te voet doen. Om 10u begon het Te Deum waar alle Magistraten en andere hoogwaardigheidsbekleders eerst hun intrede doen. Ten laatste volgen dan de kerkelijken met achteraan de Bisschop. Een half uur later stonden we reeds aan de kaaien op de bussen te wachten die ons naar Salons De Boeck in de Jacob Jacobsstraat op wandelafstand van het centraal station brachten. Daar werden we één of meerdere glaasjes en hapjes aangeboden soep en dessert inbegrepen. We vertrokken er rond 13u30 met een shuttle van het leger, onze chauffeur reed blijkbaar nog niet lang. Bij het aanzetten bleef zijn ontkoppeling slepen en we hebben het geroken, Phil DS kwam met een busje later. Terwijl we nog wat zaten te praten, zagen we twee koppels op zoek naar hun wagen, twee, drie maal kwamen ze voorbij en vonden blijkbaar hun wagen niet. Phil DS ging eens luisteren wat er haperde, kort daarop had hij hun wagen gevonden. Rond 15u maakten we ons klaar om huiswaarts te rijden, om zo de file te vermijden. We namen afscheid van Phil DS en vertrokken direct. De GPS was ingesteld naar Waregem, waar we onze andere wagen moesten gaan afhalen. We hoorden via de radio dat er een zwaar ongeval was gebeurd net aan de oprit van Waregem en dat er al een lange file stond. We wachtten af en reden vlot tot op een kilometer van de afrit  Kruishoutem. Al bij al viel het mee, om 16u30 reden we weg uit de garage, Fie reed al voorop om een plaatsje te voorzien aan de deur, Phil moest nog gaan tanken en nam een andere weg. Via die weg, richting oprit van de E17 in Deerlijk was het ook aanschuiven, bijna een uur later kwam Phil thuis. Fie ging vlug wat boodschappen doen, ondertussen ledigde Phil de Mobil II.
Kilometerstand 46.655Km., Trip 349,6Km., Verbruik 10,5L., Reistijd 6u45

Foto’s


 

© Phil en Fie 20/12/2017